søndag den 1. maj 2016

Græsslåning og middelhavstræer.

Den 1.maj blev græsset slået for første gang i år.
Og alle fliserne blev renset for ukrudt. Nu mangler jeg kun at klippe kanter, så er jeg med i haven igen. Jeg besluttede mig for, at middelhavstræerne skulle ud i dag. DMI lover mere varme og det tror jeg på!


Ikke mindre end 6 citrusplanter har jeg nu. De fik plads på det vanlige sted. Jeg skal på planteskolen og hente en pose citrusjord til pomelo'en, som skal plantes over i en større krukke. Der er simpelthen så mange blomster i de øvrige træer og jeg glæder mig rigtig meget til duften af dem.


Oliventræet er også placeret. Det er virkelig højt nu og det er blevet så meget nemmere at flytte rundt med, efter det er kommet i en stor murerbalje. I bunden er der marguritter, som har overvintret sammen med træet i orangeriet. De har allerede sat mange knopper.


Det ser pænt ud med de lyserøde tulipaner ved siden af.


Der er mange citroner.


Der er mange blomster, der er lige på nippet til at springe ud.


Cremegule tulipaner i østbedet. Det ser også ud til, at pom pom valmuen, jeg såede i vinter, er spiret og på vej. Den skulle gerne overtage efter tulipanerne og blomstre sammen med roserne og matrem. Valmuen er lyserød ligesom roserne. Pæonerne er også godt på vej i bedet.


I dag blev græsset slået og det pyntede gevaldigt.Man kan godt se, at kanterne ikke er slået endnu.


Dette billede af staudebedet tog jeg for at se, hvor meget der sker i løbet af maj. Der er rigtig mange valmuespirer i, så jeg venter lige lidt med at luge, for ellers luger jeg dem væk. Heldigvis er der ikke meget ukrudt (endnu!).Det er meget forskelligt, hvor hurtigt planterne kommer op.
I morgen, når jeg får fri, skal jeg gøre lidt rent i orangeriet efter at de store træer er kommet ud. Det skal gerne se pænt ud til tirsdag aften:)

4 kommentarer:

Lise sagde ...

Hej. Jeg glæder mig til at se dit staudebed i blomst.

Lene sagde ...

Hvor ser det godt ud. Ja det er næsten som om bedene kan være nok så fine, hvis ikke græsset er slået. Javsen har også lige slået græsset for første gang her, men vi døjer sådan med muldvarpe. Det er lidt siden vi satte citronerne ud og det var nok heller ikke så god en ide, de er blevet lidt lyse, men jeg tror nu nok de holder til det.

Jette sagde ...

Hej Birgitte.Ja !!! når græsset er slået ser det hele lidt bedre ud.
Her er vi på tredje gang.Sikkert fordi at vi har gødet.
Og nu har manden købt en kantskære til alle mine bede.Og den er rigtig god.Så nu kan han spare ryggen.Viser mit græsbed med resultatet.
Dejligt at få alle dine små træer ud i fri luft.
Mit ene citrustræ er også kommet ud sammen med oliventræet.
Og det har hjulpet på citrustræets sorte blade.
Skøn tid vi har nu med alle de plantemarkeder..........har lige været til to.
Rigtig god dag Knus Jette

Birgitte sagde ...

Hej alle tre. Ja, det er en skøn tid, hvor man rigtig kan få noget fra hånden og det kommer til at se pænt ud. Det er vel nok dejligt, at vi endelig har fået noget varme, så sker der forhåbentlig en hel masse med planterne og måske kan jeg snart plante nogle frøplanter ud!