lørdag den 12. april 2014

Det pibler op i regnvejret!

Hornvioler i altankasserne fylder dem helt ud nu!
For en måneds tid siden købte jeg MEGET billigt hornvioler i Netto. De var små, men det milde vejr har betydet, at de er vokset godt!


Jeg kan rigtig godt lide de lilla og gule farver sammen. Det passer jo også lige til påske!
Når de ikke længere er så pæne, potter jeg dem op og stiller dem i drivhuset efter at have klippet dem ned. På den måde kan de nå endnu en blomstring i år.


Min eneste knop i min Magnolia-pind synes jeg, ser helt forkert ud i farven - som om den er rådden! Så måske venter jeg forgæves på at se træet i blomst i år.


Velduftende aftenstjerne eller natviol har jeg to af - en lilla og en hvid. De er ret store og selvsår sig i stor stil. Jeg har taget mange frøplanter og pottet op, så nu har jeg en hel lille planteskole med disse planter! Sidste år klippede jeg de afblomstrede blomster af inden de smed frø. Det var effektivt, så der var ikke så mange frøplanter igen, men dog en 10 stykker!


Purpur haveknopurt har jeg også to af. Både den og natviolen er nogle af de første, der blomstrer i mit trekantede staudebed. Knopurten er også kraftige og kan nok deles  i efteråret eller næste forår. En tommelfingerregel: De tidligt blomstrende deler man i efteråret og de sentblomstrende deler man om foråret!


Høstfloks på vej. De dufter så godt!


Klokkefrøstjerne er også på vej. Den har jeg købt i Haven i Hune.


Mine lupiner er også godt på vej. Sidste år tog frosten i marts dem, så de aldrig nåede at komme ordentligt op, men nu ser det da ud til, at de nok skal blive til noget.


Mine kobjælder er så fine og de er blevet ret store nu.


Pæonerne er godt på vej. Jeg plantede dem forrige efterår og har endnu ikke set dem blomstre. Måske gør de det i år!!


Tulipanerne er nu ved at åbne sig. De er blevet så klare i farverne på bare 1 dag. Det er da en fin gul farve?

Til sidst vil jeg gerne gøre lidt reklame for www.blomsterforedrag.dk Jeg holder foredrag, som man kan læse mere om på hjemmesiden, hvor man også tilmelder sig. Jeg har holdt et foredrag hver uge, siden jeg startede for en måned siden og tilbagemeldingerne jeg har fået på mail er jeg meget stolt af. Gæsterne synes de har haft en hyggelig aften i mit orangeri og er blevet godt underholdt og inspireret. Goodiebagsene er vist lidt af et hit.
Har du lyst til at være med, kan du se datoer for de næste foredrag og tilmelde dig. Jeg håber vi ses!

I morgen vil jeg skrive om en rigtig hyggelig udflugt jeg har været på i dag, hvor jeg blandt andet fik 12 gratis chokoladeblomster. Forklaring følger i morgen!

4 kommentarer:

Frk. Anemone sagde ...

Hornviolerne er en stor glæde, og helt berettiget, synes jeg. Tænk at de kan give sådan en blomsterrigdom på så kort tid.

Det bliver spændende med natviolen, jeg har også sået den forrige år og skal se den i blomst for første gang i år, lige om lidt, faktisk...

50 stk. City of Harlem... hold op det er mange, men hvor bliver det bare et show med alle de hyacinter, og en duft... Det bliver smukt, sammen med de cremegule tulipaner - dem viser du da i blomst, ikke?

Ha' en god søndag.

Bonderosen sagde ...

Hvor ser det godt ud med dine hornvioler - man kan godt være heldig og gøre et kup...
God søndag til dig

Frøken Solhat sagde ...

Så skønt og så blomsterrigt det ser ud Birgitte.....man bliver helt glad i låget af sådanne smilende ansigter ;0)

Ærgerligt med magnolien....for de er bare så skønne...krydser fingre for at der viser sig bare en enkelt lille blomst i år :0)

Knus Dorthe

Birgitte sagde ...

Hej allesammen. Tusind tak for jeres kommentarer. Jo, Ulla, jeg vil rigtig gerne vise mine tulipaner i blomst. Ja, min magnoliaknop er ikke vokset yderligere, men jeg krydser fingre!