lørdag den 16. maj 2015

Det lyserøde og lilla krukkebed

I fuld gang med at bygge krukkebedene op.
Nu har jeg fået plantet ret meget ud, men mangler stadig en del:)


Det er det største krukkebed i haven. Der kommer flere krukker i bedet end det viste.


Der bliver lyserøde blomster i mange faconer og størrelser og for de fleste gælder det, at der er mere end én krukke med samme slags for at der trods alt skal blive lidt harmoni.


Jeg flytter noget rundt på krukkerne og er ikke sikker på, at de står som de skal endnu, for det er lidt svært, når planterne ikke er større end de er. Men med regnen, så vokser de hurtigt op og kommer der lidt sol og varme, så vil der helt sikkert ske ting og sager i krukkerne!


Næsten alle dahlierne er kommet op nu. Jeg tror kun, der mangler et par stykker. Vidunderblomstknoldene er også så småt på vej.


Jeg mangler stadigvæk gammeldags mamelukærme og voksurt. De er ret centrale i bedet og bliver plantet i store krukker. Der skal også plantes duftpelargonier og Dr.Ingrid pelargonier ud i bedet.


Jeg er bare helt vild med lyserøde blomster og jeg krydser så meget fingre for, at det bliver det helt store blomsterflor i bedet. Jeg skal bare være en smule tålmodig da planterne er små frøplanter, men de vokser godt nok dag for dag.


Jeg glæder mig så meget til at se blomsterne.


Syrenerne i de store brune krukker er dværgsyrener og de er godt på vej. Jeg gøder dem med NPK gødning i krukken og skraber det øverste lag jord af, som jeg fornyer. Måske til næste år vil jeg forsøge at tage dem op og skifte al jorden. Det har jeg kun gjort en gang i de 6-7 år jeg har haft dem.
Når planterne er vokset noget mere op, bliver selve krukkerne mere skjult og så kommer det forhåbentlig til at se frodigt ud!


I dag har jeg været indendøre. Det har været koldt og regnfuldt og her til aften meget blæsende. Forhåbentlig bliver det bedre vejr i morgen.

7 kommentarer:

Anne sagde ...

Hej Birgitte,
Din krukkehave er jo så flot, og glæder mig til at se den også i år.
jeg må vist få flyttet lidt flere sager i krukker i år.
Lyserød er bare en skøn farve der glæder.
Du har så mange fine slags blomster og imponerende hvor meget du sår.

Vivi sagde ...

Det bliver helt fantastisk flot med alle de krukker , men det er et kæmpe arbejde at passe dem med vand hen over sæsonen. Jeg prøver hvert år at beherske mig med antal af krukker, men er alligevel slem til at få plantet en del til (ikke nær så mange som dig. Nu må jeg se hvordan det går i år ;-)

Rikke sagde ...

Hvor ser det dejligt ud!

marie sagde ...

Jeg beundrer din sans for at arrangere krukker og nusse om dem, så de bliver frodige og smukke.

marie sagde ...
Denne kommentar er fjernet af forfatteren.
Jette sagde ...

Hej Birgitte.Hold da helt op en masse krukker du har..............men det ser rigtig godt ud.
Men et rigtig stort arbejde at vande så mange.
mangler også at sætte alle mine såede sommerblomster ud i haven og krukker.
God aften knus Jette

Birgitte sagde ...

Hej allesammen. Tusind tak for jeres kommentarer. Dem er jeg glad for. Jeg ved godt, at det skal vandes og det tager også tid, da jeg går med kander, men heldigvis synes jeg, det er et hyggeligt arbejde sidst på aftenen inden jeg går ind. !