torsdag den 3. marts 2016

170 stiklinger og ca. 90 pelargonier er pottet om.

En travl uge.
Hver eftermiddag og aften hele ugen har jeg "arbejdet" i orangeriet. Jeg har pottet alle mine pelargonier om (mangler kun 5 nu) og har lavet ca. 170 stiklinger. I dag tog jeg nogle billeder af en moderplante inden den blev klippet ned og efter nedklipningen. Jeg vil også gerne vise, hvordan stiklingerne ser ud.


Her er Ivory Snow inden den blev klippet ned. Som man kan se, er den temmelig forvokset og trænger til at blive nurset.


Jeg fik tre gode stiklinger. Jeg sørger altid for, at der er mindst tre blade og en stilk på ca. 4 cm. Stilken sætter jeg ret dybt i potten og trykker den gennemvædede jord forsigtigt omkring den. Hvis det går godt, så går der ca. et par uger, før de slår rødder.


Her ser man moderplanten efter den er blevet klippet og pottet om. Den er ca. 15 cm høj nu og jeg har klippet i alle de lange stængler i håb om, at den sætter nye skud længere nede på dem.


Her kan man se den ene vindueskarm med de nedklippede pelargonier. Ud af hele samlingen var der kun én, der var gået til i vinterens løb.


Jeg er meget glad for de brogetbladede og har efterhånden en lille samling.
I næste uge skal orangeriet vaskes ned, det vil dog sige, at selve gulvet får kun en lettere overhaling, da det er svært at komme rundt med alle middelhavstræerne. Så orangeriet er først helt nyvasket, når de er kommet ud!I den næste måneds tid skal pelargonierne vandes en gang om ugen og derefter trappes op til ca. hver 3.dag og i den varmeste tid hveranden dag. I slutningen af marts begynder jeg at gøde også. Det er flydende gødning i vand.
Jeg er godt nok glad for, at jeg er kommet så langt nu!

5 kommentarer:

Høneballehaven sagde ...

Det kan jeg godt forstå, at du er sikken et arbejde.
Du har godt nok mange.
Tak for undervisningen, lige hvad jeg trængte til :)

marie sagde ...

Du er imponerende velorganiseret. Jeg ville sikkert vande efter behov med risiko for at glemme at undersøge, om behovet er til stede.

Birgitte sagde ...

Hej Lisbeth. Mange tak. Godt at du kunne bruge det.

Hej Marie. Jeg synes også du har godt styr på din have og så er du fantastisk til plantenavne.

Jette sagde ...

Hej Birgitte.Du går da rigtig til den med alle de stiklinger..........godt at du har så stort et orangeri hvor du kan have dem alle.
Har jo også klippet alle mine ned..........men tror desværre at der er nogle stykker der ikke har klaret vinteren.
Her er jeg i gang med at planlægge nye projekter i haven.
Og viser lidt om det i mit indlæg.
Og masser af violer har jeg også lige købt i vores nye planteskole.
Rigtig god søndag Knus Jette

Birgitte sagde ...

Hej Jette. Ja, jeg så godt de fine billeder fra den nye planteskole. Det så meget spændende ud. Jeg skal også have fat i en masse violer og håber jeg finder nogle i morgen. Ja, jeg er meget glad for, at jeg har gode betingelser for mine pelargonier, de trives godt derude.