mandag den 13. februar 2017

At tro på, at noget kan lykkes.

Det er godt at tro på det man gør.
Så skal det nok lykkes! 


I går blev jeg ringet op af Frederikshavn Havekreds, som gerne ville have, at jeg skulle skrive lidt i en mail om det foredrag, jeg skal holde deroppe den 28.februar, for så skulle det nemlig i avisen. Jeg blev rigtig glad, men også lidt ydmyg for hvad nu, hvis det ikke fængede og der ikke kommer nogen til foredraget? Anders siger, jeg er tosset og nu er jeg kommet frem til, at jeg skal bare tro på det, for jeg har jo succes med mine såninger og stiklinger, så jeg har jo noget at fortælle! Det skal nok gå!


Her er det en sølvsalvie, jeg har sået, som nu efterhånden har levet i krukken i 2-3 år. Den har blomstret og jeg har samlet flere frø ind, som jeg såede sidste år. Jeg tror, jeg skal gentage det igen i år:)Her er det akelejer og hjertegræs, jeg har sået.

I dag på mit arbejde blev jeg kaldt til møde i vores klinikledelse vedrørende vores registrering af ventetider. Jeg fik forberedt mig til mødet og gik derover sidst på eftermiddagen. Hele ledelsen sad der og jeg plejer aldrig at være nervøs i sådanne sammenhænge, men i dag var jeg en smule nervøs og det generede mig. Men jeg fik sagt alt det, jeg gerne ville sige og sluttede af med, at jeg gerne ville vise dem noget, jeg selv syntes var genialt. Så sagde de i munden på hinanden, at hvis jeg sagde, det var genialt, så var det genialt og de sagde også, at det var godt, de havde mig. Det gav mig så meget troen på mig selv - hvor er det fantastisk, når man får ros, så kan man virkelig yde noget.


Hvis man er helt alene, er der meget, der er svært, men hvis man får et lille skulderklap eller en lille opmuntring, så kan man bare så meget mere.
Jeg synes i hvert fald min arbejdsdag endte rigtig godt og det var faktisk meget godt at komme tilbage efter ferien, selvom jeg sagtens kunne bruge en uge mere herhjemme!


Jeg planter så mange krukker til hvert år i maj med hjemmelavede planter og jeg må indrømme, at hvis man arbejder for sagen og gør det så godt man kan for at få planterne til at trives, så kan det ikke gå rent galt. At arbejde for sagen er jo egentlig også at tro på, det skal lykkes.
Anders er ved at starte en firma-idé op og det fylder meget her hos os. Men han tror så meget på det, så jeg håber virkelig, det lykkes for ham. Det er faktisk rigtig spændende, når man kan realisere en drøm eller en idé også selvom det ikke er én selv. Det er spændende at følge og selvom mine råd og forslag til Anders ikke altid falder i god jord, så tror jeg, han er glad for, at jeg tager del i det og følger med.


Jeg glæder mig til at mine hjemmelavede planter begynder at se ud af noget og kan plantes ud. I dag så jeg, at mine purpur solhatte er begyndt at spire. Det gav mig også bare troen på at krukkerne kan komme til at se ud som på billedet fra sidste år.


Det er godt at have noget at tro på og det behøver ikke at være noget stort eller noget svært. Der er mange ting i hverdagen, man kan tro på. Jeg vil ønske, at dem, der har det svært og måske er alene, at de får et skulderklap og en opmuntring, for det udløser en energi i én, som kan være med til, at problemer bliver lidt mindre og måske overvindes.


I år har jeg valgt ikke at holde åben have, fordi jeg skal lave de ændringer i min nye haveplan og så bliver der nok lange perioder, hvor det hele roder noget. Jeg håber, jeg bliver færdig med det hele i år, så jeg kan holde åben have til næste år. 
Jeg synes, der er meget at være glad for i dag!

7 kommentarer:

Unknown sagde ...

Kære Birgitte. Det kommer til at gå supergodt med foredraget, det er jeg sikker på. :-)

Høneballehaven sagde ...

Hej Birgitte
Med alt det du har startet op, siden du begyndte med bloggen, har du bestemt ingen grund til ikke at tro på dig selv, du klarer det kanon godt, og du er dygtig til så mange ting - åbenbart også på arbejde, så alt skal nok gå godt, det er jeg slet ikke i tvivl om.
At få ros og opbakning og at have en at sparre med er bestemt også godt, både for dig og for Anders.
Held og lykke med foredraget.

Anette Krogh Pedersen sagde ...

Selvfølgelig kan du skrive et godt indlæg til avisen, du skriver det ene gode indlæg efter det andet på blogggen. Så selvfølgelig kan du det. Du kan jo altid vedhæfte et foto, måske kan de bruge det som blikfang.
Ros er der ingen der kan få for meget af, det er ligesom med smil, kram og glade hilsner. Alle mennesker bliver gladere af det og det smitter :-)
Tillykke med Anders firma ide, det er en spændende proces.

Kærlig hilsen Anette

Eliane Petersen sagde ...

Kære Birgitte.
Jeg bliver helt rørt.
Hvor er det dejligt, at du også får ros på dit arbejde.
Som Anette skriver, så kan du sagtens skrive et stykke til avisen, du laver det ene fantastiske indlæg efter det andet her på bloggen.
Du har så meget at give af og gør det gerne, så dit foredrag vil helt sikkert blive en succes.
Ønsker dig en dejlig solskinsdag.
Mange hilsner fra Eliane

Birgitte The little black house sagde ...

Det foredrag kommer til at gå super godt. Ligesom alt det andet og du har fuldstændig ret i, at vi skal huske at rose hinanden. Hver dag. Det giver ranke rygge og meget mere at rose.

Casa Rosen- en Kolonihaveblog sagde ...

Kære Birgitte

Du er så super dygtig og det skal du tro på :o) din viden om planter og frø er enorm og hvor er det godt at du har modet og lysten til at dele ud af den både i artikler og på kurser.
Det er da noget af et skulderklap at ledelsen på dit arbejde har fået øje på du er en god og engageret medarbejder ;o)
Det bliver spændende at høre hvad Anders har fundet på :o)
I er gode til at støtte hinanden.

Stort knus fra Linda

Birgitte sagde ...

Hej allesammen. Tusind tak skal I have for jeres søde kommentarer. Det betyder så meget for mig og jeg har læst dem alle flere gange! Ja, det er vigtigt at rose og give ros og hjælpe hinanden. Hvis det så lykkes at realisere en drøm, så er det jo endnu mere fantastisk!