tirsdag den 14. maj 2013

Oliven- og citrustræerne kom ud i aften.

Et hvidt krukkebed og bedstolen fik ny plads i haven.
Med hjælp af en sækkevogn fik jeg oliventræet ud i dag. Det er nok ved at være 2,5 meter højt og jorden skulle skiftes ud med middelhavsjord. Pyha det var en kamp med det store træ, men mine armkræfter fejler ikke noget, for da jeg havde løsnet jordkanten rundt i krukken med min lille skovl, lagde jeg træet ned og trak det ud af potten!


Det står på sin vanlige plads uden for vores indgangsdør. Træet har smidt mange blade. Jeg fandt ud af, at det startede sin vækstsæson ca. to måneder før end det plejer, fordi der har været lunt og lyst i orangeriet, så det satte gang i træet. Jeg tænkte ikke over det og begyndte at vande i sidste øjeblik. Jeg tror, det er derfor, det har smidt bladene for at formindske fordampningen. Nu er det ved at sætte nye skud og blade, så jeg håber, det vokser til og bliver tæt igen.
Her langs med huset og indkørslen skal jeg have mit hvide og grå krukkebed. Indtil videre er der hvid digitalis, matrem, Sct.Hans urt og hvide hornvioler samt en troldepil. Måske bryder jeg det hvide og grå med lilla farver.


Her i hjørnet ved orangeriet og huset har Anders også lagt nogle fliser. Nu står mit zinkbord under det lille vindue og mit appelsin- og limetræ har også fået nyt middelhavsjord og skal stå her, hvor der er sol og læ. Mit citrontræ har jeg ikke taget ud endnu, men jeg tror nok, det også skal stå her, hvis det ikke står i vejen, når vi går ind i haven, som vi gør her til højre.
Min "pind" skal plantes ud i morgen!


Her har min bedstol fået en ny plads, nemlig foran skorstenen på gavlen af orangeriet. Her skal jeg have lyserøde og lilla planter samt et krydderurtebed.


Her legede jeg lidt med mit kamera og tog billedet igennem det lille æbletræ.
De næste dage skal jeg fortsætte udplantningen. 

7 kommentarer:

Bente sagde ...

Det ser dejligt ud Birgitte. Mit oliventræ tabte også en del blade igennem vinteren, men det ser allerede bedre ud. Det hjælper også at komme ud, tror jeg.
Det er en fin stol du har dér med husløg på! Smart!

Høneballehaven sagde ...

Det er et stort flot oliventræ, du har. Godt du endnu kan tumle det.

Heidi sagde ...

Hej Birgitte
Jeg bliver da helt olivensyg igen, jeg kom jo desværre til at drukne min sidste år ;o(.
Den smed også altid mange blade over vinteren. Men en god beskæring om foråret, blev altid belønnet med masser af ny vækst. Ja altså lige til jeg kom forbi med vandkanden ;o)

marie sagde ...

Det hele ser godt ud. Vores olivenplanter har heller ikke mange blade lige nu. Hvad er middelhavsjord i grunden?

Jette sagde ...

Hej Birgitte.Dit oliventræ skal nok blive tæt igen.Mit har også drysset godt,men nu står det udenfor i et hjørne ved udestuen.
Men du har jo også mange andre krukker der skal plantes til.Et stort arbejde......men flot bliver det.Knus Jette

Vivi sagde ...

Hold da helt op så mange fine planter du har stående i krukker :-)

Birgitte sagde ...

Hej allesammen. Tusind tak for jeres kommentarer. Dem blev jeg glad for. Ja, hele haven dufter af citrus og oliventræet kommer sig fint.
Middelhavsjord har jeg købt på planteskolen og det er specielt beregnet til oliven- og citrustræer. Det skulle gerne sørge for en god trivsel.