lørdag den 31. januar 2015

Juleroser og påskeklokker og fyrretræ i krukke.
For et par måneder siden købte jeg 6 juleroser i potte hos Føtex. De har nu blomstret længe. Jeg vil plante dem ud i bedene om et par måneder. Det er aldrig lykkes mig før at overleve købte juleroser på denne måde, men disse ser så sunde ud, så jeg håber!Trådkurven fik jeg i fødselsdagsgave og den kan jeg bruge til mange ting.


Påskeklokkerne er på vej op. De står meget skyggefuldt, men det betyder kun, at de blomstrer lidt senere.
I år er jeg så heldig, at jeg har 14 dages fri og ferie i foråret, blandt andet fordi jeg har noget afspadsering, jeg kan bruge. Nogle af dagene vil jeg bruge på at jordforbedre haven. Det ender nok med at jeg får noget kommunekompost fragtet hjem, men jeg overvejer lidt Claus Dalbys topdressing. Jeg går lidt og tænker over det. 


Alle bedene i haven kunne godt trænge til det. Jeg vil gøre mig rigtig umage og kultivere komposten godt ned omkring planterne. Det er tre år siden, jeg sidst har jordforbedret og dengang var det med kommunekompost. Det har jeg aldrig haft problemer med. Nogle siger godt nok, at der er mange ukrudtsfrø i, men måske har jeg bare været heldig.


Fyrretræet i krukke er nu tre år gammelt og det er vokset godt. I år skal det have nyt jord og måske en større krukke. De to første år tabte det -helt som det skal - nåle i efteråret, men det har det ikke gjort i år, måske fordi der har været så mildt. Der har været forstadie til kogler i træet, men de blev ikke til noget. Det er måske lige lovlig meget forlangt af et fyrretræ, som er plantet i en krukke?
Lige pludseligt er der forår!

7 kommentarer:

Høneballehaven sagde ...

Jeg blev helt glad, da jeg så, at du skrev, at det aldrig havde lykkedes dig at plante potter med juleroser ud i haven og få dem til at overleve. Det har det nemlig heller ikke mig, så er vi da to :)
Mine fyrretræer tabte godt nok nålene i efteråret. Jeg har aldrig jordforbedret, det er ikke til i sådan en stor have, men jeg kan godt forstå, at du gør det hos dig.

Fru Friis sagde ...

Jeg har også planer om jordforbedring, men er utrolig usikker på hvor meget kraft der er i min hjemmelavede kompost. Men mon ikke bare jeg skal kaste mig ud i det... !
Håber det lykkedes med dine juleroser, når nu vinteren (indtil nu) er så mild, burde de kunne vokse videre derude. Det ville da være dejligt... :o)

Jette sagde ...

Hej Birgitte.Jeg har ingen problemer med at få mine juleroser til at gro i bedene.
jeg bruger også kompost fra kommunen............og det fungerer ganske godt.
Skøn trådkurv du viser.
Og jeg har også et lille fyr træ i en potte...........men er lidt i tvivl om hvad jeg skal gøre med det.
God søndag Knus Jette

CuginaK sagde ...

Skønne juleroser. Her trives de 'rigtige' juleroser ikke så godt, mens påskeklokkerne har det vældigt godt. Dejlig tid vi går i møde.

Katarinas trädgård sagde ...

Härliga knoppar i påskeklokkerne, hoppas de slår ut snart!
Hälsningar
Katarina

Vivi sagde ...

Jeg har plantet juleroser ud de sidste 2 år, de lever endnu, men de godt nok sene til at blomstre ude i haven. I år har ingen af dem endnu kommet med blomst endnu, sidste år lod de også vente på sig i lang tid før de blomstrede.

Birgitte sagde ...

Hej allesammen. Tusind tak for jeres kommentarer. Og tak for at I deler jeres erfaringer med juleroser i potter. Det er jeg meget glad for, nu har jeg i hvert fald troen på, at det godt kan lykkes.