søndag den 26. maj 2013

Blogtræf på Samsø

En rigtig dejlig dag i rigtig godt selskab
Klokken 07.15 i går morges blev jeg hentet af Lene fra "Bedstemors Have". Vi satte kursen mod syd og snakken gik godt i bilen. Vi nåede til Hov til færgelejet i god tid. Da vi ankom til Samsø, stod Lisbeth og ventede på os. Hun havde tilbudt at hente os ved færgen, så det var dejligt. Vi ankom til haven og jeg må sige, at den var præcis så smuk og fantastisk, som jeg huskede den fra sidste år. Jeg tog mange billeder.


NordbedetDer var så mange utroligt flotte rhododendroner. Denne her tog jeg et billede af, fordi jeg syntes, knopperne var helt fantastiske.Klokkehøjen, som allerede er godt tilgroet. Det var sjovt at se den IRL.Her er det en lyserød rhodo med tulipanen Angelique i forgrunden. Et perfekt match.
Turen rundt i haven tog tid, fordi der var så meget at kigge på. Ikke kun specielle og interessante planter, men også mange flotte plantekombinationer.Den runde busk, som jeg ikke kan huske, hvad hedder, havde det flotteste gule løv.Her er endnu nogle meget smukke knopper i en rhodo. Lisbeth kan huske alle navnene, men det er jeg ikke så god til.Et af magnoliatræerne, jeg tror, der var tre i haven. Jeg kan godt se, at det har lange udsigter, før min "pind" kommer til at se sådan ud!Udsigt fra marken bagved haven. Det var så flot med alt det, der allerede er i blomst. Jeg har vist stadig meget at lære. Min have er meget grøn sammenlignet med Høneballehaven.Skovbillede. Jeg må sige, at den lille skov var fantastisk. Jeg har svært ved at forstå, at man kan bygge noget så smukt op. Træerne bliver klippet, så der er meget lys og der gror også meget ved bunden af træerne.Denne plante var meget yndig, husker kun, at den hed noget med Mai Tai!


Jeg tog mange billeder og viser ikke dem alle her, men gemmer dem i mit fotoarkiv.

Pavillonen lå helt perfekt i haven. Her indtog vi vores frokost, som bestod af en sandwich. Inden vi skulle hjem, fik vi også kaffe og lagkage dér. Det var rigtig hyggeligt og Lisbeth havde også lidt frølinger i sin pavillon, som vi fik kigget til.Dette billede tog jeg fra en bænk, der havde fået en ny placering. Jeg synes udsigten herfra er meget smuk og man kan rigtig se,hvor perfekt pavillonen er placeret i haven.

Jeg blev ret imponeret over hvordan bedene harmonerer med træerne og der var især ét træ, som jeg tror, jeg må have. Det er en dværglind med gult løv. Jeg troede, jeg havde taget et billede af det, men det har jeg ikke. Lisbeth: Kan du fortælle mig, hvad træet hedder? Jeg har allerede fundet et sted i haven, hvor det kan stå!Jeg tog mange billeder af den smukke pavillon, men viser kun de bedste her. Desuden var der en perlebusk, som jeg også tror, jeg bare må eje! Det er det, der er så fantastisk ved at besøge en have. Alle de indtryk og inspiration man får, jeg blev fyldt med idéer. 
Jeg havde taget lidt planter med og fik nogle med hjem også, så dem skal jeg ud at plante ud. Desværre er jeg lidt groggy i dag, med ondt i halsen og hoste, så jeg tror, jeg må tage den med ro i dag.

12 kommentarer:

Jette sagde ...

Hej Birgitte.Jeg kan se at i havde en rigtig dejlig dag hos Lisbeth.Og kan også se at du viser mit ynglingsbed,nemlig nordbedet.Har faktisk lige vist mit Høneballebed.Glæder mig til at gense haven d.29/6.God bedring med halsen knus Jette

Høneballehaven sagde ...

Hej Birgitte
Godt du havde en god dag trods ondt i halsen, jeg var helt klar over, at der ikke var mere energi i dig, da du kom hjem. Det var også en lang dag for jer, og så med ondt i halsen og begyndende snue, hvor ærgerligt, men godt du nåede at komme med.
Tak for de rosende ord om min have, jeg er glad for, at du synes, du får meget ud af besøget.
Den gule busk hedder gulbladet uægte jasmin/ Philadelphus coronarius 'Aureus/
Linden hedder: Tilia Wratislaviensis, og kan fås hos Anne Marie www.loenbaek.dk
God bedring med forkølelsen.

Lisbeth (countryliv) sagde ...

Det er altid morsomt at se billeder fra en kendt have taget af en anden fotograf end vanligt. Her fanger du Lisbeths have på en anden måde og især billedet fra bænken med ny placering viste mig bedene ude til højre på en anden måde.
Det var godt at I havde en dejlig dag på Samsø:)

Anonym sagde ...

Godt at I havde en god dag. Som Lisbeth siger: Det er sjovt at se Lisbeths have med nye øjne :-)

Birgitte sagde ...

Hej allesammen. Tusind tak for jeres kommentarer. Ja, det var en rigtig god dag og det går nogenlunde med halsen, men jeg har også holdt mig i ro hele dagen i dag.
Nu tror jeg nok, jeg vil bestille det træ, tak for hjælpen Lisbeth.

Frk. Anemone sagde ...

Hej Birgitte, det lyder som en meget hyggelig dag hos Lisbeth og det er super gode billeder, så rart med et gensyn gennem din cameralinse.

God bedring og god fornøjelse med det nye træ, du skal bestille:)

Landbohaven sagde ...

Det ser ud til at ha´ været en dejlig dag.
Tak for rundvisningen.

Bente sagde ...

Spændende at se Lisbeths have igennem din linse, og jeg kan godt forstå, at du blev fristet af de mange lækre planter hun har. Jeg har også købt spændende planter fra Lønbæk Planteskole....som har spændende planter, man ikke kan få alle steder!
Det lyder til en dejlig dag i Høneballehaven.

Birgitte sagde ...

Hej i tre. Tusind tak for jeres kommentarer. Ja bi
Æglederne er jo ikke som Lisbeths, men de giver et godt indtryk af haven. Jeg har været syg hele ugen, så derfor har jeg ikke blogger. N i er jeg frisk igen og kan se hvordan især ukrudtet er kommet op!

Landliggeren sagde ...

Det er en tur jeg har tilgode, men jeg er ikke et sekund i tvivl om, at haven er den lange rejse - fra København - værd. Slet ikke efter, at du har delt din begejstring.

/Birgitte

Anonym sagde ...

Novice Home theatre Design Thoughts

Also visit my blog post: diagnosis

Anonym sagde ...

Where you can Buy Show Tickets Inside a Snap

My weblog; Epson Powerlite Home Cinema 3020e