fredag den 15. april 2016

Krukkerier.

Tulipaner på spring og stauder i krukker.
De sidste 14 dage har været meget hårde på grund af et dødsfald i nærmeste familie, men nu går det bedre og jeg har været ude at tage billeder af haven i dag og glædede mig over, hvordan det pibler op i mine krukker rundt omkring:)


Tulipanerne i krukkerne rundt omkring står med store knopper. Jeg tror, der sker noget om en uges tid eller to - så er de nok i fuldt flor!


I år har jeg to farvetemaer i tulipankrukkerne. Gult og hvidt er den ene. Den anden er lyserød og lilla.


Jeg har omkring 15 krukker med tulipaner og lige så mange med stedmoder og hornvioler, som har stået i fuldt flor et stykke tid nu. Jeg kan ikke nænne at klippe blomsterne af dem for at få en ny blomstring sammen med tulipanerne, for de står så flotte lige nu.


Jeg har plantet rigtig mange løg i hver krukke, jeg kunne nok have nøjes med lidt mindre, så ved jeg det til efteråret, når jeg sætter nye!


De blå anemoner er også fine endnu.


Sct.Hans urterne trives godt i krukkerne.


Min lille trækvogn er kommet ud. Der skal plantes lyserød storkenæb i den. Jeg vil sætte en stor potte i en flamingokasse, som der kan være to af i vognen. (Jeg har fundet materialerne frem og skal bare dele en stor storkenæb, jeg har i et bed).


Jeg kan godt lide disse gule stedmoder, som står på plantebordet ude i haven.


De to stiklingeformerede roser har jeg ladet stå ude i krukkerne hele vinteren. Desværre er den ene gået til! Jeg har ellers passet så godt på dem, men af en eller anden grund, tænkte jeg ikke på at overvintre dem i orangeriet. Det var dumt!


Min lille gingko stikling (tempeltræ) har klaret udelivet i krukken. Der er fine knopper på, men den er dog stadig meget lille. Den skal jeg holde noget øje med hele sæsonen. Jeg satser på, at den bliver et rigtig træ i dag.


Det lykkedes jo med Magnolia-pinden, som nu er et rigtigt træ. Den første knop er ved at udfolde sig. De er bare så flotte. Træet hedder Cleopatra og jeg har købt det på en netbutik i Holland.


Jeg har efterhånden en del krukker med stauder, som overvintrer ude. Jeg behandler stauderne på samme måde som dem i bedene. Jeg lader dem stå med visne stængler hele vinteren og klipper dem ned i foråret. Samtidig med at jeg gøder bedene i marts, gøder jeg også krukkerne med NPK-gødning, med mindre jeg planter dem om og giver dem nyt jord. Det gør jeg hvertandet eller hvert tredje år. Det er sådan set det, jeg gør og de trives ganske udmærket. Når varmen rigtig kommer og der skal vandes regelmæssigt, sørger jeg for, at de aldrig tørrer helt ud. På billedet herover er det en astilbe.


Her er det muskos katost. Den såede jeg sidste forår inde i orangeriet og plantede den ud i maj. Den stod fint lige til frosten kom og hele vinteren har det været grønt i bunden, så jeg tror, den må være lige så hårdfør som den almindelige katost jeg har i et bed.


Jeg har også to engblommer, som jeg købte i sommers. De har været visnet helt ned og jeg troede faktisk ikke, de kom igen, men de er på vej begge to. De er så søde med gule blomster.


Nøkketunge var så flot sidste år, så jeg blev rigtig glad for at se, at den er på vej igen. Den blomstrede dog ikke sidste år. Hvis den var i et bed, kunne den blive rigtig stor, så jeg overvejer lidt at plante den ud i mit skyggebed. Jeg har dog bare hørt, at sneglene godt kan lide den, så jeg tøver lidt med at plante den ud! 


Jeg er godt spændt på alle tulipanerne.


