lørdag den 23. maj 2015

Alt godt fra haven og fra gartneriet Lillienlund

Pelargonieudstilling i Lillienlund.
Her i pinsen har Pelargonieklubben Nordjylland en udstilling i dette gartneri. Vi har fine udstillingsplanter med og en hel del stiklinger til salg. Det var en hyggelig dag i dag. Jeg fik lidt forskelligt med mig hjem.


Citronverbena, solbærsalvie, ananassalvie, lakridstagetes og stevia fik jeg med mig hjem.
Jeg købte også silverfalls, som skal plantes ud i krukker sammen med Dr.Ingrid pelargonier. Det vender jeg tilbage til senere.


Denne sorte petunia, måtte jeg også bare have. Den kostede 25 kr.


De brogetbladede hostaer i truget er kommet godt op. De har fået komposteret kogødning. Nedenfor har jeg forskellige heucheraer. Dem er jeg så glad for. Jeg håber hostaerne vokser godt i sommer, så de kommer til at rage udover kanten. Det tror jeg bliver flot.


Nu begynder der at komme knopper i mine roser. Dette er Geoff Hamilton.


Her er det James Galway, den er ret kraftigt voksende.
Jeg har planer om at lave stiklinger af disse to roser, når de er kommet lidt mere i knop. Det bliver et spændende projekt, synes jeg.


Her er det to hjemmelavede stiklinger af roserne James Galway og Brother Cadfael. Dem stak jeg i sensommeren sidste år og de er vokset hele vinteren i orangeriet. Nu er de pottet op og stillet udenfor. Det smarte ved stiklingeformering af roser er, at de får sit eget rodnet og man undgår vildskud. Det er dog ikke noget stort problem i de købte roser, men jeg synes, det er lidt lukseriøst at kunne lave sine egne rosen-stiklinger!


Blomsterstængler i purpur kongelys.


Først nu er der gang i mine små primulaer. Det er da tidligere end sidste år.


Snart springer purpur bjergknopurt ud.


Hos Lone i Komdrup købte jeg denne purpur storkenæb, desværre fik jeg ikke navnet.


Ved plankeværket titter der en mørk angelica gigas frem. Det er jeg vel nok glad for, den forsvandt fra haven for to år siden, så denne lille plante skal blive stående og forhåbentlig kan jeg tage frø fra den senere på sæsonen, da jeg har fået en del forespørgsler på den. Det grønne ved siden af er vist ukrudt!


Bronzeblad på vej. Dette bed er jeg i fuld gang med at luge og skulle gerne blive færdig i morgen. Bagefter vil jeg gerne køre kommunekompost på.


Bregner og storkonvaller, som endnu ikke er sprunget ud, men de har formeret sig:)


Æbletræet, som jeg købte i efteråret, blomstrer nu. Det får rødgrønne æbler.
På mandag skal jeg gøre et spændende indkøb hos Lillienlund. Jeg håber Villy og Lisbeth har plads i bilen!!!

3 kommentarer:

Lone sagde ...

Der er noget helt særligt over forårets indkøb og tilhørende drømme om hvor skønt det bliver. Skønne planter du har fundet :-)

God pinse til dig,
Lone

Jette sagde ...

Hej Birgitte.Der er da godt gang i den hos dig.
Dine roser ser rigtig frodige ud.
Men en djlig årstid hvor der bare sker noget nyt hver dag.
God dag knus Jette

Birgitte sagde ...

Hej Lone og Jette. Mange tak for jeres kommentarer. Ja, nu blæser det og er koldt om natten, så de små planter er gået lidt i stå udenfor. Vi trænger til noget varme!