fredag den 14. september 2012

Septemberglæder

Der er meget at være taknemmelig for!


I forgårs kom der en pakke med posten. Det var Bente Elmsbjerg, som sendte mig ikke mindre end seks pelargoniestiklinger. Nej - hvor blev jeg glad. Nu er de allesammen plantet og de har klaret turen herop rigtig fint. Det var nogle, jeg ikke havde i forvejen, så derfor er glæden ekstra stor! Hvor er det dejligt, at man har venner på nettet på denne måde.


En anden stor ting, der er sket, er at vores hus er blevet malet indvendigt i denne uge og al træværket  i orangeriet har fået en 3.gang, så det nu dækker rigtig godt. Vores stuer er også blevet så flotte, så jeg nyder det rigtigt her i dag på min fridag - og efter at alting er blevet sat på plads igen. Huset har lignet Jerusalems ødelæggelse fordi vi har haft ryddet alting væk og stablet op i andre rum på skift, mens maleren har gået her. Det er dejligt, at det er overstået!
På billedet ovenfor ser man mine røde rævehaler, som jeg har sået. Det er et eksperiment, hvor jeg vil prøve at se om jeg kan have glæde af rævehalen hele efteråret inde i orangeriet - måske helt til jul. Det kunne være lidt hyggeligt, nu hvor vi kan forlænge havesæsonen!


Mine pelargonier blomstrer på livet løs og nu vil jeg vise nogle af dem, jeg synes, er flottest.
Udenfor har jeg "septemberhygget" en lille smule:


Det er mit lille zinkbord, der er blevet efterårspyntet med en krysantemum og lyng. Jeg kunne ikke stå for farven på den krysantemum og købte til en krukke mere, der står nedenfor bordet. Den lille stikling i den sorte potte er en troldepil fra Henrik Arildskovs have (Ham fra TV2 Nord), hvor vi var på udflugt sidste år med Pelargonieklubben Nordjylland.
Planterne i mine zinkkrukker på stakittet vokser og har det godt. Mine nyresnerler har/er en stor succes. De fylder hele krukken ud og hænger et godt stykke udover. Jeg synes, de passer rigtig godt i farven til zink og det grå stakit. Jeg vil prøve om jeg kan tage frø fra dem, så jeg kan så dem igen næste år.


En anden septemberglæde er disse sten, som jeg har fået af en kollega. De kom forbi med traileren. Der er en del trædesten, som jeg vil lave en lille sti i græsset med. Jeg skal dog bare have fundet ud af hvor jeg helst vil have stien, så indtil videre ligger de i indkørslen.


Formand Lisbeth fra Pelargonieklubben Nordjylland gav mig denne gule jakobsstige. Det blev jeg vel nok glad for. Jeg har aldrig før set en gul, jeg har den hvide og den blå i mit skyggebed og de skal have selskab af denne gule. Jeg er ovenikøbet så heldig, at der er frøkapsler på, så jeg skal prøve at så den. Jeg fik også frø af Bente Elmsbjerg - hvid digitalis og dobbeltblomstrende akeleje - perfekt til mit skyggebed, så nu skal det forhåbentlig blive piftet lidt op og syne af noget mere end bare grønt!
Ja, der er meget at være glad og taknemmelig for!

7 kommentarer:

Høneballehaven sagde ...

Hej Birgitte
Sikken en masse fine ting, du har fået og leverede sten til stier er ikke tosset. Pelargoniestiklinger og frø fra Bente, ja du har ret, vi har meget at være taknemmelige for især her i vores lille blogverden.
Ja at få malet indvendig er først sjovt bagefter, men det skal være galt, før det kan blive godt :o)
Din rævehale ser fin ud. Håber den vil gøre som du har tænkt dig.

Ege sagde ...

MHT nyresnerlen , hvis du har plads , får du hurtigere nye og størrere planter til foråret ved at lave stiklinger af dem nu inde i Havestuen
Der behøves ikke ret meget stikling matr. over jorden. og lav de antal potter du skal bruge + 2 xtra til fejl så er foråeret skudt godt igang

Bente sagde ...

De ser nu lidt forsmåede ud endnu de kære pelargonier. Men de skal nu nok rette sig hurtigt.
Dejligt at du viser crocodile så jeg kan se den smukke blomst!
Tak til Ege for et godt råd ang. nyresnerle, når man nu har den alligevel er det da fint at tage stiklinger.
De ser forrygende ud dine zinkkrukker, lyser flot op og du har ret, nyresnerlen passer smukt til zink.
Til Lisbeth: du skal nok få flere pelargonier, men du må vente til foråret for du kan jo ikke opbevare dem!!

Landbohaven sagde ...

Hvor er dine pelargonier smukke.
Jeg har også modtaget fine pelargonier stiklinger og akelejefrø fra Bente Hun er meget gavmild. Jeg blev lovet en, men der kom hele 5 stk. Jeg håber på, at jeg kan få dem til at gro.
Dejlig med sten til haven. Dem kan man da ikke få for mange af.
Tak for kigget.
Ha` en god aften.

Signe sagde ...

Sikke mange skønne glæder :-)
Det bliver da fantastisk med alle de pelargoner, du efterhånden får samlet sammen i dit skønne orangeri.
Hvad er navnet i øvrigt på den første af de lyserøde - den er helt utrolig yndig :-)
Ha' en rigtig dejlig weekend!
Knus
Signe

♥ Łucja-Maria ♥ sagde ...

Jeg byder Dem hjertelig velkommen!
Jeg beundrer din smukke blog.
Din fantastiske fotgrafie hver glæde.
De er vidunderlige.
Hav en god weekend.
Łucja

Birgitte sagde ...

Hej Lisbeth.Tusind tak for din kommentar. Den blev jeg rigtig glad for. Ja, jeg håber mit eksperiment med rævehalerne lykkes. I dag har jeg rigtig nydt det indendøre ligesom i går. Det er dejligt, at vi har fået det så pænt, jeg er i hvert fald meget tilfreds!

Hej Ege. Tusind tak for din kommentar. Jeg har fulgt dit råd og lavet 8 potter med nyresnerle-stiklinger i dag. Tak for tipset, jeg vidste ikke, at jeg kunne lave stiklinger af dem!

Hej Bente. Tusind tak for din kommentar. Blomsten du ser, er ikke Crocodille, men den står ved siden af. Crocodille har enkelt blomster.

Hej Landbohaven. Tusind tak for din kommentar. Ja gaverne regner nærmest over os lige i øjeblikket. Jeg er også rigtig glad for stenene.

Hej Signe. Tusind tak for din kommentar. Den blev jeg glad for. Pelargonien hedder Emma. Du må gerne få en stikling, du kan bare maile mig, så vil jeg gerne sende den til dig.

Hej Lucja-Maria. Velkommen til dig også og tusind tak for din kommentar og de pæne ord. Det gjorde mig glad.