onsdag den 24. april 2013

Gødningsplaner, komposteret kogødning og andet

I dag er hele haven blevet gødet!
Det er regnvejr nu og det er jo rigtig godt, når der skal gødes! Ifølge min gødningsplan, skulle roserne allerede have komposteret kogødning og Osmo rosengødning i marts, men pga. frosten i jorden har jeg udsat det til i dag.


Staudebedene skulle også gødes i marts.
Jeg har købt 7 sække komposteret gødning, det har jeg gjort de sidste 3 sæsoner nu og det passer lige i mængden. En sæk rækker til ca. 3-5 roser.Det varer ikke længe før mine pinseliljer og tulipaner springer ud!Alle mine roser ser ud til at have det godt og da jeg nu var igang, klippede jeg også al det visne af. Jeg har beskåret alle mine roser i efteråret og selvom jeg har hørt og læst at man skal skære dem ned, når forsythiaen blomstrer eller når birketræets blade er på vej, så nænner jeg det ikke rigtigt. 


Jeg har dog klippet alle grenene ned lige over et skud. Hvis de bliver kedelige at se på, må jeg gå mere drastisk til værk næste forår.
Da jeg var færdig med roserne, fik alle frugttræer og bærbuske gødning med Ecostyle Universalgødning som er organisk.


I mit bærbed har jeg jostabær, stikkelsbær, ribs, solbær, blåbær, rabarber, tyttebær og jordbær. Det er første gang jeg har jordbær i haven og jeg må sige, at det ser lidt småt ud med de planter, der er kommet op af jordbærrene! Måske skal jeg bare være tålmodig? Hele vejen rundt om beddet har jeg sat små buksbom og de er stadigvæk grønne, så jeg håber, der er liv i dem. Udenfor buksbomkanten skal jeg udvide beddet med ca. 10 cm og plante alle mine tagetes Vanilla. De spirer lystigt i orangeriet!


Der er heldigvis rigtig mange skud i alle mine bærbuske, det ser ud til at være mere end sidste år! Her er det blåbær.


Her står mit lille æbletræ. I år håber jeg, at de blomstrer uden at få frost samtidig. Det fik de sidste år og det betød, at jeg stort set ingen frugt havde i haven.


Staudebeddene skal ifølge min plan også gødes i marts, de er gødet nu og så kommer der forhåbentlig gang i beddet. Der er da sket noget siden sidste uge, men det er stadig meget småt! Stauderne gøder jeg med NPK-gødning.

På den lokale planteskole har jeg købt 8 taks, som jeg skal bruge til noget helt specielt. Jeg har skrevet om det tidligere på bloggen, så jeg glæder mig meget til, at projektet er færdigt!!


De var lidt dyre, men jeg pruttede om prisen og fik dem 10 kroner billigere stykket!

3 kommentarer:

Høneballehaven sagde ...

Hm vil det sige, at du ikke klipper dine roser ned nu? Var der ikke stængelsyge i dine? Det må være det komposterede kogødning, der gør det. Jeg har givet mine en ekstra madpakke, håber det hjælper dem.

Jette sagde ...

Hej Birgitte.Har ikke så meget forstand på at klippe roser.Men har da klippet dem alle ned.Og for en uge siden gav jeg hele haven naturgødning.God dag knus Jette

Birgitte sagde ...

Hej Lisbeth. Tusind tak for din kommentar. Nej, jeg har ikke stængelsyge i roserne, jeg er bare lidt usikker på hvor meget jeg skal klippe dem ned, så jeg er nok for forsigtig!

Hej Jette. Tusind tak for din kommentar. God idé med naturgødning. Det er så skønt at få sådan noget gjort.