fredag den 14. februar 2014

Såtider - februar.

Kæmpeverbena, Matrem, Lupiner, Kløver, Dusk Salvie.
..er sået i dag. Frøene blev høstet i min have i sensommeren og har været opbevaret køligt.
Jeg har sået rigtig mange af hver slags, alt i alt har jeg nok sået 200 planter.


Dusk salvie har jeg i mit blå og lilla bed. Jeg synes, denne har en flot farve og håber jeg får mange planter af den.


Gul kløver ses yderst til højre. Den var ny i haven sidste år og er her i vinter stadig grøn.


Her er det lyserød dværglupin. Den såede jeg også i januar og de er begyndt at spire, men jeg fik lyst til at lave nogle flere! Jeg har også sået gul pragtlupin. Det er frø, jeg har fået og har ikke selv haft planten i haven endnu.


Matrem har jeg også sået en del af. Dem jeg plantede ud sidste år, er stadig grønne her i vinter og det er jeg meget glad for! Den er åbenbart hårdfør, selvom den er en urt.

Det var rigtig hyggelig at "arbejde" i orangeriet i eftermiddag. Der var ca. 10-15 graders varmt, selvom to vinduer var åbne. Jeg hørte radio og forsøgte at sætte såningen lidt i system. Jeg tænker en del over, hvilke så-materialer der er smarte at bruge til de forskellige frø. De fire ovennævnte har jeg alle plantet i såpotter med henblik på at prikle dem ud og på den måde få flere planter. De er forholdsvis nemme at have med at gøre og er ikke svære at dele fra hinanden i potten.


Kæmpeverbena har jeg sået i rootrainers, det gjorde jeg også sidste år og det var så nemt at lade dem vokse godt til og plante dem direkte ud i haven - så ingen omprikling af dem! De når at blive temmelig store og kraftige i rootrainers og kan sagtens tåle at blive plantet ud ultimo maj.

Når jeg fylder jord i såhuller og potter, fylder jeg trekvart op med blomstermuld og den sidste fjerdedel er blandet så- og priklejord og vermiculite. Det skulle gerne give et godt og solidt rodnet og samtidig holde på fugten.

Jeg tog en hurtig beslutning under såningen i dag: Jeg vil have flere rootrainers og varmemåtter! Fire rootrainers og tre varmemåtter. Man kan købe dem på nettet, på MP Havedesigns hjemmeside. Så nu vil jeg shoppe!

7 kommentarer:

Heidi sagde ...

Hej Birgitte
Nå - så gik starten for frøsåningen hos dig, jeg har faktisk slet ikke fået kigget til mine frø endnu... Planlægningen i mit hoved, er dog i fuld gang, og inden længe går startskudet også her.
Jeg har ikke glemt frøene til dig ;)

Jette sagde ...

Hej Birgitte.Det er da i industrielle mængder du sår.
Men er helt sikker på at det bliver et fantastisk syn til sommer.
Du har jo check på det hele.
Tror jeg vil bruge dit gode råd med hensyn med til at bruge to slags jord.
God weekend knus Jette

Høneballehaven sagde ...

Det var en god vending fra Jette, så har du også noget i industrielle mængder :) Du er en knag til det såning og du kan lide det. Du har min fulde beundring.

Vivi sagde ...

Hvor lyder det dejligt med alle de blomster du sår. Din have bliver så skøn, så skøn til sommer :-)

Frk. Anemone sagde ...

Der er godt nok gang i den hos dig - sprængfyldt med energi er du :) Det bliver et stort Flower Show i din have til sommer - det glæder jeg mig til at se :) Jeg kan ikke samle mig sammen i år til at begynde at så, men mon ikke det kommer til marts...

God weekend.

Bente sagde ...

Ja du er da snart verdensmester i såning Birgitte. Det bliver da en skønt skue i din have i år. Det bliver helt klart flot at se på.
Jeg er som Ulla helle rikke gået i gang endnu. Jeg har ikke gode erfaringer med at starte for tidligt.

Birgitte sagde ...

Hej allesammen. Tusind tak for jeres kommentarer og for al den ros! Jeg strækker mig højt op og lapper det i mig!! Jeg sår også kun staudefrøene så her tidligt og så ved jeg fra sidste år, at temperatur og lys passer sammen, så frøene skal sikkert nok komme op. Jeg har taget mine hostafrø ind, så de kan få stuetemperatur og så håber jeg snart at se spirer.