fredag den 19. februar 2016

Gødningsplan

Jeg er ved at have overblik over mine gødningsmaterialer.
Det må være 5.år nu, at jeg følger nedenstående gødningsplan, som jeg selv har lavet. Den er en stor hjælp og jeg behøver ikke at gå og huske på, hvornår jeg skal gøde hvad. Hver den første i måneden, slår jeg lige op på planen og så kan jeg se, hvad der skal gødes i denne måned.


Man kan klikke på billedet, så bliver det større.

Allerede i marts skal roserne gødes første gang. Jeg bruger kun organisk gødning til roserne og til bærbuske og frugttræer, men ikke det samme, som man kan se.
Til stauderne bruger jeg NPK-gødning.
På planen har jeg også sprøjtemidler, men det er efterhånden 3 år siden, jeg stoppede med at bruge dem, da det går udover bier og andre insekter. I stedet holder jeg skadedyr i ave ved hjælp af planter, de ikke kan lide, som Matrem og så bruger jeg brun sæbevand med hussprit iblandet.

Jeg er kommet ind i en rytme, hvor jeg køber nye gødnings-forsyninger hvert andet år, for jeg har de indkøbte poser i to år, før de er brugt op. Men nu er min have heller ikke så stor.


Jeg glæder mig til, at det hele kommer i blomst.


Forhåbentlig er der meget godt i vente.


Disse billeder er fra sidste år i forsommeren. Det bliver dejligt, når alting blomstrer, fuglene synger og insekterne summer. Nu må kulden gerne forsvinde!
Rigtig god fredag aften.

9 kommentarer:

Høneballehaven sagde ...

Hej Birgitte
Jeg ved godt, du synes, jeg er fantastisk til roser, men jeg kan da slet ikke måle mig med dig og din fine gødningsplan. Det er så tjekket ligesom alt det andet du laver.
Lad os håbe på et godt år for vores planter og dermed os selv :)

Birgitte sagde ...

Tusind tak Lisbeth. :)

Unknown sagde ...

Kære Birgitte Super smart ide med gødningsplanen ;-) man kan sagtens se, at dine roser bliver passet efter alle kunstens regler Knus Tina

marie sagde ...

Hvis ikke Søren suverænt passede gødningen her på matriklen, ville jeg fluks kopiere din plan, for den er da et fint hjælpemiddel.

Unknown sagde ...

Det er da en fremragende idé at sætte gødningen i system. Jeg har slet ikke styr på hvad, hvor, hvornår og hvor meget. Hvor har du info fra om dette?
Hilsen Claus Hørlyck

Vivi sagde ...

God ide med gødningsplanen :-)
Jeg har tænkt på det, men er aldrig nået så langt, at jeg har fået lavet en plan hverken over gødning eller plejeplan i det hele taget.

Birgitte sagde ...

Hej allesammen. Ja, jeg bruger denne gødningsplan hvert år. Jeg har fået info til planen mange forskellige steder fra. Dels fra gartnerne på den lokale planteskole, dels fra haveblade og havebøger og også fra nettet. Og nu har jeg som skrevet fulgt den i ca. 5 år og det fungerer godt. Jeg køber de forskellige gødninger på den lokale planteskole.

Eliane Petersen sagde ...

Hej Birgitte.
Din blog er rigtig interessant læsning, hvor er det dejligt, at du deler din viden og erfaringer med os. Tak for det.
Jeg har før brugt brun sæbe og sprit mod utøj, men uden større resultat. Hvilket forhold blander du det i?
Din idé med at komme god jord i krukken og 5 cm. så-jord øverst, har jeg brugt et par år. Når jeg sår lathyrus, sår jeg dem direkte i en stor krukke både inde og ude og de kommer rigtig fint. Jeg vil prøve at bruge din metode, når jeg skal så staudefrø og sommerblomster.
Jeg ønsker dig en god ny uge. Mange hilsner fra Eliane

Birgitte sagde ...

Hej Eliane. Tak skal du have:) Når jeg blander vand med brun sæbe og sprit er det lidt på slump, men jeg kommer faktisk rigtig meget i, mere end det man kan læse sig til. Når jeg så sprøjter det på, gnubber jeg også bladene med fingrene i en handske og så gentager jeg det to gange hver uge i et par uger eller tre. Jeg glæder mig til at følge dig med din såning, det bliver spændende. Du må også have en god uge.