lørdag den 19. september 2015

Farver, roser og duftsnebold.

Hvad farver betyder for mig på denne årstid.
Nu hvor vejret er gråt og blæsende og det bliver tidligt mørkt, lægger jeg ekstra mærke til farverne udenfor. Det er som om, at de træder mere i karakter, når lyset er knap så stærkt.


De gule farver er for mig langtids holdbare. De minder om solen og bringer ekstra optimisme og varme med sig, når vejret er gråt. Mon det kan være rigtigt, at jeg synes, den gule farve er dominerende her om efteråret, der er så meget gult på markerne også. Hvis det er rigtigt, er det så ikke fantastisk, at naturen fremhæver netop denne farve nu, som er solens farve?


Den gule farve er også vigtig hele sommeren. Den tiltrækker i hvert fald mange insekter i vores have.


Nede på marken, dominerer den gule farve nu og jeg har plukket mange gyldenris dér.


Lyserød er min yndlingsfarve i haven. For mig betyder den romantik. Disse dahlia er mere pink i det, som er en kraftfuld farve. Den kombinerer jeg med purpur og sammensætnngen virker utrolig energisk på mig.


Her er en nabo til den pinke dahlia. 


Dobbelt cosmos er rigtig lyserød og er en blomst jeg håber, jeg altid vil have i haven. Jeg er begyndt at samle frø ind og kan samle endnu flere ind. Den har jeg sammen med andre lyserøde blomster og også lilla blomster. 


Vidunderblomst har jeg i to farver lyserød. Her er det den mørkeste af dem. De åbner sig mest op i solen, men blomstrer også langt ind i efteråret. Selvom det er en farve, der minder om sol, varme og romantik, har den efter min mening ikke helt samme kraft om efteråret som den gule farve har  Den hører mere sommeren til, måske fordi den er mere romantisk.


Lyserød blåkvast er ny i haven i år. Jeg havde nok forventet mig noget lidt andet, i hvert fald noget med at plukke til buketter. Det er først nu, den er så tilgroet, at jeg kan klippe i den. Nu tænker jeg, at den vil være fin sammen med andre lidt større blomster i en buket. Måske dahliaer.


Rosernes 2.blomstring er igang. Her er det James Galway.


The Sheperd.


Geoff Hamilton på vej. Der er flere andre roser i knop, jeg håber, de når at blomstre.


Blå og lilla kan jeg også godt lide. Den blå er dog lidt neutral for mig, men mange blå blomster har flotte former ligesom denne klatreløvemund. Den er en af mine yndlinge af de frøsåede sommerblomster. Blå og lilla sammen er en god kombination og mange bier og humlebier tiltrækkes af mit blå og lilla bed.


Til sidst må jeg lige vise min opstammede duftsnebold i blomst! Der er faktisk to blomster på den. Jeg mener, at den skal blomstre i forsommeren, så jeg ved ikke lige hvad der sker for den. Men jeg blev glad, da jeg fik øje på blomsterne.
I dag står den på lidt af hvert, blandt andet rengøring og græsslåning, så jeg må vist hellere komme igang!
Rigtig god lørdag.

4 kommentarer:

Høneballehaven sagde ...

Duftsnebollen blomstrer om foråret, men her får du så en lille bonusblomstring. Jeg viste forleden en jasmin, som blomstrede nu, sådan er naturen så forunderlig. Mine roser er endelig kommet i gang med at blomstre, det hjælper med lidt solskin, dine er også godt i gang, kan jeg se. Din klatreløvemund er meget fin.

marie sagde ...

Du kommer vist rundt om hele paletten i dit indlæg, tak for det. Personligt har jeg ikke nogen yndlingsfarve - alt har interesse. Som dig går jeg også og skuler til store knopper rundt omkring og håber, at de når at springe ud.

Frk. Anemone sagde ...

Det er svært at skulle sige en yndlingsfarve, for den kan jo variere alt efter sammenhæng. Ingen tvivl om at gul er en stærk farve også på denne årstid, og jeg er ikke bleg for at indrømme at jeg elsker gult, men lyserødt og lilla er også virkelig skønne farver. Og ingen farver kan undværes :)

Birgitte sagde ...

Hej Lisbeth. Ja, det er forunderligt også at din jasmin blomstrer. Det er skønt at se roserne i fuld gang igen.

Hej Marie. Ja, jeg kan lide alle farver, men mest lyserød:) Jeg håber, dine knopper når at springe ud. Det ville være dejligt!

Hej Ulla. Jeg er helt enig med dig, alle farver er vigtige.