onsdag den 9. marts 2016

Tre dages ferie er nu forbi.

Jeg var så heldig...
at jeg havde mere ferie til gode, end jeg lige regnede med, så jeg fik lov til at bruge dagene i denne uge. I morgen skal jeg på arbejde igen. Jeg har nået en masse. Hovedrengøring i orangeriet den ene dag, havearbejde dag to og hovedrengøring i huset dag tre. 


I indkørslen fik jeg klippet og renset i krukkerne med stauder, som alle ser ud til at være på vej op. Indkørslen blev også fejet.


Jeg har fået fragtet alle laboratorieflaskerne hjem pånær fire styks. I den tomme stol vil jeg gerne have en stor kurv med violer. Jeg har kurven og mangler "kun" violerne. Jeg håber, jeg finder nogle i morgen.


Bænken overfor indgangsdøren er også pyntet lidt. Alle mine tulipankrukker, som har stået hele vinteren i det uopvarmede drivhus, satte jeg frem i går. Jeg tog chancen og tror ikke der sker noget ved det. Den grønne kanin har Anders købt for at overraske mig. Han havde sat den oveni en krukke i haven og da jeg opdagede den, kunne jeg ikke lade være med at smile hele resten af formiddagen. Som man kan se, er tulipanerne godt på vej op.


Alle krukkerne rundt om huset er ordnet og her ved køkkendøren har jeg også sat tulipankrukker frem. Her bliver de hvide og gule. På de forrige billeder bliver de lyserøde.


Jeg tror, det vil pynte lidt med nogle violer.


Jeg har også sat to store krukker med gule hyacinter og her ser man den ene. Det ser da meget rent og ordentlig ud inde i orangeriet?


Anders syntes, jeg skulle have en kanin mere. Den er da sød? De er begge to købt i Kiwi.


Det store staudebed fik jeg klippet ned og luget. Jeg indviede min nye rosen-kultivator, som jeg fik i julegave og hold da op - det er lige før, jeg vil kalde det for et mirakel-redskab. Jeg fik fjernet alle blade og luget det hele igennem. Jeg kan slet ikke forstå, at jeg har kravlet rundt med en lille håndrive i så mange år for ikke at beskadige alle stauderne. Rosen-kultivatoren kunne snilt være dér og jeg var færdig i løbet af en god times tid. I morgen eller på fredag skal jeg igennem skyggebedet og jeg glæder mig, for det er da en ren fornøjelse med sådan et godt redskab!


Her er det mamelukærmebusken, der er på vej op. Den fik for et par år siden som en lille stikling af Lene fra Min Bedstemors Have.


Lupin er også på vej.


Purpur Haveknopurt er også ved at komme op. De er nogle af de første, der blomstrer i bedet sammen med natviolerne.


På sybordet satte jeg også lyserøde tulipaner. Her vil jeg også gerne have nogle violer og perlehyacinter.


Jeg tog lige et nærbillede af den opstammede duftsnebolle. Der er mange bladknopper og den er jeg meget spændt på. Jeg fik den sidste år, mens den var i blomst. Den er også tidlig.
I bedene er tulipaner og narcisser på vej op - der er mange i år, så forventningens glæde er stor!

I denne uge er jeg også i fuld gang med at forberede et foredrag, som jeg skal holde hos Midthimmerlands Havekreds på tirsdag aften. Det glæder jeg mig meget til. Foredraget bliver kombineret med besøg i haven i højsommeren.

5 kommentarer:

Høneballehaven sagde ...

Hej Birgitte
Der er meget på vej op nu hos dig, jeg troede, I havde sne, men det er nok højere oppe. Hvor er du dog flittig med hovedrengøring både her og der, det er flot.
Jeg morer mig lidt over kaninerne, det var en sød hilsen fra Anders :)
Jeg ser forgæves efter din nye rosenkultivator, den vil jeg meget gerne se.

Heidi sagde ...

Hej Birgitte
Skønt med nogle ekstra feriedage, så du kunne få en masse fra hånden ;)
Det ser supergodt ud og jeg skal da lige love for det pibler frem hos dig. Jeg kunne også godt tænke mig at se dit nye vidunder redskab, det er jo altid godt med noget inspiration ;)

Tim Skovrup sagde ...

hvor har du været flittig :) - jeg håber at kunne komme til en af dine foredrag engang :)

Jette sagde ...

Hej Birgitte.Dejligt med sådanne tre fridage........det er utroligt hvad man kan nå.
Og dejligt at få ryddet op efter vinteren.De små fine violer skal der bare til........har du set alle dem jeg har købt til en billig penge?.
Er bare vild med dine flasker.
Og rigtig god weekend Knus Jette

Birgitte sagde ...

Hej allesammen. Ja, det var nogle gode dage, hvor jeg nåede rigtig meget. Jeg skal nok huske at vise rosen-kultivatoren. Ja, jeg har set mange violer til billige priser flere steder og nu har jeg også selv fået nogle.
Jeg håber du kommer til foredrag Tim, det kunne være hyggeligt!