onsdag den 24. februar 2016

Lidt oppyntning i gang

Oprydning og téte a téte.
Netto har billige téte a téte lige i øjeblikket - en potte med tre løg for 6 kroner, så jeg købte 15 potter og pyntede lidt på bordet i orangeriet. Nu må det gerne blive forår:)Jeg pyntede mit fad med alle løgene, en fiskekugle og en gammel tekedel. Og så har jeg sat et par af mine flasker ved siden af. Jeg vil gerne have blå perlehyacinter i tekedlen. Da jeg var barn opholdt jeg mig en stor del af tiden i den svenske skærgård og når det var påske, var vi klædt ud som gamle påskekællinger, der gik rundt fra hus til hus med en tekedel, som man så skulle lægge slik i. Derfor minder den gamle tekedel mig om påske og forår!


Jeg har lagt en lysegrøn voksdug på bordet, som passer fint, når løgene springer ud med deres gule farver. Det gør ikke noget, at der stadig er køligt derude, for så holder løgene længere og så kan det også være, at jeg på et tidspunkt stiller det ude i haven, når vi nærmer os påsken. Jeg vil også gerne lave noget med påskeliljer og tulipaner på bordet, 


Den sorte kornblomst spirer nu, jeg tror godt, man kan se de små grønne spirer!

For halvanden måned siden såede jeg hostaer, og sørme jo så er de begyndt at spire også. De står inde i en vindueskarm, da de skal have stuetemperatur for at spire. 

Det næste jeg skal så, er kæmpeverbena og chili. 


5 kommentarer:

Frk. Anemone sagde ...

Så fint det er med alle de små Tete a tete i lerfadet, sikken god ide. Så er det måske en gammel svensk tekedel, du har der også?

Fantastisk med blomster i dit ferskentræ, det blive kønt når det rigtigt springer ud.

Jeg må lige nærstudere din gødningsplan en dag, jeg genkendte den med det samme du viste den, mon ikke vi er mange, der nyder godt at at du er så organiseret. Ja, vi skal huske at gøde roserne helt tidligt, men de flest år kommer vi længere hen i foråret inden jeg får det gjort, simpelthen fordi jeg glemmer det.

Helena sagde ...

Åh nu ångrar jag mig att jag inte köpte en massa lök i kruka det var så billiga.
Vad fint det kommer bli!
KRAM från mig!

Høneballehaven sagde ...

Hej Birgitte
Ja det bliver flot, når de kommer i blomst.
Sejt at det første, du har sået allerede er ved at spire.

Tim Skovrup sagde ...

du er godt i gang :) herligt... jeg venter lige en uge eller to endnu inden jeg starter, vil gerne lige have den værste nattefrost væk inden jeg starter :)

Birgitte sagde ...

Hej Ulla. Ja, det er en gammel svensk tekedel og vi har også billeder af påskekællinger med den kedel, så det er da lidt sjovt:)

Hej Helena. Ja, man skal være ude om sig, det var ærgerligt, at du ikke købte krukorna.

Hej Lisbeth. Tak skal du have. Hostafrøene har jeg fået af dig, og de har været opbevaret i køleskabet. Det var dejligt at opdage, at der stadig var spireevne i dem.

Hej Tim. Ja, jeg håber også, nattefrosten snart er ovre, så vi kan komme rigtig i gang:)