tirsdag den 12. maj 2015

Kommunekompost og lugning.

En trailerfuld jord....
fik jeg hjem og nu er det hele kørt med trillebør ud i bedene. Jeg ved, at nogle har haft utur med kommunekompost, hvor der har været en del ukrudtsfrø i, men det har jeg endnu ikke oplevet og håber også, at det går godt denne gang. Jeg har kørt ca. 7-8 cm lag ud i bedene.


Inden jeg kørte jorden ud, lugede jeg ukrudt væk i bedene og det var nemt, da det sad rimelig løst i den fugtige jord.


Det er en god fornemmelse at vide, at bedene er rene og forhåbentlig fuld af næring.:)


Jeg glæder mig til at det trekantede staudebed vokser godt frem, for jeg har tilføjet en hel del flere planter, blandt andet floks og hestemynte.


I dag har det regnet stort set hele dagen og gør det stadig, så jeg er indendøre i dag! Og glæder mig over, at der bliver vandet godt igennem udenfor.


De to kvadratiske taksbede fik også nyt jord.


Stjerneskærmsbedet fik også en 7-8 cm.
Jeg har ikke givet rosenbedene kompost, da de har fået komposteret kogødning.


Bærbedet fik også. Jeg gik dog en stor bue udenom blåbærbuskene, da de jo skal stå i surbundsjord.
Skyggebedet og bonderosebedet var der ikke til, men vores flinke nabo har tilbudt at køre en gang mere, men jeg skal lige have luget først. Vi er heldige at vi har så flinke naboer, når vi ikke selv har bil.

De sidste par aftener har jeg fået plantet en hel del frøplanter ud. Det viser jeg en anden dag. 

3 kommentarer:

Jette sagde ...

Hej Birgitte.Dejligt med gode naboer...........her hjælper vi også hinanden.Men vi kunne slet ikke undvære vores trailer.
Godt at du nåede at få jorden ud i bedene inden regnen kom.
Jeg har også en del småplanter i drivhuset der skal ud i bedene og krukker.Viser lidt af hvad jeg har sået i mit nye indlæg.
Her startede regnen først til frokost.så det var ikke meget jeg kunne komme i haven i dag.
God aften knus Jette

Høneballehaven sagde ...

Hej Birgitte
Nej en trailer er svær at undvære, men hvis man ingen bil har, har man heller ikke brug for en trailer :) nå men vi har en bil, men ingen trailer, den kan vi heldigvis låne os frem til.
Vi har ikke mulighed for at få kommunekompost, sådan noget findes ikke her, så mine bede får det desværre ikke. Jeg synes nu heller ikke, der er meget plads til det i bedene. Der er også ukrudt desværre, jeg knokler løs med hakken, men det er ikke nemt at nå det hele. Men jeg kan godt forstå, at du er glad for at fåe det ud mellem dine planter.

Birgitte sagde ...

Hej Lisbeth og Jette. Tusind tak for jeres kommentarer. Jeg skal love for, at det har regnet, men heldigvis også været et par dage med sol! Så jeg har nået en masse.