torsdag den 2. maj 2013

Magnolia hjemmeside

Jeg har fundet en hjemmeside, der sælger magnoliaer.
Efter at have set magnoliaen Cleopatra på Claus Dalbys blog, har jeg søgt efter den. Jeg fandt den på en hollandsk hjemmeside og den var ovenikøbet ret billig. 66,90 Euro med alt inklusiv, det vil sige fragt, told, moms og så videre. Det er ca. 500 - 600 kroner. I dag har jeg betalt via banken og herefter bliver træet sendt i en tre liters beholder, godt pakket ind. Der er billeder af pakkeforsendelsen på deres hjemmeside og det ser ret beskyttet ud.


Cleopatra blomstrer i en tidlig alder og så vokser træet ikke så meget i bredden, men bliver i de første 10-15 år et smallere træ og mere end 5 meter højt, hvis jeg husker rigtigt.
Jeg er helt vild med farven og formen på blomsterne.
Det skal plantes dér, hvor laurbærbusken blev gravet op, det vil sige i hjørnet, hvor der er plankeværk på de to sider.
I dag kom de roser fra www.rosenposten.dk, som jeg bestilte for en uge siden. De er nu plantet opad plankeværket. Det er fire styks Gerbe Rose.


Det er en klatrerose, der kan tåle at stå i skygge. Solen skinner først på dagen og igen fra midt eftermiddag i hjørnet. De to ovenstående billeder er lånt på nettet. Jeg havde gemt en trekvart fyldt sæk med komposteret kogødning og roserne blev plantet i dette.

Jeg kunne godt tænke mig at få et godt råd: I hjørnet, hvor roserne er plantet og magnoliaen skal plantes i midten, er der som bunddække lagt et tykt lag gråt skærv. Jeg har skrabet skærverne væk, dér hvor plantehullerne skulle være og har ikke lagt dem på plads endnu.


Jeg ved nemlig ikke, om jeg vil beholde disse som bunddække, eller om jeg skal fjerne dem og plante noget bunddække? Jeg har tænkt på lavtvoksende storkenæb i hvid eller lyserød eller også matrem, som er hvid med en gul plet i midten og har et flot grønt løv.

Geranium Vision, som jeg har sået og skal plante ved nogle andre klatreroser

Matrem, som jeg også har sået og skal plante i østbedet ved orangeriet
Hvis jeg skal plante bunddække istedet for stenene, bliver det først klart næste år, da jeg gerne selv vil så planterne.
Jeg er åben for gode råd, Der er græsplæne op til mit hjørne, hvis man kan forestille sig det.


10 kommentarer:

Blomsterhatten sagde ...

Hold da op en skøn magnolia, men sørme også en dyr dame. Hvis man har bunddække ved roser skal man sørge for at de har lidt plads . Den er rigtig sød den lille storkenæb, tror jeg ville vælge den.
Hilsen Helle

Høneballehaven sagde ...

Jeg må give Helle ret, det var mange penge for en magnolia, som du synes er billig :) men flot er den og formen lyder rigtig godt. Du vil have flere Gerbe roser, det bliver sikkert flot med den sammensætning. Jeg siger som Helle den lille storkenæb er sød og den vil passe godt til rosen også. Ja og pas på ikke at få bunddækket for tæt på roserne.

Casa Rosen- en Kolonihaveblog sagde ...

Jeg syntes nu måske ikke det er dyrt for en Magnolie, men igen kommer det an på størelsen. Hvor høj er den? Jeg købte en magnolie sidste år som jeg gav 899 kr for i et havecenter.
Jeg ville nok også vælge den storkenæb..eller et helt andet alternativ, Lavendler som jo er smukke både i blå men også findes i lyserød.

Jeg har også modtaget en pakke fra rosenposten i dag, som jeg glæder mig til til at hente i morgen :)
Glade havehilsner fra Linda

Bente sagde ...

Den kan jeg da godt forstå du faldt for, hvor er den dog yndig!
Ingen ideer fra mig til buddække, men den lille storkenæb du viser, er da sød. Men måske det ville være bedre med en større kontrast til alt det lyserøde, rosa?

Frk. Anemone sagde ...

Tillykke med magnoliaen, det er meget smuk og kunne sagtens friste mig. Jeg ville helt sikkert vælge geranium, men i en stærkere farve, evt. over i det blå for at give lidt kontrast, og lad nu roserne komme først, så til næste år er det fint med geranium.

Spændt på hvad du vælger.

Ha' en dejlig dag :)

Gitte sagde ...

Den ser flot ud din magnolia, det bliver spændende at se den blomstre. Jeg ville også vente lidt med bunddække til dine roser, og gerne i en kontrastfarve.

Karsten F sagde ...

Hej Birgitte

Det var da ellers noget af en leverandør du der kunne vise os!

Man sidder og bliver helt fristet:)

Deres prisstruktur og faste fragt lægger op til at man køber ind sammen - du kan komme ned omkring de 220 kr og så er det bestemt til at have gøre med for de fleste.

Tak for linket og tillykke med din ny magnolie, på denne dejlige dag!

Jette sagde ...

Hej Birgitte.Vidunderlig magnolia du har købt.
Det bliver også spændende med dine roser.Bunddække synes jeg du skal tænke lidt over.......men de lave storkenæb er da en mulighed.
God weekend i haven knus Jette

Frk. Anemone sagde ...

Hej igen, Birgitte - jeg har givet humlebi-stafetten videre til dig, men helt uforpligtende :)

kh Ulla

Birgitte sagde ...

Hej allesammen. Tusind tak for jeres kommentarer og for jeres gode råd. Det er jeg rigtig glad for. Jeg har fundet ud af, at jeg vil fjerne skærverne og så lade der være bar jord til næste år. Jeg hælder nok lidt til geranium og vil tænke over farven. Jeg ved dog allerede nu, at det skal være en lav geranium. Jeg er ikke så meget for de høje - dem har jeg kun under hækken! Og én ting mere er sikkert, jeg vil gerne selv så geranium med mindre jeg kan få stiklinger af en haveveninde, der har luftet det lidt for mig!