onsdag den 1. april 2015

Lidt af hvert i blæsevejret.

Jeg var kun ude en god times tid i dag - vinden var stærk og kold.
Jeg fik fyldt mine altankasser med forårsblomster.


Jeg havde disse hornvioler og bellis med hjem fra Bilka.


Det varer ikke længe før blomsterne fylder altankasserne ud. De er plantet i CD's krukkemuld!


Det var min plan i dag at forspire dahlier og stille dem i drivhuset, men pga. kommende nattefrost tør jeg ikke og der er ikke plads til at stille dem i orangeriet, så jeg tvivler efterhånden på at jeg får forspiret dem, men må plante dem direkte ud i stedet. Det har jeg gjort mange gange før og ved at det også går fint, det varer bare lidt længere med blomstringen.


I stedet fik jeg plantet mine juleroser ud. Jeg valgte at plante dem ud i spidsen mellem to bede, hvor der er skygge og græsset ikke kan gro. Jeg håber de får det godt, jeg har ikke haft det store held med at plante vinterens juleroser ud - jeg krydser fingre.


Bagefter gik jeg i gang med at dele en stor krukke med lammeører, som var vokset helt udover krukken. Jeg fik 12 nye planter, som jeg har plantet i 6 12-13 cm's potter. Jeg har to krukker mere med lammeører, som skal tages op og deles. Det er ikke sikkert, at jeg får plantet de nye planter ud i haven, da jeg har en anden plan: Jeg skal nemlig bruge bladene til at lave lammeørekugler (Flamingokugler beklædt med lammeøre). Det bliver et sensommerprojekt og kuglerne skal bruges til pynt i haven til vinter, hvor jeg blandt andet skal holde åben julehave for Pelargonieklubben Nordjylland.


Inde i stuen var det varmt og lunt da solen varmede godt op i eftermiddags. Jeg har plukket mirabellegrene og pyntet med påskeæg. Grenene er allerede ved at springe ud.
Det var godt med en kop kaffe og så gik jeg i gang med at lave kogletræer (også til julehaven). De blev bare ikke så vellykkede, så jeg havde lyst til at vise dem frem, men jeg tror, jeg kan gøre dem flottere ved at fylde ud med mos og så guldspraye hele molevitten!


Et stort ønske er gået i opfyldelse, for jeg var på besøg hos Villy og Lisbeth i går og købte denne pelargonie, som er en p.triste. Det er så fantastisk for denne art var den allerførste pelargonie der kom til Europa og var den som forædlerne dengang forsøgte at formere.


Den kom til Europa via søvejen og som man kan se, så har den en knold. Denne knold er fuld af C-vitaminer og er en delikatesse den dag i dag i Sydafrika på Restauranterne. Den blev også spist af søfolkene, som på den måde undgik skørbug. Historien er meget længere og jeg fortæller den i min bog. Planten glæder jeg mig meget til at vise frem til mine kommende foredrag. De næste foredrag bliver den 13. og 14.april og man kan læse mere om dette på www.blomsterforedrag.dk eller på facebook.

3 kommentarer:

Høneballehaven sagde ...

Ja det er et frygteligt blæsevejr, men allerede tænke på jul, det gider jeg nu ikke, men jeg kan godt forstå, at du må lægge planer allerede nu. Det er ikke nemt at udplante juleroser, håber du ser dem igen næste år.

Birgitte sagde ...

Hej Fru Høneballe. Mange tak for din kommentar. Ja, jeg havde så meget energi,så jeg tænkte at nu skulle det være med de kogletræer og jeg er glad for, at det projekt er ved at være til en side!

Birgitte sagde ...

Hej Fru Høneballe. Mange tak for din kommentar. Ja, jeg havde så meget energi,så jeg tænkte at nu skulle det være med de kogletræer og jeg er glad for, at det projekt er ved at være til en side!