tirsdag den 5. maj 2015

Græsser i æblekasser, showaurikler med mere.

Mon ikke nattefrosten er afblæst nu?
Det tror jeg, jeg er i hvert fald så småt begyndt at plante ud.


Jeg har to æblekasser, hvori jeg har plantet græs, som får røde kolber. Jeg kan desværre ikke huske hvad de hedder, men jeg såede dem primo marts. Jeg har plantet dem i to ret store plastikpotter med 2 planter i hver, så der i alt er fire planter i en æblekasse. 
Den anden kasse er placeret på græsplænen ikke så langt fra skyggebedet. 


Jeg håber, de kommer til at fylde i højden, så tror jeg det bliver helt fint.:)


I det milde vejr besluttede jeg mig for at sætte mine showaurikler ud. Det er andet år jeg har dem og først nu synes jeg, at de ser ud til at trives. I februar delte jeg dem og plantede dem i lidt mindre lerpotter. De er faktisk vokset ret godt og ca. halvdelen er i blomst nu.


De overvintrer i orangeriet. Nu har jeg ni styks. Jeg er bare helt pjattet med dem.


Der kunne også blive et par stykker til plantebordet. 


Dette bed er et lille bed med forskellige lyserøde stjerneskærm, et par kongelys og digitalis og rundt i kanten er det lammeøre Silver Carpet, som ikke får særlig mange blomster. Jeg er blevet noget vild med stjerneskærm og er ret spændt på dette bed, som er plantet noget tæt. Som man kan se, er de på vej op.


Kantklipningen er i gang, men desværre nåede jeg ikke ret langt inden regnen kom. Forhåbentlig vil irisserne blomstre i år. De blev flyttet til denne mere tørre og solrige plads sidste år. Rhizomerne skal helst være i jordhøjde og have sol. Det får de her.


Jeg har sået en del gule jakobsstiger og har plantet et par stykker af dem ud i den lille trillebør på billedet. Den står da fint der? Magnolia Cleopatra - min lille pind - er den ikke flot?

Hver dag går jeg og kigger til mine dahlia krukker og nu er der en 3-4 stykker, som spirer. Jeg tror de sidste dages megen regn nok skal sætte skub i dem.
I weekenden begynder jeg for alvor at plante frøplanter ud - i første omgang i krukker. Senere bliver bedene plantet til. Det er en spændende tid og nu hvor buske og træer begynder at få blade og stauderne kommer op, så er der bare så meget at glædes over. Jeg bliver i så godt humør, når jeg går i haven!

7 kommentarer:

Frk. Anemone sagde ...

Sikke en fin ide med græsser i æblekassen - jeg har aldrig tænkt på selv at så græsser, men det virker fint hos dig, så måske...
Din "pind" bliver flottere og flottere.
Ja, det er en dejlig tid og alting får fart på og der bliver fyldt op i bedene - vi skal også i gang inden længe.

Høneballehaven sagde ...

Det er nogen flotte græsser, du har sået og sat i kasserne, det ser godt ud.
Dit nye bed skal nok blive flot, stjerneskærm er så kønne.
Din pind er rigtig fin, godt du fik blomster i den.

Heidi sagde ...

Hej Birgitte
Ja lad os håbe at nattefrosten er afblæst for denne sæson. Jeg har nemlig også en masse frøplanter som trænger til at blive plantet ud, men jeg tror jeg venter til næste uge inden jeg starter med udplantningen ;)

Gitte sagde ...

Det må være japansk blodgræs du har plantet i kasserne. Håber også selv at nattefrosten er overstået nu. Det skal nok blive godt med dine iris på det nye sted.

Jette sagde ...

Hej Birgitte.God ide med græs i trækassen.Og ellers er der da godt gang i det hele hos dig.
Godt at din pind får fine blomster i år.
Har sat min første dahlia ud i bedet...............tror også at nattefrosten er slut.
God aften Jette

Birgitte sagde ...

Hej allesammen. Tusind tak for jeres gode kommentarer. Jeg er spændt på om græsserne får godt fat og kommer op i højden, det tror jeg blive endnu flottere. :) Ja, indtil videre er vi da sluppet for nattefrost, men der er godt nok koldt her til aften.

Birgitte sagde ...

Hej allesammen. Tusind tak for jeres gode kommentarer. Jeg er spændt på om græsserne får godt fat og kommer op i højden, det tror jeg blive endnu flottere. :) Ja, indtil videre er vi da sluppet for nattefrost, men der er godt nok koldt her til aften.