søndag den 7. april 2013

Zinkbakker til trappehylden.

Nu ankom de zinkbakker, jeg har købt på nettet.
Seks styk, hvor målene passer til trappehylden. Faktisk er trappehyldens mål sat efter hvilke zinkbakker, jeg havde mulighed for at købe. Nu er de sat på hylderne og alle mine pelargoniestiklinger er placeret i dem.


Firmaet havde vedlagt et "hundetæppe" til at lægge i bunden af bakkerne. Det var en prøve og det rækkede til tre bakker. Det blev jeg meget glad for.


Jeg tror, at stiklingerne har dannet rødder nu. Der er i hvert fald mange, der har fået nye blade og også mange, der har blomsterknopper.


Jeg synes, det er en rigdom at have så mange stiklinger - og tænk; de har jo ikke kostet noget. Jeg har bare pottet mine planter om og lavet nye stiklinger af det afklippede.
Efter at de små planter blev flyttet fra flamingokasser til zinkbakker, er der faktisk blevet plads til endnu flere, men jeg må lige holde på hat og briller, for jeg skal også have overskud og tid til dem. Heldigvis kan jeg nu vande direkte i bakkerne og det gør det jo meget lettere!

Nu mangler jeg bare at male hylden hvid, så er den færdig!

9 kommentarer:

Frøken Solhat sagde ...

Skønt med lidt forkælelse til den skønne stige. De ligner de zinkbakker jeg har fra Zinkbakken.dk - jeg er sikker på at du bliver afhængig af dem Birgitte - de er fantastiske, pæne og stilrene og ikke til at undvære - og slet ikke lige nu hvor foråret lader vente på sig og intet kan plantes ud ;0)

Knus Dorthe

Jette sagde ...

Hej Birgitte.Tillykke med dine zinkbakker.Nu har du da rigtig plads til alle dine stiklinger.
Har du set alle de pelargonie jeg har fået af Bente,da jeg var til kaffe hos hende? Dejligt med gavmilde bloggere.
Nu håber jeg bare ikke at vi får mere sne.Rigtig god søndag til dig knus Jette

marie sagde ...

Ja, det er en stor rigdom. Jeg kunne heller ikke lade være med at tage stiklinger af en rose og en clematis, som jeg beskar forleden dag.Kommer de, er det alletiders, og gør de ikke, så har man da i det mindste gjort forsøget.

Høneballehaven sagde ...

Det ser flot ud med stigen med zinkbakkerne på, dem kan du have rigtig meget glæde af, for det er et stort arbejde at vande så mange små potter.
God ferie

Bente sagde ...

Jeg er enig med dig i det med rigdommen. Det er så skønt, at man kan lave sine egne stiklinger, og bytte eller give videre til andre.
Jeg fik 2 zinkbakker i fødselsdagsgave af min bror, (har selv lavet dem) så de passer i mål til min reol. Det er herligt at kunne have plads til en masse.

Gitte sagde ...

Hvor ser det godt ud med de zinkbakker, og det hele bliver meget nemmere med vanding. Mine få pelargonier er blevet pottet om, og står med fine knopper.

Fru Friis sagde ...

Herligt med de fine zinkbakker, det er både praktisk og ser forrygende ud. :o)

Lene sagde ...

Det ser bare godt ud.Og når det så tilmed er praktisk og sparer arbejde er det jo ekstra godt:-)
Med venlig hilsen
Lene Jensen Nordjylland

Birgitte sagde ...

Hej allesammen. Tusind tak for jeres kommentarer og hvor blev jeg glad for at I kunne lide zinkbakkerne. Ja, de er fra Zinkbakken.dk - det skulle jeg måske have skrevet! Jeg synes også, de er ret flotte, flottere end på de billeder, der er på deres hjemmeside, så det var en positiv overraskelse. Og vandingen er nem, nu hælder jeg bare vand deri og så suger potterne det selv - herligt!