søndag den 24. marts 2013

En stol bliver til et bed

I dag skulle der ske noget ude i solen
og jeg gik i gang med at lave min stol om til et bed med husløg. Jeg købte stolen i vinters og dengang købte jeg også 5 husløg, men jeg tror ikke, der er så meget liv i dem længere og det har været for koldt til at snedkerere indtil i dag!


Her har jeg taget betrækket af sædet. På undersiden af sædet er en finérplade med små huller i, så det må betyde, at vandet kan komme ud. Træstykkerne har jeg savet ud efter at have målt op omkring sædet. De skal udgøre en kant, så jeg kan fylde sædet med jord. Der var gang i sav og tomstok og jeg er ellers ikke særlig praktisk anlagt, men det gik over stok og sten og jeg slap godt fra det - utroligt!


Så er træstykkerne sat på med hammer og søm. Ingen tommelus, men jeg slog sømmene skæve - nogle af dem - men heldigvis var der nok at tage af i Anders' værktøjskasse. Jeg begik dog en klassisk håndværkerfejl, som man kan se, idet det forreste stykke træ skulle have dækket over de to i siderne. Men jeg tænkte ved mig selv, at når det blev malet og kom til at se lidt slidt og vejrbidt ud, så var der aldrig én, der ville lægge mærke til det!


Efter to gange maling, synes jeg, den blev fin nok. Da jeg stod i solen, tørrede malingen fint, selvom der kun er 5 grader udenfor. Som man kan se, lægger man slet ikke  mærke til min håndværkerfejl!


Det er skam en fin stol med udskæringer! Jeg købte den for 75 kroner i en genbrugsbutik.
Nu skal den fyldes med jord og så skal jeg ud at have fat i nogle husløg! Bagefter kan jeg flytte rundt med den i haven, så jeg kan se den alle steder fra.


Til sidst vil jeg sætte et billede på, at mine hornvioler, som jeg har haft i orangeriet siden primo februar. Jeg synes, de er meget smukke nu og får mig til at tro på, at foråret er lige om hjørnet. Derfor skal dette billede være min hilsen til de havebloggere, der er ramt af alvorlig sygdom. Jeg håber, at foråret vil indvirke positivt og give energi til at stå igennem sygdom og give mod til at tænke fremad.

11 kommentarer:

Bente sagde ...

Sjov ide med stolen........du skal ikke have ret meget jord i, husløg og sedum kræver jo næsten ingenting!
Det skal nok blive fint, og din hornvioler er bare så smukke endnu!

Fru Friis sagde ...

Du må endelig ikke smide dine husløg ud endnu, det er utroligt hvordan de kan komme tilbage til livet. Kræver, som Bente også siger, absolut ikke meget.
Jeg fik for to år siden det fineste flettede hjerte fra en kreativ haveblogger, pyntet med husløg. Hjertet lå ude hele sommeren, hele vinteren og næste sommer kom husløgene fint igen. Nu har de igen ligget derude en vinter, og jeg vil nok blive overrasket hvis der stadig er liv (de har ingen jord..), men jeg venter alligevel og ser hvad der sker når det bliver varmt.

Bliver spændende at se din stol fiks og færdig, den skal nok blive fin. :o)

Jette sagde ...

Hej Birgitte.Sjov ide med stolen.
Det skal nok blive fint......flot at den blev malet.
Nu mangler vi bare lidt varme i luften.Så har vi ikke mere at klage over.
Rigtig god aften til dig knus Jette

Vibeke sagde ...

Fantastisk god idé, måske jeg kommer til at stjæle den ;o)

Go aften herfra!

Hanne i haven sagde ...

Flot stol, og tak for de kønne blomster :-)

Susanne sagde ...

Super idé med stolen - jeg glæder mig til at se den med husløg i den tiltænkte kontekst i haven :-)

Høneballehaven sagde ...

Hvis ikke husløgene kommer er jeg leveringsdygtig til sommer, når I kommer herover.
Hornviolerne er skønne og for øvrigt så blev stolen fin. Godt klaret :)

Lene sagde ...

Sjov ide. Som andre også skriver skal du vente med at smide dine husløg ud, man ved aldrig. Jeg har nogle husløg i et par lyssten, der er absolut ingen jord tilbage og de får kun det vand, de får fra oven, der har de stået i mange år.
Med venlig hilsen
Lene Jensen Nordjylland

Heidi sagde ...

Hej Birgitte jeg skal da lige love for at du har været kreativ idag. Håndværker fejl hvad mener du - det var da helt klart en del af ideen ;o), og når husløgene vælter ud over stolkanten, er der ikke et øje tørt ;o)

Ina sagde ...

En skøn idé med en stol som plantekumme. Jeg har også en kommode blive brugt på den måde. Det er kun fantasien, som sætter grænser ;-)

Jeg har også meget glæde af mine hornvioler inde. De holder faktisk i lang tid :-)

Birgitte sagde ...

Hej allesammen. Tusind tak for jeres kommetarer. Dem blev jeg vel nok glad for. Og tak fordi I kan lide stolen og for de gode råd om husløgene. Nu vil jeg plante mine i stolen. I dag har jeg været i Bilka for at se efter husløg blandt andet, men det havde de ikke. I morgen skal jeg lige nogle forskellige steder hen at handle ind og så vil jeg se efter dem igen.
Jeg er faktisk også selv ret stolt over, at stolen blev så fin. Nu skal den bare udstyres til sin nye funktion og ja, så tror jeg heller ikke, der er et øje tørt!