mandag den 31. august 2015

Remonterende roser.

Nu er roserne for alvor i gang med 2.blomstring.
Det var dejligt at komme hjem fra København og opdage, at der var knopper og blomster på ny i roserne.


James Galway på vej med både nye grene og knopper. Jeg måtte klippe den helt ned midt i juli måned, da den var væltet i blæsten og knækket. Jeg er noget imponeret over, at den er så godt igang!


Her er flere knopper. 


Her er det Geoff Hamilton. Jeg har så vidt muligt klippet visne blomsterhoveder af så snart de var visnet.


En potterose, som Anders fik i fødselsdagsgave og som jeg nu passer, er også godt igang igen.


En ukendt rose, som jeg er meget glad for, den er meget lille og vokser langsomt, så jeg blev overrasket over, at se en blomst og der er også en knop!


Rosen Gemma har blomstret uafbrudt siden starten af juli.


Ukendt David Austinrose, som har blomstret siden ultimo juni. Den er meget rigtblomstrende. Jeg har 8 planter af den og de blomstrer alle endnu.


Heritage har også blomstret hele tiden, nu ser det ud til, at der kommer en rimelig mængde nye blomster, de er dog bare noget lysere i farven end ved den første blomstring.


Rosen Gerbe kan også endnu, den sætter ganske få knopper hele tiden.


Her ser man den tættere på. Den har en flot farve.:)

Jeg startede i marts måned med at give allesammen komposteret kogødning. En pose med 40 liter til 3-5 roser.
Siden april har jeg gødet med organisk rosengødning hver måned og de skal have en sidste gang én af dagene. De er også ret vandkrævende, men det har ikke været svært i år!
Jeg håber, de blomstrer hele september, for efteråret kan hurtigt nok komme.

5 kommentarer:

Unknown sagde ...

Kære Birgitte sikke en rosenfest du holder, de ser godt nok dejlige ud! De har haft rigtig godt af den dejlige gødning som du har givet dem. Her på Amager har jeg måtte vande en del, tror vi fik lidt mindre regn i sidste måned, end jer i Jylland. Kh Tina

Linda Borg sagde ...

Hej Birgitte
Hvor ser dine roser fine og sunde ud - og med så mange knopper! Der er sandelig noget at glæde sig til - håber, at du viser billeder, når de springer ud :)
Også tak for tip om blomsterverden.dk og ponpondahlia :)

Høneballehaven sagde ...

Dejligt at de nu remonterer. Min James Galway er først holdt op for nylig med første blomstring, så det varer lidt endnu, inden jeg ser nye i den. Men der er heldigvis andre på vej.

Tim Skovrup sagde ...

de er sgu flotte, du kan bare det p.. med at forkælde roserne ;)

Birgitte sagde ...

Hej alle 4. Tusind tak for jeres kommentarer. Ja, det er dejligt, at roserne kommer igen, så må vi håbe at efteråret holder sig væk i hvert fald en måneds tid endnu!
Jeg skal nok vise billeder, når knopperne er sprunget ud:)
Vi har fået meget regn heroppe nord på og siden i går ved 18-tiden har det regnet stort set hele tiden. Så det var en god dag i dag at gøde roserne på. Det er sidste gang i år, jeg gøder dem.