søndag den 5. februar 2017

Tomater og Chili.

I dag har jeg sået tomater og chili samt lavet nogle opstillinger med lidt forårsløg.
Tomatfrøene er Black Zebra, som jeg har sået i snart 10 år. Det er frø, jeg har taget fra en måltidskasse fra Årstiderne. Chilien er middelstærk og også fra en måltidskasse. Den er rød.


Chili skal have meget varme for at spire, så jeg har placeret bakken i stuevinduet. Tomaterne er i samme bakke. Der er flere frø i hver potte, så jeg skal prikle, når de er kommet op og har blivende blade.


Udenfor har jeg pyntet med lidt forårsløg, men der går nok noget tid, før de springer ud. De lover jo frost i næste uge.


I udhuset har vi opmagasineret to gamle røde bænke, som Anders har haft i rigtig mange år. Nu tænkte jeg, at den ene kan stå her, så jeg kan lave nogle opstillinger med krukker.
Lige nu er der ikke så meget, men om et par måneder, når tulipankrukkerne bliver sat ud, håber jeg, at jeg kan lave et fint krukkebed her.


Jeg har købt hyacintløg, lyserøde og lilla, og blå perlehyacinter og hvide pinseliljer.


I dag er vi også påbegyndt arbejdet med at sætte vores plankeværk op igen. Vi har hevet gamle søm ud af stolper og gjort klar til at støbe stolperne i jorden, hvorefter brædderne skal slås på igen. Vi er blevet helt skrappe til at hive gamle søm ud og mangler kun 4 stolper ud af 15.
Og det bedste af det hele: Jeg har FERIE i hele næste uge. Det er bare så godt! I morgen eftermiddag får vi hjælp til at sætte stolperne i jorden på en lige række i skellet og når det er gjort, kan vi begynde at sømme brædderne på.

6 kommentarer:

Høneballehaven sagde ...

Hej Birgitte
Det er tidligt, du sår tomater, jeg venter mindst en måned endnu, men du har jo også orangeriet, så går det bedre.
Lækkert at du har ferie, så må I have godt med tøj på,når I skal ud og arbejde. God ferie/arbejdslyst

Lisbeth (countryliv) sagde ...

Så er det bare at vente ca. 80 dage til du kan høste den første tomat - det bliver dejligt :-) Jeg såede chili idag.

Malin sagde ...

Åh, så begynder det at klø i mine grønne fingre... ;) Det er sådan en skøn tid vi går i møde nu og det er så dejligt, at vi kan begynde at tage hul på haveprojekterne allerede nu!

marie sagde ...

Det er sjovt for mig at læse om din frøsåning, for den er helt forskellig fra min egen. F.eks. genbruger du rigtig mange frø, mens jeg især elsker at forsøge mig med nogle nye. Det bliver spændende at se haven, når stolperne er blevet gravet ned, for så begynder man nok at kunne se tegningen til jeres nye tiltag.

Anne sagde ...

Hej Birgitte,
Ja jeg er godt nok imponeret over din kæmpe portion planter du laver. Såning af tomater venter jeg lige lidt med. De vokser altid lidt fra mig. Derfor har jeg bedst med at vente 2-3 uger - så er de også sat over. Jeg sår Toftegårdens blommetomat. Den er min trofaste velsmagende tomatsort her.
God ferieuge.

Birgitte sagde ...

Hej allesammen. Det er sjovt at høre, hvordan I gør, der er meget forskelligt, men godt at vide, at det fungerer for os hver især. Nu venter jeg bare i spænding på, at frøene spirer!