mandag den 6. maj 2013

Hvordan jeg planter ud. I dag er det matrem

... som jeg har fået som frø af Susanne fra H(e)aven.
Jeg har lavet en lille billedserie i, hvordan jeg planter mine frølinger ud. I dag var det alle mine matrem, der skulle ud. Jeg havde 44 planter. Planten kan bruges som bunddække eller forrest i et bed, så her hos mig, skulle den danne front i østbedet ved orangeriet.


Fire kasser havde jeg, her er to af dem. Da jeg priklede dem ud for en måned siden, satte jeg 2-4 planter i samme potte for at få en lidt større og robust plante.


Man skal selvfølgelig sørge for udstyret. Så jeg fandt min gamle lille skovl frem og fyldte vandkanderne op.


Matrem er god at have i krukker, har jeg læst, så jeg gjorde disse to zinkspande klar. Jeg valgte zink, da Matrem har hvide blomster og de skal indgå i mit hvide og grå krukkebed. Jeg plantede dog også en 3.krukke til - terrakotta og den skal stå ved køkkendøren, hvor jeg også skal have et krukkebed. Det bliver nok gult og hvidt.


Med min lille skovl gravede jeg huller ud langs hele kanten i østbedet. Hullerne sørgede jeg for, var så meget større end rodklumpen, at jeg kunne fylde vand op i hullet, så det så ud til at hele rodklumpen stod i vand.


Her er hullerne fyldt op med vand. Jeg ventede til vandet var trukket næsten ned, så plantede jeg hullet til med det jord, jeg havde gravet væk. Jeg pressede jorden lidt fast omkring planten. Bagefter vandede jeg alle planterne igen og når de er så nyligt udplantet, vander jeg med kandetuden helt nede ved jorden, for ellers er jeg bange for, at vandet får planten til at klaske ned mod jorden.
Nu er jeg spændt på om Matrems løv kan dække forårsløgene, når de visner ned.


Jeg tog dette billede af orangeriet med aftensolen, som lyser op. Bedet foran er østbedet.
Jeg har ikke gravet i dag, da jeg kunne mærke min ryg forlangte en pause!

8 kommentarer:

Heidi sagde ...

Dejligt du har fået en masse småplanter i jorden. Hvor ser hyggeligt ud i orangeriet ;o)

Høneballehaven sagde ...

Jeg skal love for, at du har mange Matrem, det bliver flot med dem som kant.
Birgitte hvis du vil køre med Lene til Samsø, skal du nok skrive til hende, hun har annonceret at hun har plads i bilen på facebook. Måske har du allerede gjort det, ville bare lige sige det. Det er jo nemt for dig at kunne komme med i en bil.

Susanne sagde ...

Hvor ser matremplanterne gode og kraftige ud og de vokser helt sikkert godt til og kan dække for tulipanerne, når de visner ned.
Jeg håber, at du også viser nogle billeder, når de står i blomst langs hele kanten - det kommer garanteret til at se godt ud :-)

Landbohaven sagde ...

Gode billeder.
Matrem er en smuk plante. Den bliver du glad for, Men den KAN komme mange steder rundt omkring i haven, når man har den.
Lige nu skinner solen her.
Ha´ en dejlig dag.

ida sagde ...

Det er en meget fin vejledning, du her har lavet. Den vil jeg huske på, når mine frølinger bliver så store, at de kan klare sig i et bed.
Venlig hilsen
Ida fra Koldingegnen

Lene sagde ...

Sikke store og flotte dine frøplanter er. Jeg har sået 2 slags matrem, men de er ikke så store endnu. Jeg har i forvejen nogle gamle matrem i haven, det er en dejlig plante og selv om den spreder sig en del er den nem at hive op, der hvor man ikke vil have den.
Med venlig hilsen
Lene Jensen Nordjylland

Jette sagde ...

Godaften Birgitte.Det er da utroligt hvor meget du fåe ud af nogle frø.
Det skal nok blive rigtig flot nå de bliver plantet ud.
Og det ser rigtig hyggeligt ud i dit orangeri om aftenen.God aften knus Jette

Birgitte sagde ...

Hej allesammen. Tusind tak for jeres kommentarer. Dem blev jeg rigtig glad for. Ja, jeg er spændt på at se Matrem i blomst, det har jeg nemlig kun set på billeder. Der sker så meget i haven nu, det er som om, at planterne har startet en konkurrence om hvem, der kommer først opaf jorden. Man kan ligefrem se dag for dag, at de gror. Det er så dejligt.