søndag den 19. maj 2013

Det blå og lilla krukkebed, krydderurtebed med mere.

Morgenbilleder


Her i det blå og lilla bed har jeg blå salvie, dusk salvie, lilla dahlier, mørkeblå lathyrus flagship, blå lavendler, duftpelargonier og en mørkløvet heuchera samt en akeleje.


Mine lathyrus har det fint.


Blå lavendler, som har overvintret i baljen.


Min "pind" på sit blivende sted. Langs planteværket er roserne så småt igang. I dag skal jeg sætte rionet op på plankeværket, som roserne skal klatre opad.


Her er mit krydderurtebed, som jeg satte ud i går aftes. Bedet er en del af et stort lyserødt krukkebed ved endegavlen af orangeriet. Jeg mangler dog en del lyserøde planter, før jeg er færdig.
I krydderurtebedet har jeg timian, rosmarin, oregano, stevia, citronmelisse, grøn mynte og chokolademynte.


Jeg er så glad for de trækasser, jeg har købt for 30 kroner stykket. Jeg har tre af dem og synes, de giver en speciel stemning.


I mit bonderosebed blomstrer tulipanerne nu.


Bonderoserne har store knopper og de har aldrig været så store og kompakte som de er i år.


Mine kongeliljer, som jeg synes, lige pludselig er kommet op. Nu må jeg holde øje med liljebiller, jeg så dog ikke nogen her til morgen.

I dag skal jeg plante tagetes vanilla ud som en kant rundt om bærbedet og så kan jeg forhåbentlig slå græs, hvis det ikke er for vådt.

5 kommentarer:

Høneballehaven sagde ...

Det ser flot ud med alle dine krukker. Du har gang i mange ting, men der skal også meget til med alle de krukker du har, godt du er god til at så og prikle og kan lide det.

Frøken Solhat sagde ...

Så mange krukker du har søde Birgitte- det bliver et skønt syn når det hele vokser til.

Knus Dorhte

marie sagde ...

jeg er næsten mere imponeret over, hvor systematisk du er med hensyn til farver, end over din energi. Jeg har det nemlig med at falde for planter, som jeg må have, uden at tænke over farverne.

Jette sagde ...

Hej Birgitte.Utroligt med alle dine krukker.Der er da noget at passe og vande.Flot bed med de røde og hvide tulipaner.God aften til dig knus Jette

Birgitte sagde ...

Hej allesammen. Tusind tak for jeres kommentarer. Dem blev jeg glad for, det er altid dejligt at få ros for det man gør! Jeg er også selv spændt på at se det hele, når det er vokset lidt mere til.