torsdag den 4. april 2013

Jeg er "blomsterentusiast"

Jeg har med stor fornøjelse læst.....
Claus Dalbys indlæg, hvor han beskriver sig selv som dekadent og maksimalistisk. Jeg må indrømme, at jeg suger det til mig, som en kat, der drikker piskefløde. Jeg synes, det er så hyggeligt og inspirerende at følge med i hans indretning af sit drivhus og følger med hver dag. Så kom jeg til at tænke på hvilken beskrivelse, der passer på mig! "Blomsterentusiast" sagde min kollega i dag og det synes jeg er en fin "etiket" at få på sig!Der var to mål med vores orangeri og det ene er, at jeg gerne vil være selvforsynende med planter til min have og det andet er, at det skal være et opholdsrum for os og vores familie og venner. Nu er det første sæson og det går over stok og sten.Her er det Matrem, Fjeldnellike og tallerkensmækkere.
Jeg må sige, at mine kreative evner er sat på en stor prøve og det er også én god ting med vores orangeri. Jeg skal udover at vælge frø, jeg vil så, også tænke på hvor i haven det skal plantes ud og hvilke plantekombinationer, der passer fint sammen. Det har/er en udfordring, jeg er rigtig glad for. Udover det kreative i det, er det også en slags meditation, for jeg glemmer for en stund mit arbejde og alle de ting, jeg skal forholde mig til dér, og så får jeg ny energi og mere gåpåmod i hverdagen.Geranium Vision.

Grunden til at vi valgte at få orangeriet tegnet af en arkitekt var for at jeg gerne vil have byggeriet var æstetisk samtidig med mulighed for at opformere planter og også dette synes jeg er lykkedes.Dværglupin  Pink Fairy, som der desværre kun blev denne ene plante af.

De sidste to uger har vi drukket eftermiddagskaffe i orangeriet og spist til aften. Det er rigtig dejligt, for vi føler lidt vi er udenfor selvom vi er indendøre og foråret kommer lidt tættere på, når vi opholder os derude og ikke mærker kulden udenfor. Jeg ville ønske, at alle der går og drømmer om et drivhus/orangeri, får deres drøm opfyldt for det er virkelig et godt rum til huset!Lav akeleje.

Men nu kribler det godt nok i fingrene efter at komme ud og få lavet noget. Det hober sig ligesom lidt op - gødning af roser og stauder, dahliaknolde i krukkerne, nye projekter her i foråret, som jeg skriver om senere, gravning af græs for at kunne lægge fliser og så videre. Jeg bliver helt rastløs over, at jeg ikke kan komme igang!Dusksalvie.

Men vi har allerede så meget glæde af vores orangeri og jeg har bestemt ikke fortrudt, at vi endelig fik det bygget!

Blomsterentusiast passer godt på mig for jeg kan selvfølgelig ikke nøjes med 10 pelargonier. Nej jeg skal da have mindst 50 og så kunne lave 81 stiklinger. Jeg har også sået så mange sommerblomster, så hvis de alle kommer op, bliver vores have rigtig blomsterrig. Jeg kan heller ikke smide nogle af de små frølinger ud - jeg må have dem alle, så det hele skal nok blive plantet ud i haven og jeg glæder mig til mange aftener i slutningen af maj, hvor jeg kan ligge på knæ med en lille skovl og plante dem allesammen ud!Violfrøstjerne.

Heldigvis er vi mange i haveblogland, der er blomsterentusiaster og det er en stor fornøjelse af vi kan dele vores interesse med hinanden på denne måde. Jeg synes, det er hyggeligt at haveblogge, og ville gerne gøre det hver dag, men det har jeg ikke tid til. Nogle gange har jeg bare ikke energi til at sidde foran computeren, når jeg kommer hjem, for jeg sidder foran én hele dagen på mit arbejde og så trænger jeg til at gøre praktiske ting herhjemme. Jeg er nok sådan en type, der ikke sidder stille ret længe ad gangen. Der skal ske noget og jeg har det bedst, når jeg er optaget af et eller andet, som jeg synes kan være gavnligt både for mig selv og for andre.
Så "blomsterentusiasten" ønsker alle en forrygende havesæson!

9 kommentarer:

Esther - Min lille store have sagde ...

Du er sørme ikke den eneste, der er rastløs.

Jeg har stadig for meget sne liggende en del steder i haven og de andre steder er jorden stadig hård 1 cm nede...

Det ser dog ud til, at nattefrosten måske er på vej væk i løbet af næste uge. Det ville GLÆDE mig, for så kan jeg flytte mine pelargonier ud i udestuen og få sået noget mere og stille i vindueskarmen :)

Jette sagde ...

Hej Birgitte.Ja! du er da en "blomsterentusiast".Dejligt at du har så meget glæde af jeres orangeri.Og det er da utroligt hvor meget du har sået,og hvor godt der er kommet op.Nu mangler vi bare at jorden tør op,så vi kan komme i jorden.
Rigtig god aften knus Jette

Casa Rosen- en Kolonihaveblog sagde ...

Hej Birgitte
Jeg forstår godt i er lykkelige for jeres orangeri, det er også mit brændende ønske.
Jeg tro vi er mange der følger Claus Dalby med glæde og lader os inspirere af ham.
Helt og lykke med alle dine små blomsterbørn, jeg glæder mig til at se dem når de bliver store.
Kh Linda

Høneballehaven sagde ...

Du har da også meget glæde af orangeriet både til at hygge og have gæster i, men jeg skal da også love for, at du har gang i at så. Jeg kan godt forst, at det er noget af en udfordring at finde plads til dem alle, både ude og inde.
Det kribler også i mig for at få lov til at gøde, mine rhodoer trænger frygteligt til det, men det går ikke endnu, frosten skal være af jorden først.

Heidi sagde ...

Jeg er da heldigvis ikke spor misundelig, jeg render da gerne i rutefart fra drivhuset i bunden af haven, op på første sal med små planter ;o).
Det bliver et helt fantastisk syn i din have i år, med alle dine sommerblomster, det vil jegglæde mig at følge med i ;o)

Frk. Anemone sagde ...

Jeg synes bestemt også at du er en stor blomsterentusiast og du er jo ligefrem en lille mini-Claus med alle de småplanter, du har gang i der. Det hele ser skønt ud, Birgitte, og det er dejligt at få en opdatering på planterne. At orangeriet er guld værd for jer, kan ingen være i tvivl om, det er da en skøn knopskydning til jeres hus.

God weekend:)

Ulla

Marie-Louise Veber Paustian sagde ...

Hvor ser det bare herligt forårsagtigt ud - og hvor har du været flittig. Jeg er sikker på, det er ren fornøjelse.

Karina sagde ...

Jeg beundre virkeligt alle jeg der kan det dér med at så og holde spirene i live. Tænk også hvor mange penge man kan spare!
Desværre er jeg både for utålmodig og distræt.

Det ser godt ud! Held og lykke med alle de små :-)

Birgitte sagde ...

Hej allesammen. Tusind tak for jeres kommentarer. Dem blev jeg rigtig glad for, og hvor er det godt, at vi er så mange ligesindede. Vi deler en dejlig interesse og skønt med de kommentarer vi sender til hinanden.