tirsdag den 2. oktober 2012

Oversigt over bedene og tegneprogrammer

Jeg er i fuld gang med at indhente frø
og kunne godt bruge en oversigt over mine bede for eksempel med et tegneprogram. Når jeg kigger i haveblade er der altid sådanne fine tegninger over haveplaner. Sådanne nogle ville jeg gerne selv lave. Er der nogen, der ved, om der findes sådanne programmer gratis på nettet?

Det trekantede staudebed 30.04.12
Jeg har kigget i gamle haveblade og på nettet og har fundet de planter, jeg gerne vil så selv. I stedet for at remse dem op i en lang række, evt. med billeder, kunne det være sjovt at tegne dem ind i bedene med nogle farveklatter og så noget tekst.

Det samme bed 23.06.12
Jeg skal så ret mange frø og hvis jeg skal huske mine idéer til, hvor planterne skal plantes ud, bliver jeg nødt til at lave en form for optegning. Hvis ikke man kan bruge et tegneprogram, må jeg bare nøjes med en liste over hvert bed.

Samme bed 08.08.12
Jeg blev undersøgt af lægen i går, han lyttede på lungerne, som skrattede og knitrede, så jeg blev sendt i røntgen for at få taget et billede af brystkassen. Det var heldigvis helt normalt, der var ikke lungebetændelse, men han tror, det er noget bronchitis (det kan man vist ikke se på røntgenbilledet) og gav mig nogle kodeintabletter, som jeg skal tage inden jeg går i seng, for at dæmpe mit hosteri, så jeg kan sove. Natten til i dag har jeg sovet i 5 timer i træk - de første par timer hostede jeg uafbrudt, men så faldt jeg i søvn.

7 kommentarer:

Anonym sagde ...

Hej Birgitte

Hvis du lover at vi slipper for at læse mere om småting med helbredet så får du her et enkelt fif af mig-:)
Foruden T&M så check også Plants of distinction,som har mange fine frø og undgå min egen fejl med at så for meget og miste overblikket. Men god bedring...

Høneballehaven sagde ...

Hej Birgitte
Godt at høre, at det ikke var lungebetændelse, men bronchitis kan jo være galt nok. Godt du fik piller, så du fik sovet.
Jeg tror Signe har benyttet et tegneprogram, prøv at spørge hende.
Hvor er det sidste billede flot af bedet d. 8.8. Sikken en forandring, du har da fundet ud af blomster hele sæsonen.

Jette sagde ...

Godaften Birgitte.Godt at du gik til lægen og fik nogle pille til at dæmpe hosten.Og hold da helt op,
hvor blev dit bed flot.
Jeg kender ikke noget tegneprogram,Men jeg bruger en A4
blog og laver cirkler med et nr. i,og ude langs papiret skriver jeg så navnet på blomsten ud for nr.
Det er ret enkelt,og det fungerer.Håber du kan sove i nat Knus Jette

Lise Lotte sagde ...

Kære Birgitte. Godt med lidt nattesøvn og det ikke var lungebetændelse. God bedring.

Jeg har haft spurgt Signe og hun bruger et der hedder paint.NET.

God fornøjelse.

Kh Lise Lotte

Landbohaven sagde ...

Rigtig god bedring.
Dit sidste billede er bare skøn. Hvor har du dog endnu mange dejlig farver i haven.
Tak for kigget.
Ha´ en god onsdag aften.

mamses oase sagde ...

Uha sådan noget med tegneprogrammer, aner jeg desværre ingenting om. Når jeg laver haveplaner, tegner jeg i hånden, og farvelægger de forskellige planter i de farver de skal have. Elsker det ;-D
Men det kan da godt være det både er nemmere/smartere/flottere at lave på et tegneprogram :-D
Dit bed d. 8-8 er vel nok smukt... woauw...
Rart at høre du ikke har lungebetændelse, men broncitis er da heller ikke sjovt. Og godt du fik noget der kunne dæmpe din hoste. Så må vi håbe du snart er frisk igen.
Forsat god bedring.
Marianne.

Birgitte sagde ...

Hej Anonym. Tusind tak for dine gode råd. Du slipper for at høre mere om helbredet! Jeg glæder mig til at se nærmere på Plants of Distinction.

Hej Lisbeth. Tusind tak for din kommentar og jeg blev meget glad for at du kunne lide mit bed.

Hej Jette. Tusind tak for din kommentar. Den blev jeg rigtig glad for. Ja, jeg synes din metode er rigtig fin, det er også det jeg selv har gjort hidtil, men jeg synes det kunne være sjovt at "lege på computeren"!

Hej Lise Lotte. Tusind tak for din kommentar. Og for tipset. Det vil jeg prøve lige om lidt.

Hej Landbohaven. Tusind tak for din kommentar. Ja, selvom det er oktober og nedfaldet er begyndt, er der stadig meget kønt i haven.

Hej Marianne. Tusind tak for din kommentar. Ja, jeg kan godt lide at sidde foran computeren og prøve forskellige ting, men nogle gange slipper tålmodigheden op og så finder jeg også papir og farver frem i stedet for!
Jeg har faktisk et ringbind jeg gemmer mange nyttige oplysninger i. Jeg kan godt lide at have noget håndgribeligt, så jeg kan få et hurtigt overblik, og det synes jeg mange gange jeg gør med mit ringbind frem for computeren. Måske er det gammel vane, men det virker altid!