Jeg har både tidligt og sentblomstrende tulipaner. Jeg lader dem stå i krukkerne under tag i udhuset, når de begynder at visne og til de er helt visnet ned. Så tager jeg løgene op og lægger dem i kasser i udhuset indtil jeg planter dem ud i bedene i efteråret.


I bedene er det løg, der har været den tur igennem og de kommer ret godt året efter.


Hvis der kun kommer blade op, hiver jeg dem op og smider væk.


Under magnoliaen har jeg plantet narcisløg ud i efteråret. Der er mange knopper i, så det glæder jeg mig også til at se i fuldt flor. Jeg undrer mig dog lidt over, at den pyrenæiske storkenæb endnu ikke har vist sig. Den skulle gerne komme op og dække over narcisserne,når de visner ned. Den kom da op sidste år, men jeg kan ikke huske, hvornår det var. Langs plankeværket har jeg fire slyngroser - rosen Gerbe, som er skyggetålende. Den blomstrer, når magnoliatræet er ved at være afblomstret. Rosen er lyserød.


Disse hyacinter er jule-hyacinter jeg plantede ud for flere år siden. Dengang var de ikke hvide, men det gør bestemt ikke noget, da tulipaner og narcisser i dette bed er hvide og gule.
Den anden dag fik jeg plantet alle jule-hyacinterne fra julen sidste år ud. Det var godt nok noget sent, men så kommer de forhåbentlig til næste år.

I morgen har jeg besluttet mig for at gå i haven uanset hvordan vejret bliver, for jeg har lidt arbejde, der skal gøres. Jeg skal nemlig holde foredrag igen på mandag. Foredraget hedder "Få succes med krukkehaven". Der er endnu få ledige pladser og skulle du have lyst til at tilmelde dig, kan dette nås endnu. Hvis du klikker på billedet i højre side øverst oppe her på bloggen, kan du læse meget mere om foredraget, hvor du også kan tilmelde dig.

6 kommentarer:

Høneballehaven sagde ...

Hej Birgitte
Ja så har du nok at se til i morgen, jeg håber, du får godt vejr. Mon dog der går en uge eller 14 dage, inden der er tulipaner, de ser ud til at være nået langt. Din magnolia er længere end mine, der er ingen af dem, der viser farve. Ærgerligt med dine rosenstiklinger, så lærte du det, næste gang husker du nok at tage dem ind i orangeriet :)
Det bliver flot, når alle dine tulipaner i krukkerne kommer i blomst.

Thyde Living sagde ...

Hej, sikke en hyggelig blog.
Skønne billeder, jeg er vild med tulipaner

God weekend

Jette sagde ...

Hej Birgitte.Der er da godt hang i alle dine krukker og bede.
Det er der også her.Men har jo haft travlt med at plante mit nye dråbebed til..........har du set det?
Mine to magnolie ar også begyndt at blomstre.De er bare så smukke
Og held og lykke med dit foredrag.
Rigtig god weekend Knus Jette

Lisbeth (countryliv) sagde ...

Jeg kondolerer. Det er god terapi at kunne bruge haven når man er i sorg.
Endelig sker der også noget med de stauder som er lidt senere - det er så dejligt når de begynder at vise tegn på liv. Jeg kikker langt efter mine engblommer, jeg synes at de er forsvundet.
Ha det forsat godt :-)

Casa Rosen- en Kolonihaveblog sagde ...

Det er vildt med krukker du har, til næste år vil jeg også have tulipaner i mine, det ser super godt ud hos dig.
Hvor er "Pinden" blevet stor jeg håber du ligger billeder på når den blomstre.
Masser af hilsner fra Linda der har sendt en mariehøne op og be om godt vejr :o)

Birgitte sagde ...

Hej allesammen. Mange tak for jeres kommentarer:). Ja, nu sker der noget for hver dag, der går udenfor. Jeg er meget spændt på min magnolia, der er en del knopper i den! Nu må vi gerne få lidt bedre vejr, her regner det i dag.