onsdag den 17. februar 2016

Foråret nærmer sig nu.

Jeg glæder mig til, at forårshaven for alvor kommer igang.
I efteråret plantede jeg de løg ud, som havde blomstret i krukker om foråret. Jeg har nu forårsløg i 6 bede fordelt over hele haven, så jeg er meget spændt på hvordan det tager sig ud!


Her er lidt tulipaner fra sidste forår. Dette bed, som er østbedet er blevet endnu mere plantet til med tulipaner og forventningens glæde er stor.


I samme bed ser det sådan ud lige nu. Tulipanerne er enten hvide eller cremegule. Jeg glæder mig så meget til, at der kommer lidt mere varme og frosten forsvinder, for jeg har lige fået en forsinket julegave:


En rosen-kultivator, som er mindre end en almindelig kultivator og det har jeg valgt, så jeg bedre kan komme rundt i de tætbeplantede bede. Denne er med et langt skaft og jeg fik faktisk også en med kort skaft. Så nu vil jeg gerne igang!


Den nuværende sæsons løgkrukker har det fint i drivhuset. De spirer også:)


Det samme gør hyacintløgene, som jeg genbruger for 3.år. De er gule (City of Harlem) og de dufter helt fantastisk.


Vi var så heldige, at vi lånte naboens bil søndag formiddag og købte kultivatorerne i Silvan. Vi var også på den lokale planteskole, hvor jeg købte komposteret kogødning. 7 sække. Jeg bruger 1 sæk til 5 roser. Der er 40 liter i en pose.


Jeg fik også købt jord til når pelargonierne skal pottes om. Og så fik jeg købt så- og priklejord. 


Bonderoserne er også på vej op. 


Jeg tjekkede lige magnoliaen og den har en del knopper. Det bliver spændende at se.


Inden længe bliver granerne fjernet fra bænkene og så skal der forårspyntes.


Denne skal formes til kugler på stammer.

Jeg har allerede idéer til forårshaven, som gerne skal tage sig godt ud, når foredragsgæsterne kommer i april og maj. Men bare det at kunne komme ud, når der bliver lyst om aftenen og jeg kan gøre haven klar, bliver skønt. Jeg fik også en jakke fra Garden girl i julegave. (Alle gaverne har jeg fået af Anders). Så nu er det lige før, jeg bliver smart, når jeg skal i haven:)
Forventningens glæde er stor, og jeg håber ikke, den bliver langvarig!

9 kommentarer:

Jette sagde ...

Hej Birgitte.Dejligt at vores krukker nu er med små spirer.
Og fine efterjulegaver du har fået.
Komposteret kogødning bruger jeg også.
Men er slet ikke nået til at købe jord ind.........for skal jo lige være færdig med min stue.Mangler kun at sætte billeder op.
Men glæder mig meget til alle mine smukke tulipaner blomstre.
Vi må håbe på at frosten snart er overstået.
Godaften Knus Jette

Unknown sagde ...

Kære Birgitte Ja nu er det lige før, jeg kan næsten heller ikke vente. Det bliver så spændende med alle tulipanerne, åh hvor har de været savnet.
Dejligt at se alle dine forberedelser, så er det ligesom om foråret er der. Jeg er også så småt begyndt at så lidt i bakker. Jeg har de mest vidunderlige Dahlia, der venter.
knus Tina

Anonym sagde ...

Du er da en ildsjæl. Jeg læser sommetider med, og du gør det flot.Tænker at det er så godt med deleordninger med bil, tror det breder sig, at alle ikke skal have bil. Kan forstå at I er igang. Spændende.

Høneballehaven sagde ...

Ja du er allerede godt i gang med planlægningen, og løgene på vej op, det bliver dejligt.
Komposteret kogødning - ja der har jeg forsøgt at tage ved lære af dig, det er ikke kun omvendt :) Har du set min rosenfane? Der er flere som har været inde og kigge på den.

marie sagde ...

Min lille kultivator er simpelthen mit yndlingsredskab. Det er flot gået af dine hyacintløg at levere varen for tredje år.

Lene sagde ...

Der ser ud til, at der er godt gang i den hos dig.
Jeg har også en rosenkultivator og den er rigtig god.

Birgitte sagde ...

Hej allesammen. Ja, det kribler i fingrene for at komme i gang. Jeg glæder mig rigtig meget til at tulipanerne blomstrer - ligesom jer:) Ja, jeg er også stolt over, at hyacintløgene kan blive ved.
Tak for al den ros, det er dejligt at dele med jer og jeg er glad for, at I læser med her hos mig. Det er godt at høre, at I har god gavn af rosen-kultivatoren, så var mit valg nok det rigtige.
I aften skal jeg læse på Lisbeths rosen-fane, det har jeg ikke rigtig haft tid til i løbet af ugen.

Lisbeth (countryliv) sagde ...

Ja forårets komme nærmer sig:-) Tillykke med dine gaver - sådan en rosenkultivator er uundværlig og kan bruges til mange ting, jeg brugte den også til fordeling af topdressing i bedene, sphagnum under rhododendron og ikke mindst til forsigtig fjernelse af mos i staudebedet på denne årstid. Jeg skriver brugte for jeg var så dum at følge et råd om at save de to tænder af så man bare havde en klo - og det gjorde den ubrugelig (haha) ;))
Det bliver dejligt når forårsløgene blomstrer.

Birgitte sagde ...

Hej Lisbeth. Det var ærgerligt med din rosen-kultivator, så ved jeg i hvert fald, at det skal jeg ikke gøre:) Ja, jeg glæder mig også til at forårsløgene blomstrer.