onsdag den 8. april 2015

Genbrugsløg

Nu er der ved at være gang i løgkrukkerne.
Både i bede og krukke er løgvæksterne godt på vej. Dem i bedene er langt de fleste genbrugsløg. Jeg læste et sted at disse løg ikke altid bliver til noget det første år, men år to efter de er plantet ud, så er de bedre til at danne knopper.


Disse tulipaner er dog nye, som blev plantet i efteråret i krukken. Jeg kan desværre ikke huske hvad de hedder.Dette er genbrugs-hyacinter City of Harlem. Jeg tror, de er kommet op allesammen og så dufter de meget kraftigt.


Endnu en med City of Harlem - også genbrug.


Østbedet er helt plantet til med tulipanløg. Disse botaniske sprang ud for et par dage siden.


Der er da mange knopper overalt. Farverne er hvide og lysegule. Jeg tror, Østbedet ville vinde en løg-skønhedskonkurrence i år i forhold til de sidste par år, for jeg har ikke haft så mange tulipaner i knop her før! Det er alle genbrugsløg, som primært blev plantet i krukker om efteråret. Næste efterår er de blevet plantet ud her.


Disse er fra i år.


Det er første gang jeg har hvide perlehyacinter og jeg har allerede fundet en plads til dem i et bed, når de er visnet ned.


Hvide hyacinter fra i år.


I skyggebedet har jeg mest narcisser og de er flinke til at komme op år efter år.


Bedet op til vejen er også godt plantet til med løg, både tulipaner, hyacinter og narcisser.


Der er også lidt påskeliljer, som er købt i Netto for nogle år siden.
Næsten alle løg køber jeg på nettet hos det samme firma år efter år. Jeg synes, kvaliteten er virkelig god og så er priserne rimelige. Adressen er www.vildmedblomster.dkDisse er også fra i år.


Iris germanica blev flyttet i sensommeren sidste år fordi de stod for vådt og for skyggefuldt. Jeg håber sådan de vil blomstre i år!

I næste uge hvor vi har ferie håber og tror jeg på, at løgvæksterne for alvor springer ud. Med denne varme er det i hvert fald en mulighed, jeg håber ikke, jeg er for optimistisk, men hvor kunne det være rart at gå rundt og se på alle blomsterne!

6 kommentarer:

Høneballehaven sagde ...

Ja jeg tror også, der sker en masse de næste dage. Det har været en herlig eftermiddag og aften. Herligt med genbrugsløg, når de så også vil blomstre igen. Jeg har ikke tulipaner i potter, men iris reticulata og perlehyacinter og anemoner bliver plantet ud efter blomstring.

Nana / www.mitlandliv.dk sagde ...

Jeg genbruger også løg. Sidste år havde jeg smidt nogle i et bed og glemt at grave dem ned, og, tænk, nu står de og blomstrer med minipåskeliljer. Det er da helt rørende! Jeg er helt vild med dine hyacinter. Uh, de må dufte godt!

Vivi sagde ...

Der vil helt sikkert ske en masse i haverne den kommende uge, nu hvor temperaturen er stigende :-)
Det ser dejligt ud med alle dine løgplanter :-)Jeg får helt lyst til at plante hyacinter i mit hvide bed, når jeg ser dine billeder.

Jette sagde ...

Hej Birgitte.Flotte krukker du viser.Og det pibler da også godt op af jorden med alle forårsblomster.
God aften knus Jette

Birgitte sagde ...

Hej allesammen. Tusind tak for jeres kommentarer. Dem er jeg rigtig glad for. Herligt at I også genbruger løgene. Jeg er faktisk lidt overrasket over, at så mange kommer op med blomsterknopper, det er virkelig en dejlig overraskelse for jeg troede, at en del ikke ville komme i blomst! Ja, hyacinterne dufter helt fantastisk, når man går forbi:)

Birgitte sagde ...

Hej allesammen. Tusind tak for jeres kommentarer. Dem er jeg rigtig glad for. Herligt at I også genbruger løgene. Jeg er faktisk lidt overrasket over, at så mange kommer op med blomsterknopper, det er virkelig en dejlig overraskelse for jeg troede, at en del ikke ville komme i blomst! Ja, hyacinterne dufter helt fantastisk, når man går forbi:)