torsdag den 17. marts 2016

Bonderose- og kongeliljebedet.

En god plantekombination.
Bonderoserne blomstrer tidligt og når de er afblomstret, står de med pænt grønt løv, som kongeliljerne vokser op over og sætter sine blomster.


Jeg plantede bonderoserne for mange år siden, men kongeliljerne kom først til i 2012 og blomstrede for første gang i 2013.


Bedet er ikke så stort - ca. en halv meter bredt og 2,5 meter langt. Her ser man stænglerne, som er kongeliljer på vej op, mens bonderoserne blomstrer. På et tidspunkt håber jeg, at bonderoserne bliver så omfangsrige, at de fylder det hele ud.


Bonderoserne blomstrer i juni og liljerne i juli/august. I bedet er der desuden lægekvasurt.


Jeg har dog haft lidt problemer med kongeliljerne sidste år, hvor de ikke blev ret høje. Jeg gøder med NPK gødning og sidste år kørte jeg kommunekompost på. Ca. 10 cm. Jeg er spændt på, om det gør en forskel for planternes vækst.


Billederne er fra 2013. Her kan man se, at bonderoserne er afblomstret. Jeg har klippet de visne hoveder af.


Det bliver spændende at se i år. Jeg tror også, bedet skal vandes lidt oftere, hvis der er meget tørt til sommer.


Her er bedet i maj måned med tulipaner.
Dette bed vil jeg være meget opmærksom på i år, for jeg vil gerne at kongeliljerne bliver store og majestætiske:)

6 kommentarer:

Vivi sagde ...

Det bliver spændende, om det kommer til at gå bedre med dine liljer i år. Håber du skriver lidt mere om det, når den tid kommer.

Høneballehaven sagde ...

Ja det er jeg også spændt på, men det får vi nok at høre.

marie sagde ...

Kombinationen er fin, forhåbentlig giver det bonus, at du har givet dem noget kompost.

Frk. Anemone sagde ...

Det lyder som en dejlig kombination. Det er altid godt når én plante afløser en anden. Mon ikke både pæoner og kongeliljer bliver til mere når det bliver passet endnu bedre med gødning og vand... Nu er du jo allerede i forvejen ret systematisk til det med gødning.

Fru Friis sagde ...

Det er da en perfekt kombination, godt tænkt! Håber bedet viser sig fra den smukkeste side i år, nu det har fået en ekstra madpakke. Men vi ved jo også at hvert år er det noget forskelligt som stortrives eller trives knapt så godt. En del af haveglæderne. :)

Birgitte sagde ...

Hej allesammen. Mange tak skal I have. Jeg er glad for, at I kunne lide kombinationen. Ja, jeg er spændt på det bed og det er helt rigtigt, at havens planter tager sig forskelligt ud fra år til år. Der er mange ting, der spiller ind.