onsdag den 12. januar 2011

Overvintring af oliventræ

Oliventræet står godt i udhuset.

Ca. midt i oktober turde jeg ikke længere lade vores oliventræ stå udendøre, da der var varslet nattefrost. Heldigvis har vi renoveret vores udhus, så jeg nu har et frostfrit blomsterrum, blandt andet også til pelargonierne. Oliventræet står inde midt i rummet i en meget stor potte, som jeg plantede det i i foråret, da jeg købte det på planteskolen. Inde i udhuset giver jeg det vand ca. hver 3.uge, hvor det får en blomsterkande vand. Dette ser ud til at fungere fint. Træet har ikke rigtig tabt nogle blade og jorden i potten er hele tiden lidt fugtig. Rumstemperaturen bliver holdt på 5 grader og når der er meget nattefrost, hjælper en lille el-radiator til med at holde temperaturen.
Nu håber jeg, at oliventræet bliver ved med at have det godt, så jeg forhåbentlig får et flot træ at sætte ud til foråret.




Muren omkring vinduet bliver malet til foråret, for så er der gået godt og vel et år siden det blev sat i og så er cementen hærdet. Hvis man maler med det samme, risikerer man frostsprængning. I vinduet er der sat 3 hylder op, hvor pelargonierne står meget tæt.


Billedet er lidt mørkt, da jeg ikke har blitz i kameraet, men man kan godt se, at bladene ser fine nok ud. Måske kan jeg stille det ud allerede i slutningen af marts, vi må se.

Ingen kommentarer: