mandag den 28. november 2011

At være på forkant

Inden stormen satte ind i går, var jeg ude og stormsikre haven. Krukker blev flyttet, mit zinkbord blev sat indenfor. På bænken lagde jeg store sten m.m. Det gælder om at tænke lidt i forvejen, når der skal ske noget, for at undgå ubehagelige overraskelser.


Disse forberedelser fik mig til at tænke på næste års havesæson. Jeg er nemlig på forkant!
Jeg har tømt alle krukkerne og børstet dem rene, har vasket alle mindre potter i sæbevand, klargjort drivhus og vinteropbevaret sarte planter. Smidt revnede potter ud, gamle trækasser, der var gået itu, samlet flamingokasser og mælkekartoner til frøsåning. Samlet alle mine haveredskaber ét sted. Nu kan jeg slappe af med alle disse praktiske ting og begynder så småt at forestille mig hvordan næste havesæson mon bliver.Drømme om spændende projekter har jeg også og det er noget af det bedste, for man kan altid drømme om mere i en have. Jeg tror aldrig det holder op!Man kan også være forudseende og tænke: hvad mangler i haven her i november? - og så gøre noget ved det, så man er klar til næste november. Jeg læste på Høneballehavens blog i går om stedsegrønne planter. Det har vi ikke i haven, men hvor ville jeg ønske det, for lige nu ser haven noget trist ud med nedvisnede stauder og nøgne træer. Vinterblomstrende planter har jeg også læst om - det var også noget, der var værd at overveje. Måske er det nu, man skal anskaffe sig det og plante det, for foråret venter jo lige om hjørnet og så gælder der helt andre planter!


Selvfølgelig bliver næste havesæson helt fantastisk. Syv, ni, tretten for at tingene lever op til alle forventningerne!

13 kommentarer:

Vivi sagde ...

God ide at anskaffe nogle stedsegrønne og nogle vinterblomstrende inden tankerne bliver optaget af foråret og sommerens blomsterflor igen :-)

Høneballehaven sagde ...

Ja du kan ønske dig en cypres i julegave sammen med CD bogen ;o) Måske skal det være en førjulegave, det er nok godt at få den plantet inden frosten kommer. Ellers skal du vente til august næste år, måske er det klogest. Vi må lige høre, hvad Vivi siger til det.
Ellers er du da i øvrigt bare så klar, som nogen kan blive til foråret. Du er så flittig :o)

Signe sagde ...

Hvor er du bare tjekket :-)
Det bliver spændende at se, hvad der får sneget sig ind i din have at vinter-kønne planter :-)
Knus Signe

Hanne i haven sagde ...

Det lyder som om du er meget på forkant med det hele, flot :-)
Ja, drømme det er næsten det bedste ved at være have-nørd.
Du kan starte med at købe en eller flere af de små cypresser som sælges i alle supermarkeder lige nu. De koster omkring en 20,- og bliver hurtigt større. Og de etablerer sig bedst fra små.
Og så vil jeg anbefale kirsebær-laurbær med de store skønne blanke blade. Måske skulle jeg lave et indlæg om den en dag. Det er virkelig min ynglings-stedsegrønne i haven :-)

Frk. Anemone sagde ...

Endnu engang demonstrerer du hvor systematisk du er - det er bare så tjekket og inspirerende.

Ja, man kan slet ikke holde op med at drømme om hvad der mere skal være i haven, bare den er stor nok, og pengepungen også :)

Som Hanne foreslår, så er kirsebærlaurbær en dejlig ting i haven, den har så flot en glans og man kan sagtens klippe i den og også tage ind i vaser m.v.

Møllebakkehaven sagde ...

Her gik jeg og troede at jeg var tjekket... så ku jeg lige tro om igen :) Det blir da så lækkert til foråret bare at ku gå igang...
Stedsegrønt skal der til, og man kan få så meget forskelligt... det er bare om at komme igang :)

Frøken Solhat sagde ...

Det stedsegrønne er helt og aldeles uundværlig........og drømme der rækker ind i den nye havesæson er skønne ;0)

Knus Dorthe

Helle sagde ...

Du er altså på tip-top-tjekket forkant. Men heller forebygge end at helbrede, som man siger i min branche ;o)
Kh Helle

Birgitte sagde ...

Hej allesammen. Aiiej - hvor er i altså bare søde. Det var slet ikke meningen, at I skulle rose mig! Jeg ville bare give et godt råd videre, men hvor blev jeg glad, da jeg læste jeres kommentarer. Jeg tror, jeg er vokset 20 cm siden i forgårs! Ja, det med de stedsegrønne planter vil jeg kaste mig ud i. Jeg vil følge Hannes råd og købe dem billigt i supermarkederne. (På fredag) og så har jeg forestillet mig lidt at plante dem i nogle krukker og have dem lidt tæt på huset. Vedrørende kirsebærlaubær, så har vi faktisk to af dem i hver sit ende-hjørne af haven, hvor de er vokset ret store og flotte. De står simpelthen på skrå i hver sit hjørne og jeg synes det er ret pænt. Men Hanne: Du opfordres hermed til at lave et indlæg om disse planter - det synes jeg kunne være interessant!
Ja og jeg går fortsat og drømmer, det er så dejligt og også afslappende! Endnu engang Tusind tak skal i have!

bloggernefa sagde ...

Hej Birgitte
Tak for din søde hilsen.
Jeg håber også på at få mere stedsegrønt, men det koster jo alt sammen, så det må komme med årene. ;)

Birgitte sagde ...

Hej Eva. Tusind tak for din kommentar. Ja, det koster jo, så jeg siger det samme: Lidt ad gangen!

Stevia sagde ...

Det ser rigtig godt ud! :)

Birgitte sagde ...

Hej Stevia. Tusind tak for din kommentar og velkommen på min blog!