fredag den 6. november 2015

Du milde november!

Dejligt med weekend!
I morgen eftermiddag skal jeg til bestyrelsesmøde i Pelargonieklubben Nordjylland Vi skal planlægge næste års program. På søndag skal jeg i haven hele dagen og de lover godt og mildt vejr. SKØNT. Jeg var lige ude en tur med kameraet i eftermiddag. Haven er i fuld efterårsdragt.


Sct. Hansurt står fint endnu i krukkerne.


Sølvsalvie var så flot i sommers, nu er den blevet noget mindre. Den visner ned, men kommer igen i foråret. I år har jeg fået nogle små stiklinger, som også står ude, men dem tager jeg nok ind i orangeriet, da de ikke er så store endnu.


Eucalyptus er vokset godt. Den er nok 2,5 meter høj. Jeg har endnu ikke taget den ind, da vejret er så mildt. Det samme gælder mine citrustræer og oliventræet, men jeg holder øje med vejrudsigten!


Kæmpeverbena blomstrer endnu. Her er én blomst. De kan overvintre ude, hvis vinteren også bliver mild.


Staudebedet i efterårsdragt. På søndag skal jeg blandt andet rive blade sammen. De er overalt.


Påfugleblomsten sætter stadig knopper. Den såede jeg i april og plantede ud i en krukke. Den har blomstret hele tiden.


Matrem blomstrer på livet løs. Jeg har slet ikke samlet frø ind af den endnu.


Roserne kan endnu. James Galway.The Sheperd. Jeg kunne ikke holde kameraet helt stille og det var længe om at tage billedet, fordi det var sidst på eftermiddagen.


Rose Parade.

Jeg er så småt igang med at planlægge næste års havesæson og jeg tror, den bliver ligeså indholdsrig som den har været i år.

4 kommentarer:

Høneballehaven sagde ...

Ja selvfølgelig bliver næste års havesæson lige så indholdsrig som i år, det styrer du jo på bedste vis.
Jeg er meget imponeret af dit Eucalyptus træ, sådan et ville jeg også have, hvis jeg havde et orangeri at opbevare det i. Det er et smukt træ.

Lene sagde ...

Hej Birgitte
Det er godt nok helt fantastisk som der stadig er mange blomster i haven selvom vi nu har november.
Det bliver dejligt med en hel dag i haven. Jeg har valgt at holde fri i to uger, den ene er gået, men jeg har stadig en endnu. Jeg har ikke været så meget i haven i den første, jeg har ikke haft så mange kræfter efter to ugers sygemelding, men næste uge tager jeg revanche :-)
Med venlig hilsen
Lene

Jette sagde ...

Hej Birgitte.Ja !!! der er stadig meget der skal nås i vores haver inden vinteren banker på.
men du er da vist godt med.
Og nu er det jo tid til at lave lidt julepynt.
Mine to sølvsalvie kommer ind i min udestue.........så håber jeg de klarer vinteren.
God søndag Knus Jette

Birgitte sagde ...

Hej Lisbeth. Tak for din kommentar. Ja,jeg glæder mig allerede til foråret! Der er dog stadig lige noget, der skal gøres! Jeg håber, vi får en mild vinter, det er altså noget nemmere!

Hej Lene. Rigtig god bedring, jeg tror, vi når at blive færdige, hvis bare vejret og temperaturerne holder et par uger endnu!

Hej Jette. Ja, jeg kan godt huske, at du plejer at lave en del dekorationer. I år vil jeg gerne prøve at lave nogle lidt mere avanceret!