fredag den 4. september 2015

Stiklinger og frøindsamling.

Ca.100 pelargoniestiklinger og frøindsamling igang.
Nu er trappehylden næsten fyldt op med stiklinger. Udover pelargonier har jeg også lavet stiklinger af krydderurten Cubansk Oregano. Den er rigtig god at hakke i frikadellefars eller i gryderetter.


De fleste er forskellige duftpelargonie-stiklinger.


De skal bruges til foredrag i oktober.


Cubansk Oregano skal også bruges til foredrag. Jeg vil også prøve med lakrids tagetes og chokolademynte.


Jeg gik ude en times tid her til aften og samlede frø. Vejret var helt fantastisk. Frøene opbevarer jeg i kaffefiltre og de første 3-4 dage i stuetemperatur, hvor der også er tørt, så den værste fugt i frøene forsvinder. Derefter kommer de i køleskab. Jeg plejer at lægge dem i tætsluttede bøtter med det samme i køleskabet, men i foråret viste det sig, at nogle var rådnet. Jeg tror, de var for fugtige, da de blev sat ind!

De næste par uger skal jeg bruge noget tid på at lave frøposer og i år bliver sortimentet lidt anderledes, da jeg har mange planter for første gang i haven i år. Planter, som er sået i foråret! Frøene er til salg ved foredragene.

5 kommentarer:

Unknown sagde ...

Kære Birgitte ih, hvor har du været flittig, det er skønt, at man sådan kan høste skatte. God ide med kaffefiltrene! Ved du om chokolademynten kan overleve ude? Jeg købte en på Lyngby marked i foråret.Hvor i køkkenet bruger du den? Det er da en super ide , at disse tilhører får mulighed for at købe frø. Hav en dejlig weekend. Kh Tina

Høneballehaven sagde ...

Håber du får mange gæster til dine foredrag. Du har meget at byde på.
Det styrtregnede her hele aftenen og igen til formiddag. Nu tror jeg, solen begynder at skinne, men det blæser meget.

Birgitte sagde ...

Hej Tina. Mange tak for din kommentar og godt, at der var nogle tips du kunne bruge. Chokolademynte kan godt overvintre ude i milde vintre. Jeg ved ikke om den er fuldt hårdfør i hårde vintre, men den er ret hårdfør.

Hej Lisbeth. Mange tak for din kommentar. Ja, her har det øsregnet hele dagen og gør det fortsat, så den står på rengøring af huset her hos os! Det skal jeg også gøres. Jeg venter dog på et smule opholdsvejr, så jeg kan komme ud med kameraet!

Frk. Anemone sagde ...

Du er bare flittig med stiklingerne og frøsamlingen - jeg har ingen frø fået høstet endnu...

Birgitte sagde ...

Hej Ulla. Mange tak skal du have. Jeg er også først lige begyndt med frøindsamlingen, det kan godt nås endnu.