torsdag den 10. april 2014

Forårsløg og akelejeløv

Det store "løgflor" står på spring!
Det hele er holdt i hvide og cremegule farver.


Hyacinten City of Harlem har jeg 50 af i forskellige beholdere. De dufter rigtig godt, men duften er ikke helt udbredt endnu.Tulipaner har jeg også mange af i krukker, jeg mener det er tre forskellige slags, som alle er cremegule. Jeg kan ikke huske lige nu, hvad de hedder.


Hvert år, når løgvæksterne i krukkerne er afblomstrede, sætter jeg hele krukken ud i udhuset, hvor de står tørt. Her får de lov at visne helt ned. Så tager jeg dem op og lægger dem i kasser med sand, hvor de ligger i udhuset indtil oktober/november, hvor jeg planter løgene ud i haven.
På denne måde har jeg de sidste 4 år haft en slags "tulipancyklus" i haven. 


Her i Østbedet har jeg sidste års "krukkehøst" De botaniske tulipaner har blomstret et stykke tid og nu begynder narcisserne også at springe ud.


Her er bedet igen.
Når de gamle tulipaner kommer op som et enkelt blad, hiver jeg det op, for så tror jeg nok, tulipanen er færdig. Men jeg ved jo, at der kommer nye ud til efteråret.


Der er mange knopper.
I tirsdags og i dag har vinduespudseren vasket alle vinduer og døre ned i orangeriet både udvendigt og indvendigt. Det er så godt, når det er overstået!


Her op af husmuren har jeg mit staldvindue og en krukke med City of Harlem.


I bonderosebedet har jeg også mange løgvækster. Her er der også røde tulipaner, som ikke er et hit hos mig. Jeg plejer ellers godt at kunne lidt rødt og har mange røde blomster, men af en eller anden årsag duer det bare ikke med tulipaner i rødt! Nu smiler fru Høneballe nok. Jeg kan ikke forklare, hvorfor det er sådan. Det er det bare!


Endnu en beholder med cremegule tulipaner.
Jeg har egentlig lavet opstillinger på mine to bænke, men fik ikke taget billeder af hele bænken på én gang!De står fint mine grønne krukker, som har været grønne hele vinteren, nu begynder de at skyde og gro.


Sidste år plantede jeg akeleje frølinger ud, jeg havde sået i orangeriet. De kom ikke i blomst, men det er jeg ret overbevist om, at de gør i år. Jeg er spændt på farverne!


Jeg har en del og de kommer fint allesammen. Jeg tror faktisk, der allerede er to blomsterknopper i denne her!


Nogle kommer op imellem mine solhatte, det plejer at fungere fint! Akelejerne selvsår sig ret villigt og jeg kan så godt lide dem, så de får lov at blive dér, hvor de kommer op. Nogle potter jeg op for sjov skyld - i år vil jeg forære dem til min bror!


Til sidst vil jeg gerne vise min troldepil, som har stået i den samme krukke de sidste to år. den er blevet ret høj. Den får nyt jord hvert år og gror meget godt i krukken. Den har jeg købt som en lille stikling for 10 kroner hos Lone i Komdrup. Det er noget ved, når man får sådan en plante ud af det!

9 kommentarer:

Fru Skipper sagde ...

Sikke frodigt det er hos dig! Jeg glæder mig til at se det hele blomstre - jeg er også glad for det cremefarvede.
Lotte

Høneballehaven sagde ...

Ja du har ret, fru Høneballe smilede :) Jeg tror godt, jeg kan fortælle dig, hvorfor du ikke kan lide røde tulipaner. Det er fordi, de er sorte indeni. De er nemlig fine nok i knop, men ikke når de lukker sig op, sådan har jeg det med dem.
I øvrigt er det smart med din tulipan cyklus.

Unknown sagde ...

Hej Birgitte Fine krukker du har lavet med tulipaner og hyacinter. Jeg har også sat City of Harlem sidste efterår for første gang. Dem glæder jeg mig rigtig meget til at se i blomst. Spændende med dine akelejer så vidunderligt at se dem blomstre når man har ventet så længe.

Tim Skovrup sagde ...

flotte krukker - og indholdet trives fint kan jeg se :) - go' weekend :)

Fru Friis sagde ...

En fin tulipancyklus du har har lavet dig, og det ser flot ud i krukkerne.
Jeg har skrevet til på mailen vedr. vanille tagetes, men min mail blev ikke afleveret... Jeg må prøve igen. :)

Jette sagde ...

Hej Birgitte.De er bare skønne dine cremefarvede hyacinter...........og alle dine krukker med tulipaner sår også lige på spring.
Min ene krukke med Purissima er sprunget ud.
Og dejligt når vinduerne er nypudsede. her til foråret.
God weekend knus Jette

Bente sagde ...

Det er da også en dejligt cyklus du dér har lavet!
Jeg smilede også Birgitte, for jeg har det også sådan med de røde tulipaner! Mærkeligt at man kan have det sådan!
Det er godt at din troldepil står i en krukke, for jeg kan godt sige dig, at den er der gro i! Jeg havde den i haven i nogle år, men den blev mega høj, så nu er den væk igen. Iøvrigt er den nem at formere. Pluk en gren sæt i en vase og kort efter er der rødder.

Bonderosen sagde ...

Hvor er de flotte dine krukker.....

Birgitte sagde ...

Hej allesammen. Tusind tak for alle jeres søde kommentarer. Dem blev jeg rigtig glad for. Ja, Lisbeth, jeg tror sørme du har ret med din teori om de røde tulipaner.
Tak for tippet Bente om troldepilen, jeg overvejede faktisk at plante den ud i haven, men det skal jeg i hvert fald ikke risikere, hvis den er så sejlivet!