søndag den 13. december 2015

Stedsegrønne planter i den nøgne vinterhave.

Græsset er grønt, men træerne er nøgne.
Så er det godt, at der er lidt andet grønt også.


Taksene er ved at få godt fat og de kan nok snart klippes i den kvadrat, som det er meningen de skal. Ca. 1 x 1 x 1 meter.


Fyrretræet er nok over 1,5 meter højt nu. Det hjalp at plante det om i en større murerspand og nyt jord. Om et par år kommer det i en endnu større murerspand. Kæmpeverbena skal jeg klippe ned. Det har jeg helt glemt!


Denne stedsegrønne fik jeg af TV-holdet sidste år, da de var hjemme og lave en efterårs udsendelse.


De grå lammeører er fine hele året rundt. Dem jeg har, er nogle, der ikke rigtig får nogle blomster.


Sukkertoppen og thujaen var små planter i juledekorationer, som jeg plantede ud for to år siden. De trives godt i det lille stenbed. Den blå græs er også fin her om vinteren.


I denne krukke er der tre thujaer, som er tre år gamle og købt til juledekorationer. Jeg vil gerne klippe dem til bolde på stammer, men de skal nok vokse lidt mere først.


Jeg har da også to buksbomhække. Nu er de snart vokset helt sammen til en ring og jeg er så småt begyndt at klippe dem.


Nellikerne under roserne i de to ovale bede, har et flot gråt løv hele året rundt. De er vokset godt til og dækker næsten hele bunden nu. Blomsterne er lyserøde i forsommeren.


Det gule krukkebed visner ikke ned. Krysanthemum blomstrer, men de er små.


Solen skinnede på den lyse alunrod.


Sukkertoppene i murerspandene købte jeg for et år siden og de lader til at trives.


Fyrregrenene er bundet fast på grund af al den blæst, vi har haft. Jeg er ikke helt sikker på, hvornår jeg vil fjerne snoren. Det er nu pænest uden den.


Den store thuja har jeg købt i Netto for 49 kroner. På zinkbordet står en dekoration med et ude-lys. Jeg købte to thujaer og nu må jeg lige tænke over om de skal blive i spandene eller om de skal plantes. Måske skulle jeg også prøve at klippe dem til bolde på stammer. Det kan jeg nemlig rigtig godt lide!


6 kommentarer:

Høneballehaven sagde ...

Hej Birgitte
De stedsegrønne kan vi ikke undvære, jeg er forbavset over, at de kan gro så fint i dine spande, det må også være svært at håndtere den store fyr, når den skal have mere plads. Det bliver spændende, når du skal i gang med at klippe.

Frk. Anemone sagde ...

Både taks og buksbom ser ud til at trives og du kan snart komme lidt i gang med saksen.

Vi må virkelig skønne på de stedsegrønne nu og frem til de første forårsblomster titter frem - det virker bare så fjernt lige nu, så hurra for at det er december :)

Vivi sagde ...

Så mange fine stedsegrønne planter du har i din have, de kan slet ikke undværes her i vinterperioden.
De hører til i haverne, hvis der skal være "liv" året rundt.

marie sagde ...

Du har i grunden en del stedsegrønne planter, som du snart skal til at klippe i stramme former. Det vil nok komme til at gøre en kæmpeforskel i haven - spændende.

Jette sagde ...

Hej Birgitte.Ja !!! alle de stedsegrønne er da slet ikke til at undvære i vores haver...........og er da også spændt på at se dem når du går i gang med at formklippe.
Du ved jo at jeg er glad for det i min have.........og har jo en thuja som også startede som en lille en fra juletid.
Og den har jeg jo formet som små kugler.
God aften Knus Jette

Birgitte sagde ...

Hej allesammen. Ja, det er godt, at der er noget at se på i vinterhaven. Jeg er spændt på at skulle klippe i thujaerne, jeg håber, jeg kan gøre det godt nok. Ja Jette jeg har jo set hvor fint dine er klippet. Det vil jeg gerne gøre efter:) Sukkertoppene har det åbenbart godt i spandene. Jeg har ikke gjort så meget andet end at vande dem og hvis det har regnet meget, har jeg hældt vandet fra. Jeg er glad for, at de har det godt, for de er lidt dyre at anskaffe sig!