tirsdag den 19. februar 2013

Tomatfrø Black Zebra.

Frø fra egen høst.

Her er det en dag sidste år, hvor jeg plukkede disse tomater. Det er black Zebra, selvom aftegningerne mere er grønne end sorte. Jeg tog frø fra, som jeg har gemt til i dag, hvor jeg har sået en portion - 7-8 planter håber jeg på at få.


Forhåbentlig spirer alle frøene, så jeg kan prikle dem ud på et tidspunkt. Som bakker til potterne har jeg brugt foliebakker og kødbakker fra supermarkedet, som er renvaskede. Varmen fra varmemåtterne trænger fint igennem disse. Når jeg vander, bruger jeg stuetempereret vand for at holde på varmen. Jeg ved ikke hvor vigtigt det er, men jeg kan næsten ikke få mig til at vande med koldt vand!
Mit plantebord har en kant og derfor gør det ikke noget, hvis jeg rammer lidt ved siden af, når jeg vander. Jeg skal dog være opmærksom omkring varmemåtterne.

6 kommentarer:

Høneballehaven sagde ...

Uhm de ser lækre ud dine tomater.
Jeg har jo nærmest bestilt værelse til jer til d. 29.6. Håber det er i orden, Lene fra Bedstemors have er i tvivl om, det skal være fredag eller lørdag nat, I skal overnatte, det må I lige aftale indbyrdes.
Jeg har en bekendt, som har b&b, der var lige værelser til jer, det synes jeg var meget godt, når I nu skal følges ad, derfor har jeg sørget for jer.

Birgitte sagde ...

Hej Lisbeth. Tusind tak. Kan jeg godt regne med, at der er et værelse så? Eller er der noget, jeg skal gøre?
Tak for din hjælp.

Høneballehaven sagde ...

Ja du kan godt regne med, der er et værelse til jer, I skal bare snakke sammen om, hvilken nat i vil have, og så give mig besked. Jeg har skrevet med Lene om det, så alt skulle sådan set være i orden, bortset fra at I skal aftale nærmere. Det er da fint, at I kan køre med nogen og deles om udgifterne.

Møllebakkehaven sagde ...

Du har rigtig gang i frølingerne - håber dine zebraer giver masser af lækre tomater :o)

Ha en go aften...

Jette sagde ...

Hej Birgitte.Du bliver da bare ved med din såning,men du har jo også gode forhold nutil frøsåning.
Jeg sår ikke tomater....dem køber jeg.
Men jeg er da spændt på at se dine tomater til sommer....er det første gang med tomaterne?
God aften knus Jette

Birgitte sagde ...

Hej Møllebakkehaven. Tusind tak for din kommentar. Ja og jeg er slet ikke færdig endnu!
Hej Jette. Tusind tak for din kommentar. Nej det er anden gang, at jeg sår disse tomater, jeg såede dem også sidste år og de gav en ret pæn høst. Men tomaterne skal ud i det almindelige drivhus. De skal ikke være i orangeriet, men de bliver først sat derud i maj måned.