søndag den 13. november 2011

Nu er drivhuset nærmest som et skattekammer.

I dag har jeg gjort drivhuset rent.
En spand med en blandning af brunsæbevand og husholdningssprit, en børste, en klud og en svamp, så gik jeg igang. Drivhuset blev skrubbet i alle hjørner og kanter, både udvendigt og indvendigt. Til sidst fik gulvet også en omgang!Da jeg var færdig, skulle jeg opbevare ting, der enten skal have frost eller kan tåle frost. Vores drivhus er ikke frostsikkert. Jeg har sået blå akeleje, citrongul staudevalmue og violfrøstjerne.Frøene har jeg taget her i haven i sensommeren og opbevaret dem i køleskabet. Violfrøstjerne skal have frost for at spire, så derfor har jeg sået dem nu og håber på, at de får frost. Det samme gælder for staudevalmuen og den blå akeleje. Jeg mener, jeg har læst et sted, at alle staudefrø skal have frost for at spire. Alle tre planter er nogle, jeg er meget glad for, så derfor håber jeg selvfølgelig at få rigtig mange planter.

I drivhuset har jeg siden midten af juni haft en stedmoderblomst, Pink Shades, som har blomstret uafbrudt i to måneder nu. Det er meningen, at den først skal blomstre til foråret, så det håber jeg da på.Desuden så har jeg to små liljer, eller det er vist Lewesia, som kan overvintre i potten, bare den ikke får for meget væde.


Min troldepil-stikling har fået visne blade, jeg håber, det bare er på grund af årstiden, for jeg ville godt blive ked af det, hvis den er ved at gå ud.En dyrebar skat er alle min buksbomstiklinger, godt og vel 100 styks. Da jeg går meget op i bedafgrænsninger, ville det være fantastisk, hvis jeg får 100 planter!Den citrongule staudevalmue plantede jeg direkte i krukker, som de skal blive i. Den blå akeleje har jeg plantet i to plastikpotter for senere udplantning og violfrøstjerne har jeg plantet i en mælkekarton, da jeg sidste år havde god erfaring med dette og der kan være rigtig mange frø i sådan én.
Da jeg var færdig, så drivhuset sådan ud:I den store krukke har jeg en blå sibirisk rose. Den skal også stå i drivhuset, da jeg er bange for, at den er frostfølsom i krukken!

Det sidste, jeg lavede i dag, var at fylde gran i altankasserne på plankeværket mellem haven og indkørslen.Jeg købte to store bundter for 45 kroner stykket i Super Spar.Dette billede er på den anden side af plankeværket - ud mod indkørslen. Jeg overvejer at sætte hvide juleroser i disse tre plantekrukker, når vi nærmer os 1.advent, hvis prisen ikke er for dyr! Men ellers er jeg også godt tilfreds med mit gran!

11 kommentarer:

Susanne sagde ...

Hvor må det være dejligt, at have fået sået staudefrø men sørme også at have rengjort drivhuset, så det er klar til en ny sæson. :-)

Vivi sagde ...

Hvor har du været flittig med mange ting :-)
Det ser godt ud med pyntningen af alle dine altankasser :-)

staudecafeen sagde ...

Det er altid dejligt at få "lukket" ned på en god måde... dejlige billeder:) Anne Gine

Hanne i haven sagde ...

Ja, det er vel nok et rent skatkammer :-D
Hvor er dine små stedmoder blomster søde. Du skal bare huske at død-hov'de dem, så det ikke sætter frø, så skal de nok blomstre helt til sommer. Og de må selvfølgelig heller ikke tørre ud. det har snydt mig et par gange at man også skal holde øje med vanding om vinteren :-)
Jeg har også sået idag. Cimicifuga og rød havemelde af mine egne frø. Så vi kan krydse fingre for vores frø begge to :-)

Høneballehaven sagde ...

Nej hvor er dit drivhus blevet flot og masser af planter har du. Du og Hanne I har system over tingene må jeg sige.
Der kan jeg ikke være med, men det gør ikke noget, det er nok fordi det ikke er min interesse. Jeg vil hellere nusse i haven :-)I øvrigt har jeg jo ingen drivhus, så er det ikke nemt at opbevare stiklinger, frø og andre planter.

Landbohaven sagde ...

Hvor har du dog haft travl.
Drivhuset ser godt ud og det gør dine altankasser også.
Tak for kigget.

Helle sagde ...

Det ser rigtig godt ud, det drivhus...og sikke en masse lækre små ting du har gang i.
Lader du så bare de nysåede frø så derude i kulden hele vinteren? (spørger nybegynderen)
Kh Helle

Signe sagde ...

Der er da bare styr på det lille drivhus - det ser super tjekket ud :-)
Knus Signe

CuginaK sagde ...

Så savler og sukker man lige hos Hanne - så åbner man din blog og savler videre. Hvor er det dejligt og jeg håber at det hele opfører sig præcis som det skal.

kh Anne Mette

Anonym sagde ...

Sikke flittig du har været :-D
Jeg sidder med lidt dårlig samvittighed, for jeg har nemlig ikke fået taget mig sammen til at vaske mit drivhus af endnu. Men planen er at jeg gør det til foråret.
Tak for påmindelsen om at få sået akelejer. Jeg har taget masse af frø her i sommers, så det er bare med at komme i gang.
Det er skønt med nogle småprojekter her hvor sæsonen går på held.
Jeg glæder mig bare så meget til foråret, og se alle projekterne der er igang i de forskellige haver.
Ha´en god dag.
Hilsen fra Marianne i Hvam.

Birgitte sagde ...

Hej allesammen. Tusind tak for jeres kommentarer. Jeg er meget glad og stolt over, at jeg får så mange kommentarer!
Det er dejligt at drivhuset nu er ordnet. I dag har jeg luget et enkelt bed. Efteråret har været så mildt, så der er kommet mere ukrudt, selvom det hele har været luget i bund.
Til Helle: Ja, jeg lader de nysåede frø blive ude hele vinteren og skal holde øje med, at det ikke tørrer ud.
Til Marianne i Hvam: Jeg glæder mig også til at følge med i alle jeres andre haver.