onsdag den 6. april 2016

De første tulipaner i haven.

Haven lige nu.
I østbedet er tulipanerne godt i gang allerede og flere er på vej ligesom i krukkerne rundt omkring. De sidste dages regn har rigtig sat skub i det hele.


De åbner sig, når solen skinner, men det gjorde den ikke i dag.


Jeg vil gerne spørge fru Høneballe om jeg er først med tulipaner i år? Vi plejer heroppe at være noget bagud i forhold til resten af landet, jeg må dog indrømme, at disse tulipaner er tidlige. Desværre husker jeg ikke, hvad de hedder.


Akelejerne er godt på vej allesteder. Det var så livsbekræftende at gå en tur i haven og se alt det, der er på vej op. 


Påskeklokkerne står helt udsprungne nu.


Jeg har kun de enkelte, men de er også rigtig fine.


Da jeg begyndte at gå op i havens planter, var påskeklokkerne noget af det første, jeg anskaffede mig.


Denne er en noget mørkere variant, som jeg har fået i gave for nogle år siden.


Der er godt gang i tulipankrukkerne.


I denne krukke er hovederne på vej op. Da jeg plantede tulipankrukkerne til i efteråret, genbrugte jeg noget jord fra andre krukker, der blev tømt, men i bunden af krukkerne og ca. 1/3 fyldt op var det ny jord, da jeg tænkte, at rødderne fra løgene skulle have noget næring at tage af. Ovenpå løgene lagde jeg genbrugsjorden. Jeg ved ikke om det gør nogen forskel, men jeg tænkte, at det var værd et forsøg.


Hyacinter.


Jeg har ikke så mange påskeliljer, men disse er lige på trapperne. Jeg har besluttet mig for, at der skal være flere i bedet, da jeg har set hos andre bloggere hvor flot det er, når de står tæt i store tuer.


Den opstammede virburnum er ved at springe ud. Jeg glæder mig til blomsterne.


Pæretræ på spring. Da vi købte huset for mange år siden, var der kun to hængepile som de eneste træer. Nu har vi en del træer og jeg har altid tænkt, at store, gamle træer kunne fortælle en masse historier, hvis de kunne tale. Vores træer kan kun fortælle historier, som vi kender. Det føles også godt:)


Kirsebærtræ i knop.


Show-auriklerne overvintrer i orangeriet lidt hengemt i et hjørne. De er rigtig godt igang, så inden længe skal de pottes om og måske deles og så skal de plantes ud. Der har aldrig været så mange blomster før.


Jeg tror, der er 8 styks. De er noget frostfølsomme, men måske kan jeg sætte dem ud om et par uger. Jeg synes, de snart må frem, så vi kan nyde de fine blomster.
Jeg håber på en havedag i morgen. I dag har det regnet stort set hele dagen, så jeg har opholdt mig indendørs.

9 kommentarer:

Unknown sagde ...

Hold da helt op tingene er godt på vej hjemme hos jer, så heldige er vi ikke her i midt-jylland. Men det er virkelig blevet skønt igen at gå tur rundt i haven, for det går meget stærkt lige nu.

Høneballehaven sagde ...

Jo jo du er skam først med tulipanerne, jeg skulle til at skrive, at her kom du først, men så kunne jeg se, at du ligefrem spurgte mig :) Jeg anbefalede påskeklokker, men det har du jo, så det må være påskeliljer du skal have flere af, de lyser også dejligt op nu, det må du have anskaffet dig flere af.

Sandie Lind sagde ...

Så fint ser det ud lige nu :) Jeg tog også lige en tur i haven igen. Sjovt som man på hver tur lægger mærke til noget nyt :)

marie sagde ...

Overraskende at se tulipaner, som er så tæt på at springe ud. Du har tydeligvis valgt et lunt sted til dem. Showaurikler er vi delte på her på matriklen: jeg synes, de er kønne og dekorative, mens min bedre halvdel simpelthen ikke kan lide dem.

Heidi sagde ...

Hej Birgitte
Hold da helt op hvor er dine tulipaner langt fremme, her er knopperne først ved at strække hals.
Det er nogle super fine påskeklokker du har, der er der godt gang i det hele hos dig kan jeg se.

Frk. Anemone sagde ...

Du er mange meter foran mig - helt vildt at se dine hvide tulipaner så langt fremme.
Påskeklokkerne er godt nok også fine.

Birgitte sagde ...

Hej allesammen. Tusind tak for jeres kommentar. Det var godt, I blev imponeret :):).
Ja alting pibler op lige i øjeblikket. I dag har vi været rimelig heldige med vejret, så jeg har været ude hele dagen fra 10 til 16 og igen fra 17 til 18. Det var rigtig godt!

Jette sagde ...

Hej Birgitte.Ja !!! du er da også foran mig med hensyn til tulipaner.Har du ikke brugt CD jord til dine krukker?
Dejligt når det hele titter op af jorden og blomstre.
Har heller ikke så mange påskeliljer her hos mig.........er mere til de hvide narcisser.
God weekend Knus Jette

Birgitte sagde ...

Hej Jette. Jo jeg har lige fået 30 sække hjem af cd's krukkemuld, så har jeg til hele havesæsonen. Jeg tog hul på den første sæk i går da jeg skulle forspire vidunderblomst knoldene.