mandag den 27. april 2015

Ferskner og småplanter

Der er gang i den!
Ferskentræet er fuld af frugter, måske behøver man ikke at pensle for at bestøve hver eneste blomst, men kunne nøjes med nogle :)


Træet står hele året rundt i orangeriet og det er meningen, at det skal vokse op ad et espalier. Frugterne er på størrelse med mirabeller lige nu.


Der skal vist tyndes lidt ud. Træet er plantet i en stor krukke i gartnermuld og så har jeg gødet med Animex organisk gødning - ca. en håndfuld for en 3-4 uger siden. Jeg vil gøde det på samme måde som med frugttræer og bærbuske udenfor og ligeså ofte. Der er allerede lodent skind på frugterne. Jeg fik træet i sommers, så det er spændende :)


Jeg har købt nogle småplanter fra Odenia og de er bare rigtig finde og sunde. Det kan virkelig anbefales. Jeg købte 7 x 6 forskellige slags, som jeg har pottet op.


Her er det en blåsort staudesalvie.


Petuniaerne er allerede i blomst.


Jeg købte blandt andet også marguritten Daisy. Den skal plantes under Oliventræet havde jeg tænkt mig. Jeg husker ikke alle navnene på planterne, men jeg har helt styr på, hvor de skal plantes ud om et par uger!


Mine frøsåede småplanter vokser som om de fik betalt for det og flere er vokset helt ud af potterne.


Jeg har besluttet mig for, at denne uge er store prikle uge.


Heldigvis har jeg priklet mange om allerede. Jeg ved ikke rigtig hvad der er gået af mig, men jeg har aldrig haft så mange frøplanter før og jeg er også overrasket over grokraften, måske hænger det sammen med de sidste par ugers solskinsvejr, så de har haft meget lys og varme og vand (:)), som de får rigeligt af.


Her er det voksurt, som jeg har sået rigtig mange af. Jeg håber, jeg har meget plads i haven og tror nok, jeg skal have fat i ca. 10 nye krukker. Jeg tror min grænse er nået nu, jeg kan ikke overkomme flere krukker og planter, når jeg har fået fat i de 10 mere.

Nu er denne forårssæson afsluttet med foredrag i orangeriet og jeg er meget tilfreds. Jeg annoncerede 8 aftener og de 6 var næsten helt udsolgt. Det er jeg meget glad for. Jeg starter op igen til efteråret!

5 kommentarer:

Høneballehaven sagde ...

Det ser ud til at være en succes både med ferskner, priklinger og foredrag, det er flot. Men at du køber flere planter ved Odenia med alle dem du har, det forstår jeg ikke :)men godt du ved, hvor de skal være.

Vivi sagde ...

Det er da helt overvældende så godt dine små planter gror, men du har jo også optimale forhold til dem, og kan komme tidligt i gang :-)
Det er skønt, at du kan køre med næsten fuldt hus til så mange foredrag, fortsat held og lykke med det :-)

Gitte sagde ...

Jeg har også købt ved Odenia. Det er tredie år jeg køber ved dem, og det er fine planter, der hurtigt bliver store. Jeg skal også til at prikle, men skal lige have overstået vores søns konfirmation på søndag som skal holdes hjemme.

Birgitte sagde ...

Hej I tre. Mange tak for jeres kommentarer. Ja, jeg ville gerne have nogle nye planter til haven og ikke kun det samme som sidste år:) Men jeg må indrømme, at jeg er i tvivl om der er plads i haven til alle mine frøplanter! Jeg satser på det.:)

Birgitte sagde ...

Hej I tre. Mange tak for jeres kommentarer. Ja, jeg ville gerne have nogle nye planter til haven og ikke kun det samme som sidste år:) Men jeg må indrømme, at jeg er i tvivl om der er plads i haven til alle mine frøplanter! Jeg satser på det.:)