torsdag den 1. maj 2014

Oversigtsbilleder af haven

Jeg har kun lige været ude med kameraet i dag.
Jeg har sovet det meste af dagen pga. min forkølelse, så alle mine planer om at få klippet kanter og luget mellem fliserne gik i vasken! Men jeg har det bedre og regner bestemt med at komme på arbejde i morgen.


Jeg har hornvioler på begge sider af plankeværket og de dufter rigtig godt.


Sådan ser det ud, når man træder ind i haven fra indkørslen. Villy synes, vi skal fjerne tørrestativet, men jeg er nu glad for det! Hvis det blev fjernet kan jeg godt se, at der giver nogle muligheder for flere planter, men på den anden side, synes jeg også det grønne græs er pænt!


Frugttræerne er overstandere i det limegrønne og abrikosfarvede bed, hvor roserne er abrikosfarvede. Om et par uger bliver der plantet abrikosfarvede zinnaer ud (flere end hundrede), grønne rævehaler, limegrønne vingetobak og løveører, som er nye. Jeg fik frø af Heidi og nu er der store frøplanter, men jeg ved ikke hvordan blomsten ser ud - det bliver spændende.


Østsiden af orangeriet.


Vi har fået nye havemøbler, men mangler stadig at få samlet bænken og en stol. Det var et kup, vi gjorde for ca. en 3 uger siden, hvor Jysk havde slagtilbud på havemøbler. De gamle havemøbler var 10 år gamle og fuldstændig færdige.


Rosen i stativet er Alchymist og den var helt fantastisk sidste år.


Mit lille iris- og digitalisbed. Jeg er spændt på hvordan det vil tage sig ud. Jeg etablerede bedet sidste år, så i år skulle der gerne komme blomster.


Den vestlige del af haven.


Her er det fra modsatte ende.Langs med huset har jeg røde austinroser med tæppepileurt som bunddække. (Darjeeling red, som er lyserød). Jeg tog stiklinger i efteråret og de kommer fint. Dem skal jeg prøve at sælge!
Som man kan se, vokser det ind over fliserne, men de er nu nemme at styre. Jeg klipper i dem ca. 1-2 gange i løbet af sæsonen og så holder de sig pænt under roserne.


Vestsiden af orangeriet.


Her er det gavlen, hvor jeg om ca. 14 dage skal plante et lyserødt og lilla krukkebed til. Jeg har fundet ud af, at jeg vist må have flere krukker! Jeg har ca. 130, men har nok brug for en 20 stykker mere.


I efteråret flyttede jeg æbletræet ca. halvanden meter væk fra havemøblerne, så nu er der mere plads til dem. Heldigvis ser det ud til at æbletræet har det fint. Det var dog som om, at noget havde gnavet nederst på stammen, men det ser ud til at være helet. Jeg har ikke fundet ud af, hvad det var, men det vigtigste er også, at træet overlevede.

Det blev vist til en del billeder. Håber du var med hele vejen!

6 kommentarer:

Heidi sagde ...

Hej Birgitte
Øv med forkølelse nu, det har man da ikke tid til nu. Men fint du har fået det så godt, så du kunne komme ud og tage alle disse skønne billeder til os ;)
Det ser fantastisk ud i din have, og selvfølgelig skal du da ha flere krukker, du har jo næsten ingen...de må tage lang tid at vande, jeg bliver da helt træt bare ved tanken.
Du kan jo lave et lille smalt bed, ved tørrestativets en stolpe, og sætte en smal bane rionet fast på stolpen, den står jo ligefrem og råber på en clematis ;)
Jeg laver et indlæg lidt senere, så skal jeg vise et billede af løveøre så du ved hvad du har at glæde dig til.
God bedring

Jette sagde ...

Hej Birgitte.Skønne-Skønne billeder fra din have..........og med dit dejlige orageri i midten
Altid skønt med oversigts billeder.Jeg har også lige vist nogle af havens blomstrende træer.
Vi har jo bare haft den dejligste april måned som jeg kan huske.
Rigtig god aften knus Jette

Solbakken sagde ...

Dejligt med oversigtsbilleder, så man kan danne sig et indtryk af haven.Der er rigtig hyggeligt i din have - dejlige billeder!

Sandie Lind sagde ...

Hvor har du dog en dejlig have :) Tak fordi du viste os rundt :)

Birgitte sagde ...

Hej allesammen. Tusind tak for jeres søde kommentarer. Dem blev jeg rigtig glad for. Ja alting grønnes i en farlig fart, men det er da helt fantastisk!

Birgitte sagde ...

Hej allesammen. Tusind tak for jeres søde kommentarer. Dem blev jeg rigtig glad for. Ja alting grønnes i en farlig fart, men det er da helt fantastisk!