fredag den 22. april 2016

Tulipaner, rabarber og andet haveguf

Selvom det har blæst en halv pelikan,
så vokser planterne godt ude nu. Man kan næsten se dag for dag, hvor meget de er groet. Jeg bliver lige glad hver gang, jeg kan se, at selvom vejret er koldt og blæsende, så gror planterne fint. Det kan man da kun blive i godt humør af!


Der er godt gang i tulipankrukkerne nu. Der dukker flere og flere hoveder op. 


De hvide perlehyacinter er ved at være slut. De skal plantes ud i et bed, men anemonerne, stedmoderblomsterne er fine og snart er der tulipaner her også.


Det lover godt!


Jeg har også mange narcisser ude i bedene. Denne er helt hvid. Jeg husker desværre ikke navnet.


Her i skyggebedet er der mange narcisser i knop - og så er der rigtig mange vorterod. Det er jeg noget træt af, men forhåbentlig visner de snart ned.


Rabarberne er godt igang. Jeg bruger dem til grød og tærter. Jeg har en opskrift fra min mormor på tærte med vanillesovs. Den er så lækker!


Ud mod vejen er bonderoserne kommet godt op sammen med tulipanerne.


Jeg er spændt på hvor mange blomster, der kommer i bonderoserne i år. Jeg synes, de er noget langsomtvoksende -jeg har haft dem i mange år nu og troede de ville fylde meget mere. Sidste år blev jorden forbedret her med kommunekompost, jeg håber, det har gjort en forskel.


Kobjælderne er også på vej. Mine er røde.


Solen skinnede på det store staudebed, så jeg måtte lige tage et billede. Det er en rigtig god fornemmelse at gå en tur i haven, for alle bedene er luget igennem, alt det visne er klippet ned og alt har fået gødning. Derfor har jeg hele dagen i dag til at forberede næste foredrag på tirsdag, som er helt udsolgt.
Måske får jeg i dag besøg af en ældre dame på 90, som er tidligere gartner. Hun kommer måske og skal se alle mine frøplanter i orangeriet. Jeg håber, hun kommer!

7 kommentarer:

Høneballehaven sagde ...

Hej Birgitte
Det bliver da spændende med besøg af den ældre dame, jeg håber, hun kommer. Selvom det er koldt sker der heldigvis noget alligevel derude. Din hvide narcis hedder Thalia.
Godt dit foredrag er helt udsolgt, du har rigtig succes med det.

Heidi sagde ...

Hej Birgitte
Ja det er dejligt som alt gro og springer ud, selvom det er så koldt og blæsende. Det lyder hyggeligt med besøg af den ældre pensionerede gartner ;)

marie sagde ...

Det er vist ved at være tid for lækre rabarberting. Dine krukkeløg begynder virkelig at give kulør til haven.

Sandie Lind sagde ...

Dejligt at du har så godt styr på dine bede :) Jeg mener også at din hvide narcis er en Thalia - jeg synes den er så smuk, så har den også selv :)

Jette sagde ...

Hej Birgitte.Dejligt at være godt med in haven..........og lige nu er det jo de smukke tulipaner og alle narcisserne der er på banen.Er også sikker på at den hvide er Thalia.
Spændende med et besøg af den gamle dame.
Du må da lægge den opskrift ud med rabarberne..........mine er også store nu.
God aften Knus Jette

Frk. Anemone sagde ...

Sjovt med så store forskelle regionalt. Mine hvide perlehyacinter er slet ikke i gang endnu og min rabarber heller ikke nær så langt som din.

Det ER Thalia :)
Dejligt at det går godt med foredragene, der er så meget at høre om og ikke midst se hos dig.

Birgitte sagde ...

Hej allesammen. Mange tak for jeres kommentarer. Ja, nu kan jeg godt huske, at den hedder Thalia. Det er helt rigtigt! Ja, tulipaner og narcisser er lige på spring, nogle er i gang, men det store tulipanflor kommer nok om et par dage. Jeg kigger til dem hver dag og er så spændt på det. Desværre kom den pensionerede gartner ikke, de tog en tur i skoven for at se anemoner i stedet for! Det er jo også helt fantastisk at se lige nu:)