fredag den 11. september 2015

Musik i haven.

En hyggelig dag i haven.
I dag har jeg haft fri fra arbejde og har været i gang hele dagen. Radioen spillede god musik for åbne vinduer og jeg hyggede mig gevaldigt med arbejdet.


Det grå og hvide krukkebed fik en makeover. Bedet er et lille bed og jeg kunne egentlig godt tænke mig at udvide det, eventuelt med gulløvede planter. Måske bliver det sådan næste år. Solhatten er hjemmesået og jeg skal huske at samle frø af den.


Under troldepilen har denne blomst. Jeg kan ikke huske hvad den hedder, men den er en god bunddække. Det var små stiklinger købt hos Odenia. 
Det har været godt vejr hele dagen i dag, Jeg har klippet visne blomster væk og tømt nogle krukker med sommerblomster, der var næsten visnet ned. (Jeg samlede lige frøene ind først).


Rosen James Galway remonterer. Der er mange knopper - jeg håber ikke, det bliver for koldt, men at de når at springe ud.


Geoff Hamilton


The Sheperd. Jeg krydser fingre for lidt varme lidt endnu:)


Gerbe Rose


Heritage - det var svært at fange den med kameraet i blæsten.


Brother Cadfael.


Rød rævehale. Når den går i frø, kan man poppe dem til popkorn. Jeg har dog ikke selv prøvet det.


Kæmpeverbena. Den vækker opsigt, når der er gæster i haven. Her strækker den sig op af skorstenen. Jeg har den i krukker tre steder i haven.


Blåbærbusken er fuld af bær, de er dog ikke modne endnu. På en anden busk har jeg plukket nogle gange. Jeg kommer bærrene på skyr om morgenen. Det smager så godt.


Snart plukkeklare.
De sidste par måneder har jeg lagt min kost om og spiser rigtig meget grønt og frugt for at tabe mig. Jeg skal tabe mig ni kilo og om et halvt kilo er jeg halvvejs. Det er dejligt, at jeg kan hente lidt i haven også.


Hængepelargonierne blev også nurset. Farven er så fin på denne. Den hedder Blå Sybil.


Bristefærdig dahliaknop.


En selvsået stedmoderblomst ved Sct.Hansurten. Jeg kunne ikke nænne at fjerne den.


Indianermynterne har virkelig givet noget til haven i år. De tiltrækker så mange insekter, især bier og humlebier. Jeg kan godt lide, at de ligesom væver sig ind imellem de andre blomster, hvor de stikker op med deres spir. Jeg skal høste rigtig mange frø af dem, men det er for tidligt endnu.


Det lilla og lyserøde krukkebed er det smukkeste bed i haven i år.
Der er ikke så meget fuglefløjt i haven lige i øjeblikket, så i stedet lyttede jeg til musikken fra radioen. Et kort øjeblik fik jeg lyst til at danse mens jeg klippede visne blomster af. Men så tænkte jeg, at det ville være pinligt, hvis nogen opdagede det, så jeg vippede lidt med fødderne i gummistøvlerne i stedet for!

7 kommentarer:

Anonym sagde ...

Det er godt, at vi ikke er naboer ..... i hvert fald hvis du spillede så højt, at naboer, som også gerne ville nyde det gode vejr, var tvunget til at høre med.

Vi har jo ikke alle samme smag, heller ikke når det gælder radio, så jeg synes, at det er lidt hensynsløst at 'tvangsindlægge' andre, som måske ligefrem hellere vil nyde fred og ro i haven.

Med venlig hilsen
Jytte Due

Birgitte sagde ...

Hej Jytte. jeg er helt enig med dig i at man ikke skal genere naboerne. Derfor spillede jeg ikke så højt og naboen på den ene side, som var den eneste, der var hjemme, havde jeg spurgt først og det generede ham heldigvis ikke.

Høneballehaven sagde ...

Hej Birgitte
Jeg tænkte det samme, men det ligner ikke dig ikke at tage hensyn, så det tænkte jeg nok, du havde gjort.
Ja lad os håbe på mere sol, så roserne kan blomstre igen. Min James Galway er altid langt bagefter din, den er først begyndt at sætte nye skud, men den har blomstret længe.

Birgitte sagde ...

Tak fordi I gjorde opmærksom på, at man ikke skal genere naboerne. Jeg skulle nok have skrevet i indlægget, at jeg havde spurgt først. Men nu er det på plads.
Ja, vi må håbe solen vil skinne. Jeg har lige set vejrudsigt og der bliver rimelig høje temperaturer i næste uge, men også meget regn.

Jette sagde ...

Godaften Birgitte.Er sikker på at du tager hensyn til dine naboer.
Du har da stadig meget at glæde dig over i din have.........selvom efteråret er ved at tage over.
Jeg har travlt med at klippe ned her i haven..........min Alfred fik med saksen for den var blevet alt for høj.
Spændende med din kur.Godaften Knus Jette

Birgitte sagde ...

Hej Jette. Ja haven er stadig i fuldt flor, det er den også hos dig har jeg lige set. Vi må vist se i øjnene at efteråret er på vej. Men der er stadig meget i haven, der skal gøres.

Birgitte sagde ...

Hej Jette. Ja haven er stadig i fuldt flor, det er den også hos dig har jeg lige set. Vi må vist se i øjnene at efteråret er på vej. Men der er stadig meget i haven, der skal gøres.