torsdag den 10. maj 2012

Mørk lilla Lathyrus Flagship

Såning med egen frøhøst.

I dag har jeg sået mørk lilla lathyrus i krukker udenfor. Jeg havde dem langs læhegnet ved vores tidligere terrasse sidste år og plukkede ærtebælger og tog ærterne ud - jeg tror det var i september. Ærterne tørrede i et par dage i et kaffefilter inden jeg lagde dem i køleskabet.


Billede lånt på nettet.

Billede lånt på nettet
Ærterne lagde jeg i vand i går aftes og da jeg såede dem udenfor, så det ud som om, at der var små grønne spirer i nogle af dem! Jeg har sået tre store krukker og så blev der derudover 5 potter, som jeg vil give væk.

5 kommentarer:

Høneballehaven sagde ...

Det var godt nok hurtigt med de lathyrus, hvis de allerede spirer, men så vidt jeg husker er de hurtige. Så du kan sagtens nå at få glæde af dem endnu.

Fru Skipper sagde ...

Held og lykke med de små. Jeg har for længe siden sået "Whisper blue" og "Singing the blues". Glæder mig til at se og dufte dem i blomst!

Birgitte sagde ...

Hej Lisbeth. Tusind tak for din kommentar. Ja, der var små grønne "spirer" i frøene, så det betyder vel, at der er i liv i dem. Det er meget spændende,når det er frø af egen høst!

Hej Fru Skipper. Tusind tak for din kommentar. Jeg håber, du viser dem på din blog. Jeg glæder mig også til at dufte mine!

Hald sagde ...

Vidste ikke man selv kunne få frøene til at blomstre... men sidste år var der også kun en bælg på mine blomster - de fik jo så heller ikke de bedste betingelser, da de stod midt mellem håndværkerne da vi fik nyt tag.... Min mor har lige købt nogle frø fra Claus Dalby! ;0) og planlægger at så dem inden længe. Hun lovede mig nogle af dem også :0) Purpurfarvede faktisk....

Birgitte sagde ...

Hej Helle. Tusind tak for din kommentar. Nej hvor sjovt, at I har fået frø fra CD. Det bliver spændende. Purpurfarvede bliver garanteret rigtig flot.