lørdag den 28. november 2015

Åben julehave i dag.

13 gæster fra pelargonieklubben - en rigtig hyggelig dag.
Det var en god dag og vejret var med os. Ved middagstid klarede det op og så var der fint vejr med et par bittesmå regnbyger og solskin.


Vi bagte vafler i orangeriet, hvor brændeovnen var tændt og så var der også gløgg og æbleskiver. Opskriften på vaflerne var en gammel opskrift fra min mormor. De er sprøde og gode. Der var da også nogle, der bad om opskriften. Æbleskiverne var købt færdige.

Her ser man en lille opstilling lige når man kommer ind i haven. På bordet er der kommet kaffesæk-dug på og en gammel kuffert med julemanden og en lærredsæk og lidt grønne grene. På æblekassen er der to træer - det ene er af bark og det andet af mos. Dem har jeg selv lavet.


Her sidder alle pelargoniefolkene i orangeriet. Det var et lukket arrangement for Pelargonieklubben Nordjylland 


Ved indgangsdøren brændte lyset i dekorationen på zinkbordet og på fliserne var der en enkelt lanterne.


Her er det overfor døren. stearinlysene brænder rigtig godt også selvom der er en smule blæst og selvom de var tændt i 4 timer, så er de ikke brændt ret langt ned, så der er mange brændetimer i dem endnu.


Alle syltetøjsglassende var hængt op med tændte fyrfadslys. De gik dog bare ret nemt ud, så måske skal man lave et eller andet med et låg på. De lange hvide kogler, som jeg også har hængt ud i træerne er kunstige. Det er nogle, jeg fik foræret for mange år siden og jeg har aldrig rigtig vidst, hvordan jeg kunne bruge dem. De hang fint i træerne:)


Julekassen i selskab med et lille grantræ og en lanterne. 


Anders hjalp til og tændte op i brændekurven med brændestykker. Vi havde to kurve i haven og jeg blev meget glad for, at gæsterne havde lyst til at stå og varme sig lidt ved dem. Jeg har købt dem på nettet for 75 kr. stykket. På billedet er den dog brændt ud.


Ved indgangen til orangeriet havde jeg lavet dette lille arrangement. I de små sække er der kastanjer. Den store kaffesæk er lagt på en æblekasse.


Jeg er så heldig, at Anders har to gamle kufferter. Han opbevarer dem i værkstedet fyldt med ledninger. Jeg fik lov til at låne dem, hvis jeg satte dem på plads igen, så de ikke blev våde. Det sørgede jeg selvfølgelig for, så nu er de i værkstedet igen.


I begge kufferter havde julemændene en gave med. (En brosten med gavebånd).


Der var også pyntet foran huset.


Den gamle nisse er fra min mors barndom. Han havde også en lille pakke med:)


Køkken-havedøren var også lyst op. Denne dør bruger vi faktisk aldrig. Den er todelt, så vi plejer bare at åbne øverste halvdel. Derfor gør det ikke noget, at trappen er fyldt.

Det var simpelthen så hyggelig en eftermiddag og der var en rigtig god stemning. Næste weekend får vi besøg igen (venner), så skal det hele sættes frem igen. Jeg er virkelig glad for, at vejret var med os i dag. 

5 kommentarer:

Høneballehaven sagde ...

Dejligt at det gik godt og vejret var med jer. Du nåede heldigvis det hele, det ser rigtig flot ud. Godt du fik lov at låne kufferterne af Anders :)

Heidi sagde ...

Hej Birgitte
Hvor er det blevet fint i din julehave ;)
Var det mig.. ville jeg ha meget svært ved at aflevere
de skønne kufferter igen ;)
Dine gæster kan da kun ha følt sig velkomne idag, og nu får du lov
at gentage succesen næste weekend.

Jette sagde ...

Hej Birgitte.Hvor ser der bare hyggeligt ud hos dig både ude og inde.
Fint med lidt gamle ting til at give stemning.
Viser også selv juledekorationer som jeg lavede hele dagen i går.
Dejligt at kunne pynte ude i haven..............men her synes jeg det hele regner bort.
Håber ikke i bliver ramt af stormen Gorm.
God advent knus Jette

Frk. Anemone sagde ...

Det ser ud til at have været en rigtig hyggelig dag og jeg er også vild med kufferterne med julemanden og hans gave i.

Birgitte sagde ...

Hej alle fire. Det glæder mig, at I kunne lide pynten. Jeg synes også selv, kufferterne var fine:) Det var en rigtig god dag og heldigvis slap vi nådigt fra Gorm!