tirsdag den 1. maj 2012

Små hyggeområder i haven og soklen blev støbt

Hyggestemning og cementbil!


For en uges tid siden satte Anders og jeg disse hylder op på væggen ind til afdeling D. I dag har jeg malet dem.


Jeg skulle lige se hvordan det så ud med lidt planter. Når vi kommer lidt længere hen, skal jeg rigtig arrangere forskellige blomster, der skal stå her. De fleste har jeg sået, men har også købt lidt pelargonier!


I dag købte jeg 6 tvillingeblomster for en 50'er i Netto. Her ser man to af dem.
Det næste billeder viser et helt specielt sted, hvor jeg har sat krukken med mine røde pralbønner, som jeg har sået indendøre. (Fik frøene af Gitte med bloggen Fra Frø til Blomst). Først måtte muren lige males og så hjalp Anders mig med at sætte et brædt op til at fastgøre rionet og så kan jeg have hængeampler samtidigt.


Imellem afdeling D og afdeling E har vi et åbent gulvareal i det fri. I afdeling D opbevarer vi vores havemøbler og redskaber samt tandemcykel. I afdeling E har vi vores brændeskur. Her har jeg plantet de røde pralbønner i krukken og forhåbentlig vokser de opad rionettet. Foroven har jeg hængt to tvillingeblomster i hver sin hængeampel.


Jeg mangler stadigvæk at male ca. halvdelen af trævæggen til venstre med brun gori. Jeg havde slet ikke regnet med at få dette gjort i dag, så jeg er rigtig glad for det for i morgen starter vi på en ny omgang gravearbejde. Vi skal grave ud til gulv i orangeriet.

Jeg opdagede lige, at mine purpurkongelys har sat knopper:


Jeg glæder mig rigtig meget til at se dem blomstre!

Jeg fik også luget i det hvide og cremegule skyggebed. Jeg måtte nærmest bevæge mig som en balletdanserinde i bedet for ikke at knække alle løgvæksterne. Jeg har ret meget guf i bedet og det hele er kommet op. Det er plantet tæt og det var rigtig svært at komme til. Jeg må gå noget grundigere til værks, når løgplanterne visner ned, så jeg kan komme til!!


Man kan næsten ikke se stauderne for løgvæksterne, men de er på vej!Klokken 07.30 i morges kom mureren og klokken 08.15 kom cementbilen med beton.


Som man kan se ovenpå "tønden" er der et bånd, der skal hejses ud og op. Den rækker 12 meter ind i haven og det var ikke nok. Heldigvis var vores murer forberedt på dette og havde forinden lavet en konstruktion med nogle rør, som blev koblet sammen med cementbilens rør.


Anders og mureren holder øje med slangen. Vores øjenbæ på husmuren er pudset, der er repareret. Heldigvis går revnerne ikke ind i murstenene, men huset blev vist malet for tidligt, efter at det var pudset op. Det skal hærde et år, før man maler, og det havde den tidligere ejer ikke gjort. Anders har lovet at male hele huset samtidig med at byggeriet er i gang og han kan låne stillads af håndværkerne.


Her kommer cementen ud af røret i den første ende af soklen. Mureren har valgt flyde-sokkelbeton, som er stærkere end almindelig sokkelbeton og derudover er der ekstra jern i beton'en for at stabilisere fundamentet. Jernet var en hel masser stænger, som blev lagt ned med nogle centimeters mellemrum efterhånden, som soklen blev fyldt op.


Så er soklen støbt! Der hvor der er en firkant, skal skorstenen være, så dér er ekstra sokkel. I morgen kommer mureren og støber soklen færdig. Den skal nemlig være 10 cm over jordniveau og når han er færdig, skal vi i gang med gravearbejdet igen. Denne gang til gulvet. Vi skal grave al muldet væk indtil vi kommer ned til sand. (Ca. 30-35 cm ned). Når vi er færdige, skal der køres mere sand på, som skal vibreres og herefter skal der lægges flamingo og rionet ned, inden gulvet bliver støbt. Det hele ligger klar på græsplænen, som ikke er nem at komme til at slå lige i øjeblikket. Det tog ca. en times tid, så var soklen støbt.
Når vi er færdige med at grave - er vi færdige! Men når tømreren og hans folk går igang, skal vi selv male noget af det træ, der skal bruges til tagkonstruktionen. Vi får heldigvis leveret det hele til døren, så det er lige til at gå igang med.
Gravearbejdet og den smule malerarbejde, der er, har vi valgt selv at gøre, for at spare nogle penge - og det er faktisk ret meget, vi har sparet på den måde.

7 kommentarer:

Landbohaven sagde ...

Gode billeder.
Fin hyggestemning.
Tak for kigget.
Ha` en god aften.

Karina sagde ...

Der er gang i den hos jer.
Hvor ser det godt ud.
Kh

Høneballehaven sagde ...

Jeg skal love for der sker noget, sikke en masse plads til planter, du får nu, både det ene og det andet sted.
Heldigt med knopper i din purpurkongelys, den må du have sået sidste år ikke?

Frk. Anemone sagde ...

Hej Birgitte, der er sandelig også god gang i den hos jer (og du synes at vi knokler - hvad med jer...:) Dejligt at få støbt, projektet skrider frem og næste etape står for døren.

Det ser ellers godt ud med dine hylder m.v. Selvfølgelig har du da købt et par pelargonier :)

Fortsat god arbejdslyst - vi hænger på med opdateringer af projektet.

kh Ulla

Staudefeen sagde ...

Ih hvor dejligt at se aktivitet - elsker at se, når der bliver bygget osv. Meget spændende :-) Og ja, sikke hygge du har fået lavet med de nye hylder osv. :-)

Kh. Marlene

Hald sagde ...

Hvor skønt at der nu er støbt, hva'?! Sikken fin ide med rionet til planterne kan kravle op ad og samtidig bruge det til hængeampler.... Du udnytter enhver plads til lidt krukker/blomster :0)

Birgitte sagde ...

Hej Landbohaven. Tusind tak for din kommentar. Den blev jeg glad for.

Hej Karina. Tusind tak for din søde kommentar.

Hej Lisbeth. Tusind tak for din kommentar. Jo, jeg såede kongelysene sidste år og nu er der kommet endnu flere knopper i dem!

Hej Ulla. Tusind tak for din kommentar. Ja vi knokler, heldigvis er vi ved at være færdige med at grave i dag fredag! Ja, jeg måtte lige have lidt pelargonier!

Hej Marlene. Tusind tak for din kommentar. Jeg er glad for, at du har lyst til at følge med!

Hej Helle. Tusind tak for din kommentar. Ja, der skal være mange blomster, da jeg godt kan lide, at det er frodigt! Det håber jeg i hvertfald på, at det bliver!