søndag den 8. januar 2012

I stedet for at gå på januarudsalg....

....har jeg købt zinkkrukker til søjlerne på vores stakit.


Der er 6 søjler, så jeg købte 6 krukker hos http://www.krukkeshop.dk/Jeg købte mellemstørrelsen, som er 25 cm bred og 37 cm høj. Det betyder, at der er ca. 4-5 cm ud til kanten, når de står på søjlen.
Da jeg har besluttet mig for, såvidt muligt, at være selvforsynende med planter enten via stiklinger eller frø, har jeg lavet indtil videre 4 stiklinger med Dr.Ingrid Pelargonie, som skal plantes i disse krukker.


Jeg har kun én Dr. Ingrid pelargonie ude i blomsterrummet, men når den er groet til igen, kan jeg sikkert tage 2 stiklinger mere. De skal jo først plantes ud medio maj, så jeg har god tid.
Efter at have læst Hanne i Havens indlæg om frøsåning, lærte jeg, at man godt kan være kreativ med hensyn til potter. Derfor har jeg taget plastickrus, fordi det også er vigtigt, at pelargonier ikke står i for store potter, når man lige har priklet dem. Det kan medføre, at de simpelthen rådner. Man skal også passe på, at de ikke sopper i for meget vand.

I bunden af krukkerne har jeg tænkt på at plante Pletter i luften, så der ligesom kan hænge lidt udover krukkerne. Lige umiddelbart kunne jeg godt forestille mig, at pelargonien og pletterne i luften kan kombineres. Jeg kunne godt tænke mig selv at så dem, men ved ikke om man kan dette? Måske er der nogen, der ved det?
Rigtig god søndag.

17 kommentarer:

Helle sagde ...

Det er da maximal og effektiv udnyttelse af kvadratmeterne i haven, når du inddrager pladsen på søjlerne i forhavehegnet - men det kommer sikker til at se brandgodt og meget frodigt ud.
Zinkkrukkerne er super flotte.
Mht såning af Pletter i luften, kan jeg desværre ikke bidrage med nogle erfaringer eller viden.
Kh Helle

mamses oase sagde ...

Sikke en spændende ide´. Det bliver garanteret smadder flot.
Det vil jeg glæde mig til at se.
Ha´en rigtig dejlig søndag.
Havehilsner fra Marianne.

Anonym sagde ...

det vil se flot ud med de zinkkrukker på søjlerne
du skal sikre dig at de blir tunge nok så vinden ikke blæser dem ned og især hvis du får høje dr. ingridplanter deri
Mixet imellem Pletter i luften der er meget krævende mht vand og Pelargonien der helt ikke vil have så meget er nok ikke lige det bedste mix.
evt kan den lille grå Nyresnerle bruges med succes og mener du selv kan så den
Sikken et fin plankeværk /søjler du har fået
Ege

Bente sagde ...

Ja det blir' herre-flot , som et vist barnebarn ville sige!
Jeg er enig i Eges betragtning mht. pletter i luften, som gerne vil have meget vand, og det vil pelargonier jo som bekendt ikke.
Spændende at se, hvad du vælger!

Birgitte sagde ...

Hej Helle. Tusind tak for din kommentar. Ja, jeg er meget spændt på hvordan det vil tage sig ud. Det er også godt, at jeg kan lave mine egne planter!

Hej Marianne. Velkommen. Tusind tak for din kommentar. Det er altid spændende med projekter!

Hej Ege. Velkommen og tusind tak for din kommentar. Jeg vil lægge en tung sten ned i bunden af krukken. Jeg var ikke klar over, at pletter i luften var meget vandkrævende. Jeg kan rigtig godt lide din ide med den lille nyresnerle. Den vil jeg google og se om jeg kan få nogle frø. Jeg havde selv tænkt på noget gråt, men den eneste jeg kunne komme i tanke om var helichrysum og det tror jeg bliver for meget i krukkerne, så du skal have rigtig mange tak for tipset. Ja, vi synes også at plankeværket er flot i sig selv, men søjlerne skal males til sommer, det trænger de til!

Hej Bente. Velkommen, og tusind tak for din kommentar. Ja, som du sikkert lige har læst, så har jeg skrevet, at jeg vil undersøge om jeg kan så nyresnerlen. Den lyder rigtig spændende!

