lørdag den 30. april 2016

Den sidste dag i april.

Det havde jeg ikke troet....
Jeg tror, det er første gang, at jeg overhovedet ingen dahlier har plantet ud i krukker endnu. Det plejer jeg altid at gøre i slutningen af april, men i år har jeg ikke turdet, da vi er stået op til frost flere gange i ugens løb! I går var jeg med Pelargonieklubben Nordjylland i Nørager hos pelargoniegartneriet Fruekilde.


Jeg fik købt en del pelargonier, der skal stå ude i krukker. Lige nu er de opbevaret i udhuset. (Der er ikke plads i orangeriet!) Jeg fik blandt andet købt Blå Sybil - 2 store og 3 små - som skal hænge under udhænget på udhuset. Jeg fik også købt 2 Karen og 2 Katarine samt 2 engelske pelargonier.


Derudover fik jeg købt 4 dobbelte marguritter. Det er et helt slaraffenland at gå rundt i de store drivhuse blandt tusindvis pelargonier og bare plukke de flotteste eksemplarer. Men der går nok et par uger, før de kan komme udendørs. Da vi var færdige med at handle, serverede klubben kaffe og Villys berømte kiksekage, som var supergod. Bedstefarkagen var heller ikke sådan at kimse af.


Tulipanerne i haven står på spring.
I løbet af ugen har jeg været ved at forberede efterårets program i aftenskolen, så derfor har jeg brugt tiden foran computeren på det.


På tirsdag skal jeg igen holde foredraget "Få succes med krukkehaven". Foredraget er totalt udsolgt, faktisk har vi klemt én deltager mere ind, som stod på venteliste. Her i weekenden skal jeg forberede mig på det.


Jeg vil gerne sige tak til gæsterne i tirsdags til foredraget "Sådan får du mere ud af din have". Jeg synes, vi havde en dejlig aften og jeg er meget taknemmelig over, at gæsterne hyggede sig og blev inspireret.


Der er kun sket en lille smule med magnoliaknoppen i den forløbne uge. De andre knopper er ikke begyndt at vise farve endnu. Jeg tror, det er kuldens skyld.


Jeg havde helt glemt, at disse narcisser var så fine. De er helt cremegule. Desværre kan jeg ikke huske, hvad de hedder. Der er rigtig mange under magnoliaen. Desværre er der også ret meget skvalderkål og ingen tegn på, at den pyronæiske storkenæb er på vej. Det undrer mig noget.


Vibeæggene jeg plantede ud sidste år, er kommet op. Det var en glædelig overraskelse:)


Lupinerne er fine med regndråber på. Jeg håber altså snart, at al den vorterod visner ned. Den har nærmest invaderet det hele.


Løjtnantshjerten er ikke ret stor endnu. Her er den bagved en natviol.


Sidste år fik jeg en mørk kvan af Ulla og Malcolm. Den er kommet op igen. Det er jeg glad for.


Jeg er også meget glad for de to riddersporer, jeg fik at Lone i Komdrup. Jeg håber, de vokser godt til og får mange blomster - de er nemlig så flotte.


Nu er kobjælderne godt i gang.


Fede knopper i bonderoserne.


I bonderosebedet er der også mange løgvækster.


Jeg er så glad for alle krukkerne med tulipaner.
Stedmoderblomsterne står fint endnu.


Den ene stiklingeformeret rose, som har overlevet vinteren ude i krukken. Den anden klarede den desværre ikke. Jeg skulle nok have taget dem ind i orangeriet. Det var dumt, jeg ikke gjorde det!


Der er mange knopper i virburnum'en. Det glæder jeg mig til at se i fuld blomst.


Jeg håber på lidt flere irisblomster i år end de to, der kom sidste år!
Forhåbentlig bliver det havevejr i morgen, jeg trænger til at komme ud og lave noget fysisk arbejde i stedet for det stillesiddende arbejde jeg har til hverdag.I ugens løb har der været et par dage med overarbejde og så var der foredragsaften i tirsdags og derudover har vi også haft gæster til middag. Det går over stok og sten:)

5 kommentarer:

Vivi sagde ...

Det hele er meget senere i år end det plejer. Mine dahlia står også inde i drivhuset til forspiring endnu, og køkkenhaven er ikke blevet sået til endnu. Jorden er simpelthen for kold. Det er første gang jeg er så sent ude med såningen. Håber virkelig der snart bliver bedre vejr.

Tim Skovrup sagde ...

Som Vivi skriver, så kommer alt senere i år desværre !!! jeg mangler også at få sået køkkenhaven til og sat kartoflerne :)
- Jeg har også næsten alle tulipaner i krukker, og løgende tager jeg også op og ligger til tørre når de er afblomstret ;)

Høneballehaven sagde ...

Ja vi må alle erkende, at det hele er senere i år, til gengæld går det stærkt, når vi får noget varme, forhåbentlig i næste uge.
Det er flot, at du har så stor succes med dine foredrag, godt du er taknemmelig for at de hygger sig, men husk at det er dig, der gør det hyggeligt, Du er en knag til det, ellers kom der ikke så mange :)

Frk. Anemone sagde ...

Du er en travl pige med foredrag lige nu og også indkøb i stor stil - det er nogle flotte pelargonier du har fået hjem der. Tænk at du ikke har plads til flere i orangeriet - he,he - så er der mange!
Dejligt at kvanen viser sig igen, her i vores have har jeg også set den en 4-5 steder.
Der er meget flot i din have lige nu og så er det jo bare starten på sæsonen, en herlig tid.

held og lykke med foredraget på tirsdag.

Birgitte sagde ...

Hej alle fire. Tak skal I have. Jeg er også glad for, at der er interesse for mine foredrag. Anders er heller ikke helt tilfreds med, at værkstedet endnu engang er fyldt op med andet end værktøj! Det er godt, Tim, at du gemmer løgene, når de visner ned, det kan nemlig godt svare sig! Jeg håber også, der kommer noget varme nu - det ville være så skønt!