Claus Dalby sagde ...

Kære Hanne - nu er du i min blogliste. Din mail var aldrig nået frem til mig. Fin blog, du har.

Frk. Anemone sagde ...

Hej Birgitte - skønne krukker du har fået købt, jeg tænkte også lige en stund på om de nu er tunge nok til at stå ovenpå søjlerne, da krukkerne jo også er lidt høje i sig selv, men du har jo helt styr på det :) Jeg er spændt på at se det hele i fuld blomst til sommer.

Hvor bliver man klog her på bloggene - jeg vidste heller ikke at pletter i luften er vandkrævende.

Ulla

Vivi sagde ...

Glæder mig til at se billeder af dit blomsterflor i krukkerne til sommer :-)

Høneballehaven sagde ...

Hej Birgitte
Det bliver helt sikker flot med de fine krukker på søjlerne. Meget bedre idé end at gå på januarudsalg :o)Mine pletter i luften står ude i haven, jeg vander dem aldrig, men vi har jo også så meget vand alle vegne, det er nok derfor :o)

Birgitte sagde ...

Hej Claus. Velkommen og tusind tak for din kommentar. Det var godt, at jeg kunne komme med på din blogliste! Mange tak.

Hej Ulla. Tusind tak for din kommentar. Jeg tror nok, at en sten af en pæn størrelse kan holde dem på plads. Om vinteren må jeg tage dem væk, da kan pelargonierne jo heller ikke klare sig alligevel. Ja, det er utroligt så klog man´bliver!

Hej Vivi. Tusind tak for din kommentar. Den blev jeg rigtig glad for!

Birgitte sagde ...

Hej Lisbeth. Tusind tak for din kommentar. Den blev jeg glad for. Jeg har lige i dette sekund fundet et plantefirma, da solgte nyresnerle-frø, så jeg købte en pose!

Hanne i haven sagde ...

Det er da virkelig en super idé til at få et blomstrende hegn, og så har du allerede købt frø :-)
Jeg er glad for at du kunne bruge min idé med plasticbægrene. Jeg bruger dem virkelig meget, fordi de er så smalle og høje, så de er rigtigt gode til stiklinger og frølinger.
Måske kunne du skrue krukkerne ned i søjlerne. Så skal du jo selvfølgelig tilplante dem på stedet, men så er du da sikker på at de bliver hvor de er.
Jeg er helt vild med jeres hegn. Sådan et kunne jeg også godt ønske mig i min forhave, men det ser desværre temmelig dyrt ud?

Fru Friis sagde ...

Wouw! Det bliver flot :o)

Birgitte sagde ...

Hej Hanne. Tusind tak for din kommentar, den blev jeg glad for. Jeg tror ikke, jeg kan skrue krukkerne ned i søjlen, da de er forsynet med en zinkhætte. Krukkerne er rimelig høje, så jeg kan have en sten af en god størrelse og skulle der blive sommerstorm, så må jeg ud og tage dem ned! Jeg må indrømme, at jeg ved slet ikke hvad plankeværket har kostet at lave, da det allerede var der, da vi købte huset for 8 år siden. Vi prøver selvfølgelig at vedligeholde det så godt vi kan og "jernet" blev malet sidste sommer og i år bliver søjlerne malet. Jeg tror, at dem, der boede her før, selv byggede det, så hvis man kender en god håndværker behøver det måske ikke at blive så dyrt?

Hej Fru Friis. Tusind tak for din kommentar. Den blev jeg rigtig glad for!

Helena sagde ...

Du kan ju köpa en planta av plättar i luften o ta sticklingar.
Men som flera sagt så är de törstiga!Sivernjurvinda eller Femtunga Scaevola aemula den tål jättemycke torka o blåst!Jag har haft sån i ampel som hängde helt öppet i full sol o vind.Finns blå,vit kanske även rosa men det är jag ej säker på.
KRAM från mig!

Landbohaven sagde ...

Det vil blive smukt med dine zinkkrukker til sommer.
Tak for kigget.

Birgitte sagde ...

Hej Helena. Tusind tak for din kommentar. Jeg vil lige google dine planteforslag. De lyder spændende. Tusind tak. (Har noteret dem på min liste over ønskeplanter!)

Hej Landbohaven. Tusind tak for din kommentar. Den blev jeg rigtig glad for!